Följ oss

Nyheter

Argentina och Turkiet riskerar sin emerging markets status

Publicerad

den

Argentina och Turkiet riskerar sin emerging markets status

Tillväxtmarknader, så kallade emerging markets känner av de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin och nu varnar indexindexleverantören MSCI Argentina och Turkiet om att de kan tas bort från MSCI Emerging Markets Index på grund av bristande tillgänglighet.

”Medan volatiliteten ökade dramatiskt på grund av Covid-19-pandemin, förblev de globala aktiemarknaderna tillgängliga och fortsatte att fungera bra, vilket gjorde det möjligt för emittenter att attrahera kapital och investerare att hantera risker under krisen”, säger Dimitris Melas, global chef för aktieforskning och styrelseordförande. av MSCI Index Policy Committee, i ett uttalande enligt en CNBC-rapport.

Traders skulle kunna använda sig av möjligheten att köpa i kursfallet i dessa landsspecifika ETF:er, men står inför möjligheten att fånga en fallande kniv. Hur som helst, här är ett par alternativ att överväga:

iShares MSCI Turkey ETF (NasdaqGM: TUR): TUR försöker spåra investeringsresultaten för MSCI Turkey IMI 25/50 Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 90% av sina tillgångar i de underliggande indexens värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Det underliggande indexet består av aktier som huvudsakligen handlas på Istanbul Stock Exchange (ISE)

Global X MSCI Argentina ETF (NYSEArca: ARGT): ARGT strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för MSCI All Argentina 25/50 Index. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (“ADRs”) och globala depåbevis (“DDR”) baserat på värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att representera resultatet för det breda Argentina-aktieuniversumet med ett minimum antal beståndsdelar.

Ett annat alternativ är att överväga exponering för bredbaserade tillväxtmarknader, men med mindre risk, till exempel

FlexShares Emerging Markets Quality Low Volatility Index Fund (QLVE). QLVE söker efterlikna investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda före avgifter och kostnader för Northern Trust Emerging Markets Quality Low Volatility IndexSM.

Det underliggande indexet är utformat för att återspegla resultatet för ett urval av företag som sammantaget har lägre totala absoluta volatilitetsegenskaper i förhållande till ett brett universum av värdepapper med säte i tillväxtländer. Under normala omständigheter kommer fonden att investera minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i ADR och GDR baserat på värdepappren i det underliggande indexet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.