Följ oss

Nyheter

Tjurmarknaden finns i Shanghai

Publicerad

den

Tjurmarknaden finns i Shanghai. PBOC (Peoples Bank of China) sänkte i förra veckan räntan, något som tillsammans med marknaden förväntningar om ytterligare sänkningar,

Tjurmarknaden finns i Shanghai. PBOC (Peoples Bank of China) sänkte i förra veckan räntan, något som tillsammans med marknaden förväntningar om ytterligare sänkningar, något som har fått börsen i Shanghai att rusa mer än den gjort på femton månader, och nå den högsta nivån på tre år.

Shanghaibörsen har nu levererat en uppgång på 31 procent, yeat-to-date, den bästa utvecklingen sedan 2009.

De finansiella aktierna steg under gårdagen med i snitt 6,7 procent, den högsta uppgången av de tio olika undergrupper på Shanghaibörsen. Samtidigt steg Hang Seng med 1,3 procent och China Enterprises Index rusade med 2,8 procent.

Bland de olika börshandlade fonder som replikerar utvecklingen i Kina finns till exempel ETF Securities ETFS-E Fund MSCI China A GO UCITS ETF (CASH), Global X Kina Financials ETF (CHIX) och Lyxor UCITS ETF MSCI China A.

En megastad

Shanghai (info) (上海市; Shànghǎishì) är en megastad i Folkrepubliken Kina, belägen vid Yangtzes delta mot Östkinesiska havet. Shanghai är ett av de fyra storstadsområdena i Kina som är ställda direkt under landets centrala administration i huvudstaden Peking.

Shanghai är en av Kinas och världens absolut största städer. Centrala Shanghai utan dess förorter hade 18 630 000 invånare 2014. Regionen hade officiellt 24 260 000 invånare år 2014. Hela det urbana området runt Shanghai var 2010 befolkad av 34 000 000 invånare.

Shanghai är ett av världens vikigaste finanscentra[4] och en viktig transporthub med världens största containerhamn.

Shanghai var en av fem fördragshamnar som tvingades öppna efter freden i Nanking i slutet av första opiumkriget (1839–1842). Därefter bildades Franska koncessionen och Shanghai International Settlement. Shanghai är bland annat känt för de kolloniala byggnaderna vid Bund, skyskraporna på Pudong och Yu Garden från 1500-talet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.