Följ oss

Nyheter

Spreaden Brent och WTI är den högsta på åtta månader

Publicerad

den

Spreaden Brent och WTI är den högsta på åtta månader

Spreaden Brent och WTI är den högsta på åtta månader, bland annat för att de nukleära samtal Iran fört har avstannat driver upp priset på Brent och den amerikanska oljeboomen tynger priset på WTI.

United States Brent Oil Fund (NYSEArca: BNO), som trackar Brentolja, steg med 0,8% fredags medan United States Oil Fund (NYSEArca: USO), som bygger på front-månadskontraktet i West Texas Intermediate råolja, var ned 0,4%. Under de senaste åtta månaderna har BNO stigit med 2,7 procent, medan USO har fallit med 8,1 procent.

Priset på Brent ligger nu kring 111 USD per fat, medan WTI handlas kring 95 USD, vilket medför att spreaden har stigit till 16 USD per fat, och att Brent noterat femveckorshögsta sedan samtalen kring Irans kärnprogram avstannat.

Irans oljeexport har minskat med sanktioner

Varje misslyckande i samtalen ökar sannolikheten för ytterligare sanktioner från USA. Situationen kan bara bli värre i Iran, vilket i sin tur kommer att kunna kursutvecklingen för Brent. Det är föga sannolikt att priset på WTI kommer att stiga i närtid med tanke på det stora utbudet som finns i USA.

Lagren för WTI har stigit från 375 000 fat till 388 500 fat för den vecka som avslutades den 15 november vilket gör att lagren nu är de högsta sedan den 21 juni. De höga lagren kan bland annat förklaras av en ökad produktion genom hydraulisk fracning i skifferoljeproduktionen.

United States Brent Oil Fund

United States Brent ETF

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.