Följ oss

Nyheter

SOCL en ETF för sociala medier

Publicerad

den

SOCL en ETF för sociala medier Inom tekniksektorn är det sociala medier som är det allra hetaste området just nu, något som bland annat visar sig i aktiekurserna,

SOCL en ETF för sociala medier Inom tekniksektorn är det sociala medier som är det allra hetaste området just nu, något som bland annat visar sig i aktiekurserna, men också i prissättningen för den börshandlade fond som replikerar utvecklingen av dessa aktier. Global X Social Media Index ETF (NasdaqGM: SOCL) handlas just nu till den högsta nivån på ett år. Detta ETF har ökat med 6,5 procent under den senaste månaden och 15 procent det senaste året.

En aktie som har bidragit till uppgången för denna ETF med sociala medier är det kinesiska företaget Tencent (OTC: TCEHY) som utgör 12,7 procent av kapitalet i SOCL. Tencent har precis som resten av den kinesiska aktiemarknaden stigit kraftigt under den senaste året.

Ett annat innehav är Facebook (NasdaqGS: FB), ett företag som nyligen rapporterade stora vinster. Ökade intäkter om 42 procent var till fördel för Facebook när dollarn stärktes, något som i sin tur drog ned vinsterna för företaget. Den totala kostnadsmassan ökade under samma period med 83 procent jämfört med året innan, något som är en direkt följd av att Facebook gjort en rad offensiva investeringar.

Google (NasdaqGS: GOOG), vilket utgör 4,5 procent av kapitalet i SOCL har meddelat ett sämre resultat än prognosticerat, men aktien har hållit sig stabil. Det något sänkta resultatet kan till stor del tillskrivas valutakursförändringar då omsättningstillväxt var fortsatt god, 17 procent jämfört med samma period föregående år, exklusive effekten av valutakurser.

LinkdedIn (NasdaqGS: LNKD) svarar för 11,9 procent av kapitalet i SOCL, och rapporterade i veckan. Analytikerna är positivt inställda till företaget som expanderar kraftigt på framförallt tillväxtmarknader som till exempel Kina.

Slutligen utgör Twitter (NasdaqGS TWTR) 3,5 procent av denna börshandlade fond, ett bolag med 304 miljoner månatliga aktiva användare och ökande användarbas, vilket kan peka på en fortsatt stark tillväxt framöver.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.