Följ oss

Nyheter

ETF för sociala medier överträffar Twitter

Publicerad

den

ETF för sociala medier överträffar Twitter

ETF för sociala medier överträffar Twitter. Twitter (NYSE: TWTR), det nyligen börsintroducerade sociala mediet har fått sin beskärda del av medias uppmärksamhet. I dag värderas bolaget till drygt 110 procent av vad General Mills (NYSE:GIS), ett av världens största livsmedelsföretag värderas till. Twitter får emellertid betydligt mer medial uppmärksamhet än vad sömniga General Mills får.

De senaste nyheterna från Twitter har å andra sidan inte alltid varit positiva, nedgraderingar från analyshus och en oro för aktiens värdering har gjort att Twitters aktiekurs ligger betydligt lägre än vad den gjorde vid årsskiftet. 

En av de första ETFerna att köpa Twitter

Global X Social Media Index ETF (NYSEArca: SOCl), en av de två första ETF: er att investera i Twitter. Under november 2013 investerade SOCI cirka 4,5 procent av denna börshandlade fonds kapital i Twitter, vilket gjorde att aktien kom att bli det elfte största innehavet i denna ETF. Kursrusningen i slutet av 2013 gjorde att Twitter snabbt ökade sin andel av värdet i SOCI till 5,7 procent. Trots detta har denna börshandlade fond knappt märkt av nedgången när Twitter nu backat som aktien gjort under 2014. SOCI visar att en ETF för sociala medier överträffar Twitter.

Även om Twitter aktien fortsatt att falla under de första veckorna 2014 så har detta knappast påverkat kursutvecklingen i SOCI som har ökat med mer än fem procent. Under 2013 så steg denna börshandlade fond som inriktar sig på sociala medier med 64 procent, vilket var tillräckligt bra för att rangordna fonden bland årets bästa icke-hävstångsfonder. Faktum är att SOCI kan komma att fortsätta utvecklas väl, denna ETF ligger i toppen i alla de uträkningar som vi genomfört.

Det är bland annat stora innehav i Facebook (NasdaqGM: FB) och Sina (NasdaqGM: SINA), den kinesiska motsvarigheten till Twitter som har drivit upp kursen i SOCl. Dessa innehav har båda stigit med mer än fem procent under 2014 och de utgör tillsammans mer än 20 procent av vikten i SOCI vilket gett ett positivt resultat för denna ETF.

Global X Social Media Index ETF

SOCI

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.