Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20160401

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20160401 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 1/4-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160401 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 1/4-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160401 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160401. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Startar nedåt

OMXS30 startade dagen uppåt men tappad snabbt fotfästet och föll rejält tillbaka. Från dagen högsta tills dagens lägsta var det en nedgång med -2,89%. Index studsade mot den nedre begränsningen av trendkanalen, vilket var strax över vår stödnivå vid 1364, och återhämtade sig med +2,08% från dagens lägsta. När dagen avslutades kunde vi konstatera att index stängde på 1390,86, vilket var en måttlig nedgång om -0,16%.

Tittar vi på nedgången som index har gjort sedan toppen den 14 mars till gårdagens botten är den -4,84%. Den tidigare större korrektionen index gjorde var mellan den 23 februari och den 24 februari och denna nedgång var på -4,43%. Det finns en chans att vi har sett en botten under gårdagen då vi ofta ser ungefärligt stora reaktioner på börsen.

En stängning under 1386,6 är fortsatt en signal som gör att vi behöver se över det positiva scenariot. Ännu så länge är nedgången en rekyl i en stigande trend. Vi har sedan botten av den trendkanal som index rör sig i och så länge denna håller skall vi vara benägna att ligga på köpsidan.

Vi kommer att ha en hel del aktier som nu bildar blankningssignaler och vi skall agera på dessa signaler om de aktiveras.

Kortsiktiga stöd har vi nu på 1364 samt 1355 och längre ner vid 1330.

De amerikanska terminerna är just nu positiva där vi har SP500 på -0,02 %, Nasdaq är -0,03% samt Dow Jones är -0,02%. Det föreslår att vi kommer att se en försiktigt negativ inledning av dagen.

De europeiska terminerna är just nu negativa där DAX är -0,09%, CAC 40 -0,13% samt FTSE 100 är -0,10%. Står sig dessa siffror föreslår det en svagt negativ inledning av dagen.

Den asiatiska marknaden är blandad. Nikkei 225 är -1,80%, och Hang Seng har vi på +0,67%.  Australien 200 är -0,70%. Dessa siffror föreslår att vi kommer att se en försiktigt negativ start av dagen.

McClellan Oscillator: rörde sig marginellt nedåt och det finns fortsatt utrymme att både falla tillbaka som att stiga.

McClellan Summations Index: pekar uppåt vilket är en signal om att vi skall vara på köpsidan med fullstora positioner. Vid en nedgång skall vi vara köpare i en rekyl.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat negativ och pekar nedåt. Veckospreaden är negativ men pekar neutralt.

VIX föll åter tillbaka och har fallit till så mycket att det är en hög sannolikhet för att vi skall se en ökning av VIX vilket skulle innebär att vi se en nedgång på börsen. Generellt är det dock positivt att vi ser låga nivåer då investerarna ej anser att det föreligger några större hot inom det närmsta.

Slutsats: OMXS30 kan redan ha gjort en större botten men vi får avvakta vidare utveckling. 1440-1450 är fortsatt målområdet som vi minst bör se att index stiger till. Faller index under trendkanalensbotten måste vi dock se över det positiva scenariot.

OMXS30 öppnade gårdagen nedåt och rörde sig sedan mer eller mindre i sidled där index stängde på 1365,70 vilket var en nedgång om -0,81%.

Under gårdagen bildades en Inside day  vilken också är dag med den dag med den minsta rörelsen de senaste 11 dagarna. Vi följer en rörelse kortsiktigt i den riktning som börsen tar.

Kortsiktiga stöd är 1356-1360 eller 1348-1351.

Kortsiktig målzon är 1388. Långsiktig målzon är 1451.

Fortsätter index under 1348 får vi räkna med att 1327, 1312 eller 1292 kommer att vara målnivåer.

De amerikanska terminerna är just nu negativa där vi har SP500 på -0,27 %, Nasdaq är -0,40% samt Dow Jones är -0,23%. Det föreslår att vi kommer att se en negativ inledning av dagen.

FTSE 100 är -0,48%. Står sig dessa siffror föreslår det en negativ inledning av dagen.

Den asiatiska marknaden är negativ. Nikkei 225 är -3,61%, och Hang Seng har vi på -1,37%.  Australien 200 är -1,21%. Dessa siffror föreslår att vi kommer att se en negativ start av dagen.

McClellan Oscillator: vek tillbaka mycket sparsamt och det finns bränsle för att kunna röra sig uppåt men också för att kunna röra sig nedåt. För en fortsatt uppgång är det viktigt att vi ser att det finns bränsle för att kunna stiga, vilket det gör.

McClellan Summations Index: pekar uppåt vilket är en signal om att vi skall vara på köpsidan med fullstora positioner. Vid en nedgång skall vi vara köpare i en rekyl.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat positiv och pekar uppåt. Veckospreaden är negativ men pekar uppåt.

VIX rörde sig försiktigt uppåt med en liten rörelse och visar att investerarna fortsätter med att tro att börsen kommer att fortsätta uppåt.

Slutsats: OMXS30 startar dagen nedåt och vi får bevaka de kortsiktiga stöden och fortsätter index under 1348 kommer vi troligen att se en lägre botten under 1358. Håller de kortsiktiga stöden kommer vi se att index vänder upp och att vi på några dagars sikt kommer att se större uppgångar.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

0GZB ETC spårar kopparpriset och hedgas i euro

Publicerad

den

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC (0GZB ETC) med ISIN DE000PZ9REC4, försöker följa RICI Enhanced Copper (EUR Hedged) index. RICI Enhanced Copper (EUR Hedged)-index spårar priset på terminskontrakt på koppar. Valutasäkrad till euro (EUR).

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC (0GZB ETC) med ISIN DE000PZ9REC4, försöker följa RICI Enhanced Copper (EUR Hedged) index. RICI Enhanced Copper (EUR Hedged)-index spårar priset på terminskontraktkoppar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Denna ETCs TER (total cost ratio) uppgår till 1,20 % p.a. BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC är den enda ETC som följer RICI Enhanced Copper (EUR Hedged)-index. Denna ETC replikerar det underliggande indexets prestanda syntetiskt med en swap.

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC är en mycket liten ETC med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. Denna ETC lanserades den 7 augusti 2019 och har sin hemvist i Nederländerna.

Information

ISINDE000PZ9REC4
Securities identification number (German WKN)PZ9REC
Bloomberg0GZB GY
Reuters0GZB.DE
TypeETC
CurrencyEUR
Currency hedgedYes, EUR Hedge
Roll optimizedYes
LeveragedNo
Physical deliveryNo
Total Return Yes
ExchangeFrankfurt Stock Exchange (Regulated Market – Xetra®), Stuttgart Stock Exchange
Trading periods08:15 am – 20:00 pm
Maturityopen end

Handla 0GZB ETC

BNPP RICI Enhanced Kupfer (ER) EUR Hedge ETC (0GZB ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEUR0GZB

Fortsätt läsa

Nyheter

WisdomTree lanserar Global Sustainable Equity ETF tillsammans med irländska Life Investment Managers

Publicerad

den

WisdomTree, en global finansiell innovatör, har idag lanserat sin första hållbara kärnaktielösning, WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS ETF (WSDG), i samarbete med Irish Life Investment Managers (ILIM). WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS ETF har noterats idag på Börse Xetra och kommer att noteras på Londonbörsen den 12 juni 2024.

WisdomTree, en global finansiell innovatör, har idag lanserat sin första hållbara kärnaktielösning, WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS ETF (WSDG), i samarbete med Irish Life Investment Managers (ILIM). WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS ETF har noterats idag på Börse Xetra och kommer att noteras på Londonbörsen den 12 juni 2024.

WSDG strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Solactive WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS Index (”Indexet”) och klassificeras som en artikel 9-fond enligt SFDR och har en total kostnadskvot (TER) på 0,29 %.

Strategin, utvecklad med ILIM, är utformad för att spåra prestanda för börsnoterade företag från utvecklade marknader som positivt bidrar till sociala och/eller miljömässiga mål enligt definierade hållbarhetskriterier samtidigt som de strävar efter robust ekonomisk avkastning. ILIM har lång erfarenhet av ansvarsfulla investeringar och har utvecklat en egen forskningsplattform och ramverk för hållbarhetsintegrering för att arbeta med kunder för att stödja deras hållbarhetsmål. ILIM förvaltar för närvarande över 53 miljarder euro i strategier som främjar miljömässiga eller sociala egenskaper.

Den unika strategin använder FN:s ramverk för hållbar utveckling (SDG) för att investera i företag med produkter och tjänster som syftar till att hjälpa till att tackla klimatförändringar och sociala ojämlikheter, främja en cirkulär ekonomi och/eller hjälpa till att skydda vårt naturkapital. Dessutom undviker strategin negativa externa effekter genom starka ”Do No Significant Harm” (DNSH) och ”Good Governance”-skärmar och utesluter investeringar i kontroversiell affärsverksamhet. Strategin syftar till att begränsa avvikelser från ett globalt riktmärke för utvecklade marknader, vilket ger ett hållbart alternativ för allokering av kärnaktier.

SDG-ramverket som antagits av WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS ETF klassificerar 11 av FN:s 17 SDGs i fyra pelare:

  • Klimatåtgärder: prisvärd och ren energi, klimatåtgärder
  • Cirkulär ekonomi: ansvarsfull konsumtion och produktion
  • Friska ekosystem: rent vatten och sanitet, liv under vattnet, liv på land
  • Social rättvisa: noll hunger, god hälsa och välbefinnande, utbildning av hög kvalitet, minskad ojämlikhet och hållbara städer och samhällen

Alexis Marinof, Europachef på WisdomTree, sa: ”Tills nu har våra hållbara investeringslösningar utnyttjat vår expertis och expertpartnerskap inom råvaror och tematiska aktier, vilket ger tillgång till metaller och företag kopplade till energiomställningen. Idag, i samarbete med Irish Life Investment Managers, har vi lanserat vår första hållbara aktie-ETF. Den nya artikel 9 ETF ger ett differentierat tillvägagångssätt för globala utvecklade marknadsaktier genom att integrera 11 av de 17 SDGs i investeringsprocessen.”

Världens ledare antog enhälligt 2030-agendan för hållbar utveckling 2015, med ambitiöst mål att påskynda ekonomiskt välstånd och socialt välbefinnande samtidigt som miljön skyddas. I mitten av genomförandet av 2030-agendan, håller världen inte på att uppfylla dessa 17 hållbara utvecklingsmål till 2030. Även om vissa områden har sett framsteg, finns det fortfarande en oroande andel av målen som antingen går för långsamt eller går tillbaka.

Nicholas MacShane, Head of European Partnerships på ILIM, tillade: ”Med hjälp av vår expertis inom indexering, kvantitativ forskning och ansvarsfulla investeringar bygger detta samarbete med WisdomTree på vårt rykte om att skapa skräddarsydda lösningar som hjälper kunder att nå sina hållbarhetsmål. Vi är mycket stolta över att ha utvecklat denna innovativa strategi med WisdomTree-teamet.”

WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS ETF (WSDG) är WisdomTrees tredje artikel 9 ETF, efter lanseringen av WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF (WRNW) och WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF (WRCY).

Produktinformation

ETF NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Global Sustainable Equity UCITS ETF0.29%LSEUSDWSDGIE000XNILW20
LSEGBxWSEQIE000XNILW20
XetraEURWSDGIE000XNILW20

Fortsätt läsa

Nyheter

PABX ETF ger exponering mot företag som arbetar mot nettonollutsläpp

Publicerad

den

Amundi MSCI World Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF Acc (PABX ETF) med ISIN IE000CL68Z69, försöker spåra MSCI World Climate Paris Aligned Filtered-index. MSCI World Climate Paris Aligned Filtered-index spårar aktier från utvecklade marknader över hela världen. Indexet syftar till att ge större vikt till företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Det överordnade indexet är MSCI World.

Amundi MSCI World Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF Acc (PABX ETF) med ISIN IE000CL68Z69, försöker spåra MSCI World Climate Paris Aligned Filtered-index. MSCI World Climate Paris Aligned Filtered-index spårar aktier från utvecklade marknader över hela världen. Indexet syftar till att ge större vikt till företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Det överordnade indexet är MSCI World.

Denna ETFs TER (total cost ratio) uppgår till 0,20 % p.a. Amundi MSCI World Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF Acc är den enda börshandlade fond som följer MSCI World Climate Paris Aligned Filtered index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF ackumuleras och återinvesteras.

Denna ETF lanserades den 4 december 2023 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Amundi MSCI World Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF Acc försöker replikera, så nära som möjligt prestanda för MSCI World Climate Paris Aligned Filtered Index, om trenden är stigande eller fallande samtidigt som volatiliteten i skillnaden mellan avkastningen minimeras av delfonden och avkastningen av indexet (”spårningsfelet”). Delfondens mål är att uppnå en tracking error-nivå för delfonden och dess index som normalt inte överstiger 1 %.

Handla PABX ETF

Amundi MSCI World Climate Net Zero Ambition PAB UCITS ETF Acc (PABX ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAUSDPABX
Euronext ParisEURPABW
XETRAEURPABW
XETRAGBPPABY

Största innehav

NamnValutaKortnamnSektor
APPLE INCUSD5.50 %Information Technology
MICROSOFT CORPUSD4.89 %Information Technology
AMAZON.COM INCUSD2.33 %Consumer Discretionary
NVIDIA CORPUSD2.23 %Information Technology
ALPHABET INC CL CUSD1.66 %Communication Services
TESLA INCUSD1.40 %Consumer Discretionary
META PLATFORMS INC-CLASS AUSD1.24 %Communication Services
SCHNEIDER ELECT SEEUR1.09 %Industrials
ELI LILLY & COUSD1.03 %Health Care
BROADCOM INCUSD1.02 %Information Technology

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära