Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20150828

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20150828 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 28/8-2015. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20150828 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 28/8-2015. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20150828. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

Vill se högre botten

OMXS30

OMXS30 återhämtade sig under gårdagen med 3,06% och stängde på 1502,86.

Vi kan i våra diagram se att index har nått den målzon vi har runt 1504. Här ser vi troligen en mindre rekyl och sedan finns möjligheten att vi ser att index fortsätter upp till 1521,5.

Då det är en rekyl uppåt som är det troligaste scenariot så skall vi vara försiktiga med att vara köpare och det kan snabbt utlösas en ny nedåtriktad rörelse.

För att radera det negativa scenariot behöver vi se att index stiger över 1578. På dagsdata vill vi också se att det bildas en högre topp och en högre botten.

De amerikanska terminerna är nu negativa där SP500 är -0,39%, Nasdaq är -0,14% samt Dow Jones är -0,28%. Det föreslår att vi kommer att se försiktig inledning. Att Nasdaq utvecklas bättre är en signal som är positiv. Just nu är de europeiska terminerna på minus runt -0,30% vilket föreslår att vi ser en negativ inledning av dagen.

På den asiatiska marknaden är det positiva siffror där Nikkei 225 är +2,88% och Shanghai Composite är +1,93% och Hang Seng är positiv med +0,50%.

(Kortsiktig signal för terminshandel i OMX: Ingen just nu.)

McClellan Oscillator: steg rejält och visar att investerarna är intresserade av att vara på köpsidan Det finns mer utrymme att stiga innan vi ser att bränslet är slut.

McClellan Summations Index: är negativ och säger att vi skall vara försiktiga på köpsidan.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat positiv och pekar uppåt. Veckospreaden är positiv och pekar uppåt.

VIX fortsatte under gårdagen att falla tillbaka och har gjort det på ett sätt där vi kan se att VIX fortsätter att tappa eller rör sig i sidled under ett tag. Det visar att det har blivit en viss stabilitet men att investerarna fortsatt betala överpris för optioner. Faran är inte över men det ser bättre ut.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX NB CBK med en hävstång 9,0 och en finansieringsnivå på 1335,207 SEK

Nedgång: B SHRTOMX OF CBK med en hävstång 9,1 och en finansieringsnivå på 1661,187 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: Index är nu nära nivåer där vi kan se att index vänder nedåt. Det ser inte ut som om det just nu kommer att bli en större nedgång. Det finns ingen klar köpsignal utan istället är det försiktighet som gäller och vi vill se en högre botten och en högre topp för att agera på köpsidan med förtroende.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.