Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20141010

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20141010

Så här går börsen i dag 20141010 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 10/10-2014. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser läggs ut regelbundet, oftast på fredag förmiddag, och kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20141010. Vill Du också läsa dem varje dag? 

OMXS30

OMXS30 startade dagen lovande och gjorde ett gap uppåt men glädjen blev kortvarig och index vände ner och testade botten från den 8 augusti på 1321. Index stängde över denna nivå på 1322.31, vilket var en nedgång om -0.71%.

Index har nu fallit tillbaka mer än vad en normal rekyl brukar vara och underskridit 1321, vilket är ett stort veckostöd.

För första gången i denna nedgång har jag nu en specifik signal som kan peka ut en botten och den skapades under gårdagen. Men den behöver aktiveras och om den gör se håller den i sig minst i några dagar. För att den skall aktiveras behöver index stiga över gårdagens högsta som vi hittar på 1348.81. Aktiveras signalen har den mer än 80% sannolikhet att träffa rätt.

Fortsatt kan vi leta efter köpsignaler men skall endast använda små positioner och se till att vi snabbt går ur.

Vi har en större trendkanal som möter upp index runt 1300 nivån som kan fånga upp index om det fortsätter ner. Direkt här under vid 1298 har vi en målzon för index och därefter hittar vi 1393.

USA terminerna är kraftigt på minus, där SP500 är -0.29%, Nasdaq -0.46% och Dow Jones -0.30%. Det gör att vi får anta att vi kommer att se att index inledningsvis fortsätter att falla tillbaka.

Tidsmässigt har vi den 9 oktober +/- 1 dag samt den 13 oktober.

McClellan Oscillator: vände försiktigt uppåt vilket visar att investerarna bottenfiskar och går in och handlar. Det gör att vi kan se att det finns personer som nu tycker att index har tappat för mycket och att det börjar bli billigt. Oscillatorn är i en zon där vi historiskt sett ser att det har bildats större bottnar. Men vi får inte glömma att det fortsatt kan falla tillbaka och att vi behöver vänta på en signal för att agera.

McClellan Summations Index: pekar nedåt och säger att vi skall vara försiktiga med att agera på köpsignaler och gör vi det skall det vara med små positioner.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S&P 500) är på både vecka och dag positiva vilket säger att vi kan agera på köpsidan.

VIX steg rejält och vi fick en ny topp och nu närmar sig VIX de nivåer som vi såg i början av februari samt i oktober 2013 och då var index nära en botten. Det är nervöst på marknaden och det ger oss ett högt VIX och det är negativt för börsen. Fortsatt försiktighet är det som gäller och att vi handlar med små positioner.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX IV CBK med en hävstång 8,8 och en finansieringsnivå på 1174.696 SEK

Nedgång: B SHRTOMX JW CBK med en hävstång på 7,7 och en finansieringsnivå på 1492,284 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: OMXS30 fortsätter att tappa mark och vi får vara försiktiga när vi agerar på köpsignaler. Index är i en zon där vi historiskt har sett att index är nära en botten. Fortsätter index ner är det runt 1300 nivån eller 1293 vi skall leta efter en botten.

Analytiker: Fredrik Jensen

OMX

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.