Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20140808

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20140808

Så här går börsen i dag 20140808. Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 8/8-2014. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser läggs ut regelbundet, oftast på fredag förmiddag, och kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20140808

OMXS30

OMXS30 öppnade dagen nedåt, återhämtade sig och rörde sig sedan i sidled under större delen av dagen. Under dagens sista timme föll index starkt tillbaka och stängde vid dagslägsta på 1334.40, vilket var en nedgång om -0.74%.

Index har fallit igenom vanliga nivåer där vi kan se att det blir ett slut, i alla fall tillfälligt, på nedgången.

Närmsta stöd är 1329 vilket kommer från botten den 15 april samt därefter en målzon vid 1320-1323.5.

I stort har vi på vecka en lägre botten och en lägre topp och det är en definition på att den långsiktiga trenden har vänt från upp till ner.

Index har också underskridit 200 dagars enkelt glidande medelvärde och även detta är en definition på en negativ marknad.

Terminerna i USA är på minus mellan -0.47-0.56% och då får vi räkna med att öppningen av dagen kommer att vara nedåt.

Tidsmässigt har vi den 8 augusti +/- 1 dag. Nästa tidsdatum är sedan den 13 augusti.

McClellan Oscillator: Gjorde ett försiktigt hack uppåt även om index tappade mycket mark. Det visar att det finns köpare som tror på en rekyl och är inne och köper. Dock måste vi vara försiktiga då det snabbt kan säljas av mer och mer.

McClellan Summations Index: pekar nedåt och säger att vi skall vara försiktiga med att vara köpare i rekyler. Vi kan köpa men skall då göra det med små positioner.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S&P 500) positiv på både vecka och dag. Dagsbaserat och veckobaserat skall vi fortsätta med att vara på köpsidan

VIX i USA håller sig fortsatt på höga nivåer och visar att investerarna fortsatt är beredda på att betala högre priser på optioner. Det visar att osäkerheten har ökat och att fler köper optioner och om fler köper ökar efterfrågan och också priset. VIX visar implicit Volatilitet och det kan vi säga är den prisfaktor som visar om risken bedöms som hög eller låg. Ett högt VIX betyder att optionerna är relativt sett dyrare.

Slutsats: OMXS30 har passerat vanliga rekylnivåer och de närmsta är nu 1329 och därefter 1320-1323.5.  Den långsiktiga trenden är ned och kan få de långsiktigare handlarna att sälja av mer. En rekyl uppåt kan dock ske inom kort.

Analytiker: Fredrik Jensen

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX IY CBK med en hävstång 9,1 och en finansieringsnivå på 1189,163 SEK

Nedgång: B SHRTOMX JW CBK med en hävstång på 7,9 och en finansieringsnivå på 1498,547 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

OMX

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.