Följ oss

Nyheter

ProShares kommer att lansera den första amerikanska bitcoin ETFen

Publicerad

den

ProShares kommer att lansera den första amerikanska bitcoin ETFen. Företaget skriver att lanseringen kommer att markera en milstolpe för ETFer.

ProShares kommer att lansera den första amerikanska bitcoin ETFen senare i dag. Företaget skriver att lanseringen kommer att markera en milstolpe för ETFer. BITO kommer att erbjuda investerare en möjlighet att få exponering för bitcoinavkastning via ett mäklarkonto. BITO kan köpas och säljas som en aktie och eliminerar behovet av ett konto på en kryptovalutaväxling och för en kryptoplånbok.

”Vi tror att en mängd investerare har väntat ivrigt på lanseringen av en bitcoin-länkad ETF efter år av ansträngningar att lansera en,” säger ProShares VD Michael L. Sapir.

“BITO kommer att öppna exponering för bitcoin för ett stort segment av investerare som har ett mäklarkonto och är bekväma att köpa aktier och ETF, men inte vill gå igenom krångel och inlärningskurva för att skapa ett annat konto hos en kryptovaluta -leverantör och skapa en bitcoin -plånbok eller är oroliga för att dessa leverantörer kan vara oreglerade och utsatta för säkerhetsrisker”

”BITO kommer att fortsätta arvet från ETFer som ger investerare bekväm och likvid tillgång till en tillgångsklass”, säger Sapir. ”1993 kommer ihåg för den första aktie -ETF, 2002 för den första obligations -ETF och 2004 för den första guld-ETF. 2021 kommer att komma ihåg för den första kryptovaluta ETF:en. ”

BITO, eller ProShares Bitcoin Strategy ETF, kommer att investera främst i bitcoin -terminsavtal och investerar inte direkt i bitcoin. I juli i år lanserade ProShares dotterbolag, ProFunds, den första bitcoin-länkade fonden i USA.

Ben Slavin, Global Head of ETFs, Asset Servicing på BNY Mellon, anser att den senaste utvecklingen är ytterligare ett viktigt steg mot acceptans av kryptofond och att tisdagens lansering kan leda till en våg av liknande anmälningar.

Handla BITO ETF

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) är en amerikansk och finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BITO. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) i form av CFDer. Till  CMC Markets

För europeiska investerare

Det går att handla BITO ETF i form av en CFD, men det går också att köpa en börshandlad produkt som är noterad på en europeisk börs. Det finns flera sådana, till exempel

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla Valour Bitcoin Zero SEK

Då detta certifikat är noterat på svenska Nordic Growth Market betyder det att det går att handla andelar i Valour Bitcoin Zero SEK genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Static - White - 1024x768

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *