Följ oss

Nyheter

LMDA ETF investerar i den europeiska mediasektorn

Publicerad

den

Lyxor STOXX Europe 600 Media UCITS ETF – Acc (LMDA ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i den europeiska mediasektorn. Denna ETF handlas även

Lyxor STOXX Europe 600 Media UCITS ETF – Acc (LMDA ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i den europeiska mediasektorn. Denna ETF handlas även under kortnamnet MDA på vissa börser i Europa. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a . Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor STOXX Europe 600 Media UCITS ETF – Acc är en mycket liten ETF med 6 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Luxemburg.

Lyxor STOXX Europe 600 Media UCITS ETF – Acc är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindex STOXX Europe 600 Media Net Return EUR. STOXX Europe 600 Media Net Return EUR består av de största aktierna inom medieindustrin i Europa. STOXX Europe 600-supersektorerna är härledda från STOXX Europe 600, som består av 600 av de största europeiska aktierna med börsvärde.

De representerar de största europeiska företagen i var och en av de 18 Supersektorerna enligt ICB-klassificeringen (Industry Classification Benchmark).

Investeringsstrategi

STOXX® Europe 600 Media-index spårar den europeiska mediesektorn.

Handla LMDA ETF

Lyxor STOXX Europe 600 Media UCITS ETF – Acc (LMDA ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURMDA
Stuttgart Stock ExchangeEURLMDA
Euronext ParisEURMDA
XETRAEURLMDA

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav variera från jämförelseindexets.

NamnValutaViktSektorLand
RELX PLCGBP30,51%IndustrialsUnited Kingdom
WOLTERS KLUWEREUR14,92%IndustrialsNetherlands
VIVENDI SAEUR14,48%Communication ServicesFrance
WPP PLCGBP9,76%Communication ServicesUnited Kingdom
PUBLICIS GROUPEEUR8,58%Communication ServicesFrance
INFORMA PLCGBP6,44%Communication ServicesUnited Kingdom
PEARSON PLCGBP5,14%Communication ServicesUnited Kingdom
ITV PLCGBP3,69%Communication ServicesUnited Kingdom
PROSIEBENSAT.1 MEDIA SEEUR2,33%Communication ServicesGermany
CTS EVENTIMEUR2,32%Communication ServicesGermany

Innehav kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *