Följ oss

Nyheter

ENZL ETF är en satsning på Nya Zeelands ekomomi

Publicerad

den

iShares MSCI New Zealand ETF (CBOE: ENZL ETF) följer resultatet av ett marknadsvärderat index för aktier på Nya Zeelands aktiemarknad. ENZL kommer med en förvaltningskostnad på 0,51 procent, och är en utdelande ETF

iShares MSCI New Zealand ETF (CBOE: ENZL ETF) följer resultatet av ett marknadsvärderat index för aktier på Nya Zeelands aktiemarknad. ENZL kommer med en förvaltningskostnad på 0,51 procent, och är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond äger innehav i 25 olika företag.

ENZL Factset Analytics Insight

ENZL tillhandahåller exponering mot Nya Zeelands aktiemarknad, som har begränsade val. Lyckligtvis representerar ENZL omfattande exponering när det gäller sektorallokering och cap-viktning, vilket begränsar en enskild emittent till 25%. Fonden ger marknadsmässig exponering för Nya Zeelands ekonomi, som är balanserad mellan olika sektorer. ENZL använder en representativ samplingsstrategi, vilket innebär att den kommer att investera i ett urval av värdepapper som kollektivt har en investeringsprofil som liknar den för det underliggande indexet. Indexet balanseras om kvartalsvis.

Varför ENZL?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Nya Zeeland
  2. Riktad tillgång till Nya Zeelands aktiemarknad
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI iShares MSCI New Zealand ETF (CBOE: ENZL ETF) försöker spåra investeringsresultaten för ett bredbaserat index bestående av Nya Zeeländska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Nya Zeelands IMI 25/50 Index. Fonden kommer generellt att investera minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är ett fritt flottörjusterat marknadsvärderat viktat index som huvudsakligen är utformat för att mäta utvecklingen av aktierelaterade värdepapper i de cirka 99% av marknadsvärdet av aktierelaterade värdepapper noterade på börser i Nya Zeeland. Fonden är icke-diversifierad.

Handla

iShares MSCI New Zealand ETF (CBOE: ENZL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
FPHFISHER AND PAYKEL HEALTHCARE CORPOHealth Care19.97
AIAAUCKLAND INTERNATIONAL AIRPORT LTDIndustri9.69
SPKSPARK NEW ZEALAND LTDKommunikation8.71
FBUFLETCHER BUILDING LTDMaterials5.21
CENCONTACT ENERGY LTDUtilities5.08
ATMTHE A2 MILK COMPANY LTDKonsumtion4.66
IFTINFRATIL LTDUtilities4.65
MCYMERCURY NZ LTDUtilities4.55
RYMRYMAN HEALTHCARE LTDHealth Care4.19
MELMERIDIAN ENERGY LTDUtilities4.15

Innehav kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *