Följ oss

Nyheter

Positiva nyheter för kryptosektorn från Tyskland

Publicerad

den

Mitt i turbulensen på marknaderna har det kommit några betydande positiva nyheter från Tyskland, det är positiva nyheter för kryptosektorn.

Mitt i turbulensen på marknaderna har det kommit några betydande positiva nyheter från Tyskland, det är positiva nyheter för kryptosektorn.

I mitten av förra veckan gav det tyska förbundsfinansministeriet (BMF) en uppdatering om skattebehandlingen av vinster från virtuella valutor och andra tokens. Som ett resultat kommer vinster från Crypto ETCs i Tyskland nu att behandlas skattefria efter ett års innehavsperiod.

Detta förtydligande av reglerna innebär att krypto-ETC som BTCE, ZETH och ESOL ska behandlas på samma sätt som fysiska guld-ETC, till exempel Xetra-Gold eller The Royal Mint Physical Gold, som redan är skattefria.

Tyska privata investerare kommer inte att behöva betala skatt på vinster från sådana investeringar efter en minsta innehavsperiod på ett år, tack vare det fullständiga fysiska stödet från varje ETC och möjligheten att lösa in dem fysiskt. Dessutom har denna skattebefrielse inget tak, vilket innebär att investerare kan hålla vilket belopp som helst.

Bradley Duke, grundare och co-VD för ETC Group sa: ”ETC Group bildades för att tillhandahålla robusta, mycket likvida och innovativa ETC:er för kryptovalutor till investerare i Tyskland och utomlands. Som en del av produktutvecklingen var vårt mål att tillämpa de bästa egenskaperna hos etablerade fysiska guld-ETC på våra krypto-ETC. Detta inkluderar möjligheten för slutinvesterare att få den underliggande kryptovalutan fysiskt levererad. Det naturliga resultatet av denna funktion är att uppnå positiv skattebehandling för BTCE, ZETH och våra andra ETC-produkter.”

Handla ETC Group börshandlade produkter

ETC Group börshandlade produkter handlas på flera börser runt om i Europa, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer ibland olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i dessa börshandlade produkter genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.