Följ oss

Nyheter

Laddningsinfrastruktur för elbilar kommer att överlåtas till den privata sektorn

Publicerad

den

Solactive AG säger att "utbyggnaden av laddningsinfrastruktur för elbilar kommer att överlåtas till den privata sektorn"

Solactive AG säger att ”utbyggnaden av laddningsinfrastruktur för elbilar kommer att överlåtas till den privata sektorn”

Konrad Sippel, analysgschef på Solactive AG, talade om att HanETF listar världens första elektriska laddnings-ETF. Sippel sa att år 2040 kommer nästan 60 procent av fordonen på vägen att vara elektriska, så laddningsinfrastruktur och laddningspunkter kommer att vara viktiga.

Solactive är en tysk leverantör av finansiella index som utvecklar, beräknar och marknadsför kostnadseffektiva index över flera tillgångsklasser, inklusive aktie-, ränte- och råvaruindex.

Handla ELEC ETF

HANetf Electric Vehicle Charging Infrastructure UCITS ETF Acc (ELEC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.