Följ oss

Nyheter

Grayscale Investments lanserar första europeiska fond

Publicerad

den

Grayscale Investments®, världens största förvaltare av digital valuta, tillkännagav idag sin första europeiska fond, Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F), kommer att noteras på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. GFOF kommer också att passporteras för försäljning över hela Europa.

Grayscale Investments®, världens största förvaltare av digital valuta, tillkännagav idag sin första europeiska fond, Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F), kommer att noteras på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. GF0F kommer också att passporteras för försäljning över hela Europa.

GF0F spårar investeringsresultatet för Bloomberg Grayscale Future of Finance Index och strävar efter att erbjuda investerare exponering mot företag i skärningspunkten mellan finans, teknik och digitala tillgångar – företag som bygger den digitala ekonomin – allt genom den välbekanta ETF-omslaget. I februari 2022 noterade Grayscale en ETF i USA som spårar investeringsresultatet för Bloomberg Grayscale Future of Finance Index.

Bloomberg Grayscale Future of Finance Index omfattar företag som representerar tre Future of Finance”-pelare:

Finansiella stiftelser – kapitalförvaltare, börser, mäklarhus och förmögenhetsförvaltare involverade i att möjliggöra den digitala ekonomin

Tekniklösningar – organisationer som tillhandahåller tekniken för att underlätta den digitala ekonomin genom data och bearbetning

Digital Asset Infrastructure – inkluderar företag som är direkt involverade i gruvdrift, energiförvaltning och aktiviteter som driver det digitala tillgångens ekosystem

”Vi tillkännagav vår första ETF tidigare i år i samarbete med Bloomberg som en del av expansionen av vår verksamhet. Med en växande global efterfrågan från både institutionella och enskilda investerare på Grayscale-produkter är vi glada över att utöka vårt erbjudande i Europa genom UCITS-omslaget, säger Grayscale Investments vd Michael Sonnenshein. ”Denna produkt bygger på våra historiska styrkor, samtidigt som den främjar vår utveckling som en kapitalförvaltare som hjälper investerare att bygga portföljer som kan stå emot tidens tand. GF0F är det naturliga nästa steget i vår globala strategiska resa.”

”På Grayscale har vi länge trott att den digitala ekonomin kommer att vara en viktig drivkraft för utvecklingen och tillväxten av den globala ekonomin. Genom GF0F har europeiska investerare nu möjlighet att få exponering mot de företag som är avgörande för utvecklingen av det globala finansiella systemet, säger David LaValle, Global Head of ETFs på Grayscale Investments. ”Vi är otroligt stolta över att nå denna internationella milstolpe eftersom Grayscale fortfarande ligger i framkant av digitala valutainvesteringar.”

”Under de senaste åren har vi sett en explosion av digitala innovationer och lösningar som stör den globala finanssektorn, vilket gör den mer tillgänglig, transparent och inkluderande”, säger Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf. ”Vi är glada över att arbeta med en pålitlig partner som Grayscale för att ta ut en ETF till den europeiska marknaden som ger exponering mot den digitala ekonomin.”

Handla GF0F ETF

Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F), Grayscales första europeiska fond, är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Produktinformation för Grayscale Future of Finance UCITS ETF

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDGFOFIE000TVPSRI1
LSEGBPGFOPIE000TVPSRI1
XetraEURGF0FIE000TVPSRI1
Borsa ItalianaEURGFOFIE000TVPSRI1

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära