Följ oss

Nyheter

Grayscale Investments lanserar första europeiska fond

Publicerad

den

Grayscale Investments®, världens största förvaltare av digital valuta, tillkännagav idag sin första europeiska fond, Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F), kommer att noteras på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. GFOF kommer också att passporteras för försäljning över hela Europa.

Grayscale Investments®, världens största förvaltare av digital valuta, tillkännagav idag sin första europeiska fond, Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F), kommer att noteras på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. GF0F kommer också att passporteras för försäljning över hela Europa.

GF0F spårar investeringsresultatet för Bloomberg Grayscale Future of Finance Index och strävar efter att erbjuda investerare exponering mot företag i skärningspunkten mellan finans, teknik och digitala tillgångar – företag som bygger den digitala ekonomin – allt genom den välbekanta ETF-omslaget. I februari 2022 noterade Grayscale en ETF i USA som spårar investeringsresultatet för Bloomberg Grayscale Future of Finance Index.

Bloomberg Grayscale Future of Finance Index omfattar företag som representerar tre ”Future of Finance”-pelare:

Finansiella stiftelser – kapitalförvaltare, börser, mäklarhus och förmögenhetsförvaltare involverade i att möjliggöra den digitala ekonomin

Tekniklösningar – organisationer som tillhandahåller tekniken för att underlätta den digitala ekonomin genom data och bearbetning

Digital Asset Infrastructure – inkluderar företag som är direkt involverade i gruvdrift, energiförvaltning och aktiviteter som driver det digitala tillgångens ekosystem

”Vi tillkännagav vår första ETF tidigare i år i samarbete med Bloomberg som en del av expansionen av vår verksamhet. Med en växande global efterfrågan från både institutionella och enskilda investerare på Grayscale-produkter är vi glada över att utöka vårt erbjudande i Europa genom UCITS-omslaget, säger Grayscale Investments vd Michael Sonnenshein. ”Denna produkt bygger på våra historiska styrkor, samtidigt som den främjar vår utveckling som en kapitalförvaltare som hjälper investerare att bygga portföljer som kan stå emot tidens tand. GF0F är det naturliga nästa steget i vår globala strategiska resa.”

”På Grayscale har vi länge trott att den digitala ekonomin kommer att vara en viktig drivkraft för utvecklingen och tillväxten av den globala ekonomin. Genom GF0F har europeiska investerare nu möjlighet att få exponering mot de företag som är avgörande för utvecklingen av det globala finansiella systemet, säger David LaValle, Global Head of ETFs på Grayscale Investments. ”Vi är otroligt stolta över att nå denna internationella milstolpe eftersom Grayscale fortfarande ligger i framkant av digitala valutainvesteringar.”

”Under de senaste åren har vi sett en explosion av digitala innovationer och lösningar som stör den globala finanssektorn, vilket gör den mer tillgänglig, transparent och inkluderande”, säger Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf. ”Vi är glada över att arbeta med en pålitlig partner som Grayscale för att ta ut en ETF till den europeiska marknaden som ger exponering mot den digitala ekonomin.”

Handla GF0F ETF

Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F), Grayscales första europeiska fond, är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Produktinformation för Grayscale Future of Finance UCITS ETF

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDGFOFIE000TVPSRI1
LSEGBPGFOPIE000TVPSRI1
XetraEURGF0FIE000TVPSRI1
Borsa ItalianaEURGFOFIE000TVPSRI1

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.