Följ oss

Nyheter

OIH ETF en satsning på oljeserviceföretag

Publicerad

den

VanEck Vectors Oil Services ETF (OIH ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index på 25 av de största amerikanska börsnoterade oljeserviceföretagen. VanEck Vectors Oil Services ETF

VanEck Vectors Oil Services ETF (OIH ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index på 25 av de största amerikanska börsnoterade oljeserviceföretagen. VanEck Vectors Oil Services ETF (OIH ETF) som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. OIH ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,35 procent. Följ kursen på OIH ETF.

OIH Factset Analytics Insight

OIH fick en makeover i slutet av 2011 då den gamla ”Oil HOLDRS” togs över av Van Eck och förvandlades till en levande ETF, med ny ledning och en enkel strategi som syftar till att fånga den 25 största och mest likvida amerikanska börsnoterade oljan tjänsteföretag. Även om en bråkdel av portföljen är fokuserad utomlands, överväger OIH USA och gör sina egna sektorsspel. Sammantaget erbjuder OIH extremt koncentrerad exponering med en stark partiskhet mot amerikanska företag. Indexet balanseras om halvårligen.

Fondbeskrivning

VanEck Vectors® Oil Services ETF (OIH®) försöker replikera så nära som möjligt före avgifter och kostnader pris- och avkastningsprestanda för MVIS® US Listed Oil Services 25 Index (MVOIHTR), som är avsett att spåra den totala prestandan av amerikanska börsnoterade företag som är involverade i oljetjänster till uppströms oljesektorn, som inkluderar oljeutrustning, oljetjänster eller oljeborrning.

Investeringen försöker replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsresultatet för MVIS® US Listed Oil Services 25 Index. Fonden placerar normalt minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet innehåller vanliga aktier och depåbevis från amerikanska börsnoterade företag inom oljeservicesegmentet. Sådana företag kan omfatta små och medelstora kapitalbolag och utländska företag som är noterade på en amerikansk börs. Fonden är icke-diversifierad.

Handla OIH ETF

VanEck Vectors Oil Services ETF (OIH ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i OIH. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck Vectors Oil Services ETF (OIH ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

NamnTicker% Vikt
SCHLUMBERGER NVSLB US19.85
HALLIBURTON COHAL US13.55
BAKER HUGHES COBKR US7.22
TENARIS SATS US5.44
CHAMPIONX CORPCHX US5.35
HELMERICH & PAYNE INCHP US4.85
TRANSOCEAN LTDRIG US4.83
CACTUS INCWHD US4.78
NOV INCNOV US4.47
TECHNIPFMC PLCFTI US3.82

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *