Följ oss

Nyheter

ESPJ ETF för investeringar i Stilla Havsregionen exklusive Japan

Publicerad

den

Invesco MSCI Pacific Ex Japan ESG Universal Screened UCITS ETF Acc (ESPJ ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i företag i Asien och Stillahavsområdet,

Invesco MSCI Pacific Ex Japan ESG Universal Screened UCITS ETF Acc (ESPJ ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i företag i Asien och Stillahavsområdet, med ESG-fokus. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). MSCI Pacific ex Japan ESG Universal Select Business Screens möjliggör en bred investering med låga avgifter i cirka 114 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,19% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). Invesco MSCI Pacific Ex Japan ESG Universal Screened UCITS ETF Acc är en mycket liten ETF med 2 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Invesco MSCI Pacific ex Japan ESG Universal Screened UCITS ETF syftar till att tillhandahålla prestanda för MSCI Pacific ex Japan ESG Universal Select Business Screens Index, efter inverkan av avgifter.

Indexet spårar utvecklingen för stora och medelstora företag över utvecklade marknader i Stillahavsområdet exklusive Japan och syftar till att representera resultatet av en investeringsstrategi som, genom att justera beståndsdelarnas fritt flytande marknadsvärde baserat på vissa miljöer, sociala och samhällsstyrda (”ESG”) mätningar, syftar till att öka den totala exponeringen för de företag som visar både en robust ESG-profil och en positiv trend för att förbättra den profilen.

Indexet är konstruerat från MSCI Pacific ex Japan Index genom att exkludera värdepapper som: 4

1) inte har bedömts eller rankats av MSCI på grundval av deras ESG-referenser;

2) har utsatts för mycket allvarliga kontroverser rörande ESG-frågor under de senaste tre åren; eller

3) ha en MSCI ESG-betyg på CCC; eller

4) är involverade i kontroversiella vapen, konventionella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, oljesand, termisk kol, tobak eller cannabis.

Varje av de kvalificerade komponentsäkerheterna tilldelas sedan en kombinerad ESG-poäng, vilket återspeglar MSCI: s bedömning av både värdepapprets nuvarande ESG-betyg, liksom trenden i den klassificeringen, definierad som förändringen i värdepapprets ESG-betyg över tiden. Denna kombinerade ESG-poäng tillämpas sedan för att återväga de kvalificerade värdepappren i indexet. Indexet balanseras om halvårsvis.

Investeringsstrategi

MSCI Pacific ex Japan ESG Universal Select Business Screens index spårar stora och medelstora värdepapper i utvecklade länder i Stillahavsområdet, exklusive Japan. Indexet exkluderar företag som är involverade i företag relaterade till termiskt kol, kontroversiella vapen, tobak och andra kontroversiella industrier. Viktningen av indexkomponenterna justeras baserat på ESG-faktorer. Som ett resultat kommer företag med en robust ESG-profil och en positiv trend att förbättra denna profil att föredras.

Handla ESPJ ETF

Invesco MSCI Pacific Ex Japan ESG Universal Screened UCITS ETF Acc (ESPJ ETF) är en europeisk börshandlad fond som kommer att handlas på flera olika börser, till exempel London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
SIX Swiss ExchangeUSDESPJ
London Stock ExchangeGBXESPS
London Stock ExchangeUSDESPJ

Största innehav

NamnISINVikt %
HONG KONG EXCHANGES & CLEAR NPVHK03880454425.09%
COMMONWEALTH BANK OF AUSTRAL NPVAU000000CBA74.89%
AIA GROUP LTD NPVHK00000696894.68%
CSL LTD AUD NPVAU000000CSL84.16%
MACQUARIE GROUP LTD NPVAU000000MQG13.50%
DBS GROUP HOLDINGS LTD NPVSG1L010017013.46%
WESTPAC BANKING CORP NPVAU000000WBC13.04%
NATIONAL AUSTRALIA BANK LTD NPVAU000000NAB42.80%
WESFARMERS LTD NPVAU000000WES12.70%
TRANSURBAN GROUP NPVAU000000TCL62.61%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *