Följ oss

Nyheter

NASDAQ OMX avlistar börshandlade fonder

Publicerad

den

NASDAQ OMX avlistar börshandlade fonder

NASDAQ OMX kommer att avlista följande ETFer, utgivna av UBS per den 28 november 2013. Avlistningen sker på begäran av UBS. NASDAQ OMX avlistar börshandlade fonder

Vi kan enbart beklaga att UBS väljer att avlista sina börshandlade fonder, tidigare i somras valde banken att avlista ett antal av sin ETNer. I och med avlistningen av UBS ETFEer från NASDAQ OMX försvinner en aktör från marknaden, något som vi så klart beklagar.

De ETFer som kommer att beröras är nedanstående. Avlistningen är extra intressant i skenet av att banken för endast en månad sedan gick ut och sade att denna skulle minska avgifterna för att investera i börshandlade fonder, något som fick oss att hoppas och tro att UBS skulle öka marknadsföringen kring ETFer i Sverige. Efter att artikeln publicerades i sin ursprungliga form har vi fått till svar av UBS att banken valt att koncentrera handeln till vissa börser och marknadsplatser. Stockholm kommer då inte finnas med som ett alternativ, men med dagens digitala handel är det inga problem att handla på andra marknader än den egna hemmamarknaden.

Nasdaq avlistar UBS ETF

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.