Följ oss

Nyheter

När kommer affärsresandet att återhämta sig?

Publicerad

den

affärsresandet att återhämta sig snabbare än vad vi tror. Det är därför lämpligt att U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS) lanserades förra veckan på London Stock Exchange (LSE),

Antagligen kommer affärsresandet att återhämta sig snabbare än vad vi tror. Det är därför lämpligt att U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS) lanserades förra veckan på London Stock Exchange (LSE), vilket ger brittiska och europeiska investerare tillgång till den globala flygindustrin. Detta är andra gången i år som U.S. Global Investors har utökat sin produktlinje till internationella marknader, det första fallet i april när U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS) debuterade på den mexikanska börsen Bolsa Mexicana de Valores (BMV).

Försiktigt optimistim för affärsresor

Mer än 2,1 miljoner människor flög reguljärt i USA i söndasg, en förbättring på 160 procent från början av året. Fritidsresor har nästan återhämtat sig helt när Kalifornien och New York öppnar sina ekonomier igen och när Europeiska unionen (EU) formellt lägger till USA i sin lista över länder som är godkända för inresa.

En enkätundersökning som genomfördes denna månad bland medlemmar av Global Business Travel Association (GBTA) visade att inrikes affärsresor är på god väg att återhämta sig. Fyrtio procent av de tillfrågade sa att affärsresandet inom det land där deras företag har sitt säte redan har återupptagits, medan en tredjedel sa att deras företag antingen har beslutat om ett startdatum eller arbetar mot ett datum. Endast 18% sa att deras företag väntade på att se vad som händer.

Internationella affärsresor är en annan historia. Endast 12% av de tillfrågade sa att affärsresandet utanför landet där deras företag är baserade har återupptagits, ett tecken på att vi fortfarande har en lång väg att gå.

Enligt SAP Concurs Global Business Travel Report 2021, som släpptes förra veckan, sa hela 96% av de globala affärsresenärer att de var villiga att börja resa igen de närmaste 12 månaderna. Och med goda skäl: 80% sa att de var oroliga över att oförmågan att resa skulle kunna skada dem inte bara professionellt utan också personligen.

Vissa företags tveksamhet att återuppta affärsresor, särskilt – på hemmamarknaden, stämmer inte överens med resultaten från en annan undersökning, som visar att en stor majoritet av arbetarna är mer än redo att gå på vägen och ta sig till himlen igen.

Handla JETS ETF

U.S. Global Jets UCITS ETF – Accumulating (JETS) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *