Följ oss

Nyheter

När Facebooks intäkter ökar stiger SOCL ETG

Publicerad

den

Socialmediejätten Facebook överträffade både sina intäkter och intäktsförväntningar under första kvartalet 2021. När Facebooks intäkter stiger gör även kursen i Global X Social Media ETF (SOCL)

Socialmediejätten Facebook överträffade både sina intäkter och intäktsförväntningar under första kvartalet 2021. När Facebooks intäkter stiger gör även kursen i Global X Social Media ETF (SOCL) det. Facebook, som utgör cirka 12% av SOCL:s nettotillgångar, överträffade Wall Street förväntningar på resultat och intäkter. Det sociala medieföretaget missade något av dagliga aktiva användare och månadsaktiva användare, men gjorde upp underskottet genom att slå förväntningarna på genomsnittlig intäkt per användare.

Här var Facebooks Q1-nummer, som rapporterats av CNBC:

• Resultat: 3,30 USD per aktie kontra 2,37 USD per aktieprognos

• Intäkter: 26,17 miljarder dollar mot 23,67 miljarder dollar förväntas

• Dagliga aktiva användare (DAU): 1,88 miljarder jämfört med 1,89 miljarder prognoser från FactSet

• Månatliga aktiva användare (MAU): 2,85 miljarder jämfört med 2,86 miljarder prognoser från FactSet

• Genomsnittlig intäkt per användare (ARPU): 9,27 $ jämfört med 8,40 $ prognos av FactSet

”Facebook sa att man förväntar sig att omsättningstillväxten kommer att förbli stabil eller accelerera blygsamt under andra kvartalet jämfört med en långsammare tillväxt året innan på grund av pandemin”, rapporterade CNBC. ”Företaget förväntar sig dock att omsättningstillväxten under tredje och fjärde kvartalet kommer att avta avsevärt i följd jämfört med snabb tillväxt under de perioderna ett år tidigare till följd av pandemin.”

SOCL strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda för Solactive Social Media Total Return Index. Indexet spårar kapitalutvecklingen för de största och mest likvida företagen som är involverade i sociala medier, inklusive företag som tillhandahåller sociala nätverk, fildelning och andra webbaserade medieapplikationer.

Pandemin sätter verkligen webbaserade applikationer i framkant. Sociala nätverkssajter som Facebook har gjort det möjligt för individer att hålla koll på vänner och familj bland sociala distanseringsåtgärder. SOCL har stigit med över 110% de senaste 12 månaderna och ungefär 14% 2021.

Mer än bara ett socialt nätverk

Facebook vill också bli en fullfjädrad e-handelswebbplats. Ett av de områden som företaget försöker expandera är dess marknadsplatstjänst. Företaget har också planer på att erbjuda en form av digital valuta, samt en digital plånbok.

”Handel över alla dessa plattformar kommer att bli väldigt viktigt, och verkligen i en plattform som vi bygger så här vill vi möjliggöra betalningar mycket enkelt för att göra det så att ekonomin fungerar för utvecklare”, säger VD Mark Zuckerberg .

Handla SOCL ETF

Global X Social Media ETF (SOCL) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.