Följ oss

Nyheter

HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt

Publicerad

den

rekryterat anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade fonder.

HANetf, Europas första full-service UCITS ETF-emittent, är mycket glada över att kunna bekräfta att de har rekryterat nya anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade fonder vars förvaltade volymer har fördubblats sedan årsskiftet.

Simon Dale ansluter sig till HANetf som försäljningschef. Han kommer att ansvara för företagets försäljningsstrategi över hela Europa och dess genomförande. I synnerhet kommer han att fokusera på att hjälpa HANetf att växa sitt aktiva ETF-erbjudande och ytterligare automatisera försäljningsprocessen. Simon har tidigare haft ledande försäljnings- och affärsutvecklingsroller i flera kapitalförvaltningsföretag, inklusive försäljningschefer på Woodford Investment Management, Matthews Asia och Invesco. Han har nästan 30 års distributionserfarenhet och kommer att lägga betydligt till HANetf distributions- och ledarskapsteam. Han kommer också att bli medlem i företagets verkställande team.

Liam Wyatt ansluter sig till Marketing som Content Manager och Investment Writer. Liam ansluter sig till HANetf från MitonOptimal där han var marknads- och verksamhetschef.

Ramon Williams ansluter sig till HANetf som operationsanalytiker. Ramon ansluter sig till HANetf från Fulcrum Asset Management där han var Team Lead och Operations Associate.

I februari 2021 utnämnde HANetf Manooj Mistry till Chief Operating Officer där han tidigare var VD för DWS Investments UK Limited och chef för Xtrackers ETF och indexinvestering vid DWS.

Den förvaltade volymen har ökat till 2,5 miljarder dollar

De nya utnämningarna ansluter sig eftersom HANetfs tillgångar under förvaltning har nått över 2,5 miljarder dollar under de senaste veckorna. I början av året var AUM cirka 1,12 miljarder dollar.

Co-CEO för HANetf, Hector McNeil, sade: ”HANetf erbjuder för närvarande 14 ETF:er och har en pipeline på 15 ETF-lanseringar planerade för senare i år. Simon, Liam och Ramon ger en enorm mängd erfarenhet som vi kommer att använda för att ytterligare förbättra vår distribution, produktstrategi och tillväxt.

Med nästan 30 års erfarenhet ger Simon en enastående kunskap om aktiv fondförsäljning som vi ser som en enorm tillväxtmöjlighet för HANetf och den europeiska ETF-industrin mer generellt. Vi har flera aktiva ETF i omedelbar pipeline och förväntar oss att det kommer att vara minst 20% av vårt erbjudande över tiden. Simon är rätt nivå på senioranställning för HANetf, som är ett av de snabbast växande ETF-företagen i Europa och globalt. ”

HANetf grundades av Hector McNeil och Nik Bienkowski 2018 för att krossa hindren för inträde till den europeiska ETF-marknaden genom att tillhandahålla en omfattande ETF-produkt- och distributionsplattform med möjlighet att utfärda en ny UCITS-ETF inom tio veckor. Detta inkluderar produktutvecklings-, drifts-, reglerings-, distributions- och marknadsföringslösningar för kapitalförvaltare och företag som framgångsrikt vill starta och hantera ETF och ETP för att utnyttja sina befintliga varumärken och expertis.

Sedan årets början har HANetf lanserat två nya börshandlade kryptovaluta-ETP:er som spårar Ethereum och Litecoin och IBUY, en ETF för global handel online. Nya börshandlade produkter listade 2020 inkluderade världens första koldioxidundvikande lösningar ETF1, ett landmärke guld-ETC med The Royal Mint, världens första centrala motpart godkänd, en börshandlad Bitcoin ETP och en mängd moderna tematiska ETF:er. Dessa inkluderar Europas första medicinska cannabis ETF, Europas första 5G och digitala infrastruktur ETF, nordamerikansk midstream och världens första sharia-kompatibla globala aktiva aktiva ETF.

Om HANetf

HANetf är en oberoende leverantör av UCITS ETF: er, som arbetar med kapitalförvaltningsföretag för att få differentierade, moderna och innovativa exponeringar till europeiska ETF-investerare. Genom sin white label vita ETF-plattform tillhandahåller HANetf en komplett lösning för drift, lagstiftning, distribution och marknadsföring för kapitalförvaltare att starta och förvalta UCITS-ETF:er.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära