Följ oss

Nyheter

HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt

Publicerad

den

rekryterat anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade fonder.

HANetf, Europas första full-service UCITS ETF-emittent, är mycket glada över att kunna bekräfta att de har rekryterat nya anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade fonder vars förvaltade volymer har fördubblats sedan årsskiftet.

Simon Dale ansluter sig till HANetf som försäljningschef. Han kommer att ansvara för företagets försäljningsstrategi över hela Europa och dess genomförande. I synnerhet kommer han att fokusera på att hjälpa HANetf att växa sitt aktiva ETF-erbjudande och ytterligare automatisera försäljningsprocessen. Simon har tidigare haft ledande försäljnings- och affärsutvecklingsroller i flera kapitalförvaltningsföretag, inklusive försäljningschefer på Woodford Investment Management, Matthews Asia och Invesco. Han har nästan 30 års distributionserfarenhet och kommer att lägga betydligt till HANetf distributions- och ledarskapsteam. Han kommer också att bli medlem i företagets verkställande team.

Liam Wyatt ansluter sig till Marketing som Content Manager och Investment Writer. Liam ansluter sig till HANetf från MitonOptimal där han var marknads- och verksamhetschef.

Ramon Williams ansluter sig till HANetf som operationsanalytiker. Ramon ansluter sig till HANetf från Fulcrum Asset Management där han var Team Lead och Operations Associate.

I februari 2021 utnämnde HANetf Manooj Mistry till Chief Operating Officer där han tidigare var VD för DWS Investments UK Limited och chef för Xtrackers ETF och indexinvestering vid DWS.

Den förvaltade volymen har ökat till 2,5 miljarder dollar

De nya utnämningarna ansluter sig eftersom HANetfs tillgångar under förvaltning har nått över 2,5 miljarder dollar under de senaste veckorna. I början av året var AUM cirka 1,12 miljarder dollar.

Co-CEO för HANetf, Hector McNeil, sade: ”HANetf erbjuder för närvarande 14 ETF:er och har en pipeline på 15 ETF-lanseringar planerade för senare i år. Simon, Liam och Ramon ger en enorm mängd erfarenhet som vi kommer att använda för att ytterligare förbättra vår distribution, produktstrategi och tillväxt.

Med nästan 30 års erfarenhet ger Simon en enastående kunskap om aktiv fondförsäljning som vi ser som en enorm tillväxtmöjlighet för HANetf och den europeiska ETF-industrin mer generellt. Vi har flera aktiva ETF i omedelbar pipeline och förväntar oss att det kommer att vara minst 20% av vårt erbjudande över tiden. Simon är rätt nivå på senioranställning för HANetf, som är ett av de snabbast växande ETF-företagen i Europa och globalt. ”

HANetf grundades av Hector McNeil och Nik Bienkowski 2018 för att krossa hindren för inträde till den europeiska ETF-marknaden genom att tillhandahålla en omfattande ETF-produkt- och distributionsplattform med möjlighet att utfärda en ny UCITS-ETF inom tio veckor. Detta inkluderar produktutvecklings-, drifts-, reglerings-, distributions- och marknadsföringslösningar för kapitalförvaltare och företag som framgångsrikt vill starta och hantera ETF och ETP för att utnyttja sina befintliga varumärken och expertis.

Sedan årets början har HANetf lanserat två nya börshandlade kryptovaluta-ETP:er som spårar Ethereum och Litecoin och IBUY, en ETF för global handel online. Nya börshandlade produkter listade 2020 inkluderade världens första koldioxidundvikande lösningar ETF1, ett landmärke guld-ETC med The Royal Mint, världens första centrala motpart godkänd, en börshandlad Bitcoin ETP och en mängd moderna tematiska ETF:er. Dessa inkluderar Europas första medicinska cannabis ETF, Europas första 5G och digitala infrastruktur ETF, nordamerikansk midstream och världens första sharia-kompatibla globala aktiva aktiva ETF.

Om HANetf

HANetf är en oberoende leverantör av UCITS ETF: er, som arbetar med kapitalförvaltningsföretag för att få differentierade, moderna och innovativa exponeringar till europeiska ETF-investerare. Genom sin white label vita ETF-plattform tillhandahåller HANetf en komplett lösning för drift, lagstiftning, distribution och marknadsföring för kapitalförvaltare att starta och förvalta UCITS-ETF:er.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *