Följ oss

Nyheter

London Stock Exchange välkomnar Van Eck Global Investment

Publicerad

den

London Stock Exchange välkomnar Van Eck Global Investment

London Stock Exchange välkomnar Van Eck Global Investment Van Eck Global Investment Ltd öppnade i veckan handeln på Londonbörsen, London Stock Exchange (LSE), för att markera att företaget har listat de första Market Vectors UCITS börshandlade fonder (ETFer) i Europa.

Market Vectors Gold Miners UCITS ETF (GDX) och Market Vectors Junior Gold Miners UCITS ETF (GDXJ) ger exponering mot den globala guldbrytningsmarknaden och speglar strategin för deras US-listade motsvarigheter. GDX replikerar utvecklingen av NYSE Arca Gold Miners Index och täcker en omfattande portfölj av stora, medelstora och små globala guldgruvföretag. GDXJ följer utvecklingen av Market Vectors Global Junior Gold Miners Index och investerar i mikro-, små- och medelstora guld gruvbolag med inriktning på guld, av vilka många är i ett förberedande skede eller en tidig utvecklingsfas.

Att förse de europeiska investerarna med en version av två av våra största och mest erkända ETFer på den amerikanska marknaden är ett viktigt steg i att utöka vår internationella ETF verksamhet säger Lars Haymitch, VD på Van Eck Global (Europa). De ETFer som lanserats för närvarande är tillgängliga för investerare i åtta europeiska länder och efterföljande registreringar i ytterligare länder är planerade. I dagsläget är dessa fonder godkända för distribution i Storbritannien, Tyskland, Irland, Finland, Nederländerna, Norge, Sverige och Spanien.

Van Eck Global Investments Ltd är ett dotterbolag till den USA-baserade kapitalförvaltaren och ETF-leverantör Van Eck Global, en av de största leverantörerna av börshandlade fonder i USA. Market Vectors ETFer omfattar en rad olika specialiserade och breda tillgångsklasser. Det nuvarande utbudet av 63 Market Vectors ETF har cirka 22 miljarder US-dollar i förvaltat kapital.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.