Följ oss

Nyheter

Januari rally i Vietnam – Vietnam ETF:er

Publicerad

den

Januari rally i Vietnam - Vietnam ETF:er

Januari rally i Vietnam – Vietnam ETF:er. Vietnam är ett intressant land av flera olika skäl. En stor befolkning på över 90 miljoner och en hög historisk och prognostiserad BNP-tillväxt. Tillväxten förväntades uppgå till 5,1 procent under 2012 och förväntas uppgå till 5,9 under 2013, enligt IMF:s prognoser. Trots detta har Vietnam och det vietnamesiska börserna haft en miserabel utveckling under de senaste åren. Devalveringar i den vietnamesiska dongen och en hög inflation är några av bovarna. Inflationen förväntas dock minska från 8 procent 2012 till 6 procent under 2013.

2013 har börjat med ett riktigt börsrally. Några av anledningarna är stora inflöden från utländska investerare och en attraktiv värdering. Uppgången i de vietnamesiska indexen VN Ho Chi Minh och HSTC har varit cirka 10 procent respektive 5 procent omräknat till svenska kronor.

Det finns två tillgängliga Vietnam-ETF:er i dagsläget: db X-trackers FTSE Vietnam ETF (ticker DXS7 i Euro och XFVT i SEK) och Market Vectors Vietnam ETF (ticker VNM). db X-trackers ETF har en årlig förvaltningsavgift på 0,85 procent per år och Market Vectors 0,76 procent. Den finansiella sektorn har en stor vikt i båda dessa ETF:er – cirka 60 procent i db X-trackers ETF och 46 procent i Market Vectors ETF. db X-trackers Vietnam ETF finns även korsnoterad på Stockholmsbörsen under tickern XFVT.

Tabell

[table id=547 /]

Källa: Factset, 8 januari 2013, all avkastning i SEK och inkl. utdelningar. 0/- information saknas

Vietnam-9jan

K

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.