Följ oss

Nyheter

iShares erbjuder med börshandlad fond inriktad på företagsobligationer

Publicerad

den

iShares erbjuder med börshandlad fond inriktad på företagsobligationer

iShares erbjuder med börshandlad fond inriktad på företagsobligationer. iShares, BlackRocks plattform för börshandlade fonder (ETF:er) lanserade under oktober 2013 iShares $ Corporate Bond Interest Rate Hedged UCITS ETF på London Stock Exchange. Fonden ger exponering mot företagsobligationer samtidigt som den minskar ränterisken. Fonden kompletterar därmed iShares redan breda utbud av fixed income-ETF:er. iShares erbjuder med börshandlad fond inriktad på företagsobligationer en produkt som ger en hedge mot ränteförändringar.

I lågräntemiljöer väljer många investerare att söka avkastning genom investeringar i företagsobligationer. Den nya börshandlade fonden från iShares är utformad för de investerare som söker avkastning men är oroliga för den effekt som svängningar i statsobligationsräntor kommer att ha på obligationspriserna, en effekt som också blivit större på grund av den osäkerhet över centralbankernas penningpolitik som råder. Fonden minskar ränterisken genom att sälja statsobligationsterminer och strävar efter en löptid på noll. iShares erbjuder med börshandlad fond inriktad på företagsobligationer som svarar mot dessa önskemål från placerarna.

Geir Espeskog, Nordenchef på iShares kommenterar:

”Investerare är fortsatt intresserade av högkvalitativa företagsobligationer eftersom fundamenten är bra och avkastningen börjar se mer attraktiv ut. Med investeringar i obligationer medföljer dock risken att priset på obligationen går ner när avkastningsräntan stiger”.

”Den nya fonden strävar efter att minska ränterisken och göra det möjligt för investerare att få tillgång till avkastningen hos flera företagsobligationer genom en enda affär. Vi hoppas kunna utöka detta produktutbud ytterligare för att ge investerare större valfrihet kring hur de hanterar ränterisken samt för att möta den ökade efterfrågan på fixed income-ETF: er. ”

Fonden har en total expense ratio (TER) på 0,25 % och följer indexet Markit iBoxx USD Liquid Investment Grade Index. Fonden följer lanseringen av iShares Euro Corporate Bond Interest Rate Hedged UCITS ETF som lanserades i oktober 2012, där tillgångarna nu vuxit till över 280 miljoner euro.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.