Följ oss

Nyheter

Intressanta Thailand ETF sjunker kraftigt

Publicerad

den

Intressanta Thailand ETF sjunker kraftigt

intressanta Thailand ETF sjunker kraftigt. Thailand är ett av de mest intressanta tillväxtländerna i Asien, enligt vår mening. Landet har en extremt låg arbetslöshet på under 1% och en hög tillväxttakt. Den nuvarande översvämningen som drabbat regionen blir dock bara värre och värre och börjar nu slå mot tillväxten. BNP förväntningarna för 2011 har skruvats ner med mellan 0,6-1,1%. IMF:s tidigare BNP-prognos från september i år uppgick till 3,5% för 2011 och 4,8% för 2012. Thailand ETF sjunker kraftigt

Det thailändska aktieindexet SET har gått ner med över 12% den senaste månaden (utveckling i SEK). Den bästa Thailands ETF:en är amerikanska iShares MSCI Thailand Index Fund (ticker THD). THD följer indexet MSCI Thailand. Utvecklingen är identisk som för SET-indexet med en nedgång på strax över 12% den senaste månaden. THD har en förvaltningsavgift på 0,62% per år.

Återuppbyggnaden efter de svåra översvämningarna i Thailand bedöms kosta minst 22 miljarder kronor enligt premiärminister Yingluck Shinawatra. Vi anser att Thailand fortsatt är ett intressant investeringsalternativ men i dagsläget är det bäst att avvakta att THD korsar SMA50 (50-dagars glidande medelvärde), se graf nedan.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.