Följ oss

Nyheter

Har du precis börjat handla ETFer?

Publicerad

den

Har du precis börjat handla ETFer?

Här är fem tips för dig som precis börjat handla ETFer. Det finns första gången för varje börshandlad fondinvesterare, oavsett din ålder. Här är några tips på hur du kan börja din väg till pension så förberedd så mycket som möjligt.

En bra tumregel när du precis börjat handla ETFer är att bara ”hålla det enkelt”. Komplexa eller dåligt definierade strategier kan bara hindra dig när det är dags att fatta beslut. En vanlig stratego som följer det 200-dagars glidande genomsnittet är lätt att genomföra och följa. En annan är buy-and-hold. Oavsett vilken strategi du inför, se till att den är en du kan använda.

Här är några av dessa tips:

Ha ett tydligt mål för din ekonomiska livsstil. Detta kommer att hjälpa till att undvika obeslutsamma ögonblick senare på vägen.

Välj en mentor eller en förebild och ta reda på vad deras strategi är. Många som handlar ETFer använder vi det rörliga genomsnittet för 200 dagar som riktlinje: när kursen på en fond är över sitt 200 dagars medelvärde är det en köpsignal. När det går under eller sjunker åtta procent från toppen det höga är det en säljsignal. Detta eliminerar alla känslor som kan få dig att inte agera som du borde.

Känn din egen situation: din risktolerans är, din skattestatus, din tidshorisont och var du är just nu.

Titta på nyheterna och håll öronen och ögonen öppna efter information som kan påverka dina investeringar så att du kan vara beredd att agera.

Förstå riskerna med dina investeringar. Du bör alltid veta hur dina ETF:er fungerar. Om det till exempel är en ETF med hävstång eller invers fond måste du förstå vem de är till för. Om det är en landspecifik ETF bör du veta vilka länder du har.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *