Följ oss

Nyheter

H4ZQ ETF för börsen i Sydafrika

Publicerad

den

HSBC MSCI South Africa Capped UCITS ETF USD (H4ZQ ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI South Africa Capped Index ("Indexet"). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI South Africa Capped UCITS ETF USD (H4ZQ ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI South Africa Capped Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största företagen i Sydafrika, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt.

Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC MSCI South Africa Capped UCITS ETF USD

HSBC MSCI South Africa Capped UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Sydafrika. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,60 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI South Africa Capped UCITS ETF USD är en mycket liten ETF med tillgångar på 4 miljoner GBP under förvaltning. H4ZQ ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H4ZQ ETF

HSBC MSCI South Africa Capped UCITS ETF USD (H4ZQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHZAR
Stuttgart Stock ExchangeEURH4Z1
Borsa ItalianaEURHZAR
Euronext ParisEURHZAR
London Stock ExchangeUSDHZAD
SIX Swiss ExchangeUSDHZAR
XETRAEURH4ZQ

Största innehav

VärdepapperVikt %
NASPERS-N- ORD14.98% 
FIRSTRAND ORD7.79% 
MTN ORD6.18% 
STANDARD BK GRP ORD4.66% 
IMPLATS4.18% 
SIBANYE STILLWATER LTD ORD3.98% 
SASOL ORD3.85% 
CAPITEC BANK ORD3.67% 
GOLD FIELDS ORD3.39% 
ANGLOGOLD ORD3.16% 

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.