Följ oss

Nyheter

H410 ETF ger exponering mot emerging markets

Publicerad

den

HSBC MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF (H410 ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Emerging Markets Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF (H410 ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Emerging Markets Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av stora och medelstora företag från tillväxtmarknadsländer. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att använda en investeringsteknik som kallas optimering. Denna teknik strävar efter att minimera skillnaden i avkastning mellan fonden och indexet genom att ta hänsyn till tracking error och handelskostnader när en portfölj konstrueras.

Fonden kommer inte nödvändigtvis att investera i alla företag som ingår i Indexet, eller investera proportionellt mot varje företags vikt i Indexet. Det kan också investera i företag utanför indexet men som förväntas ge liknande prestanda och riskegenskaper som vissa indexbeståndsdelar.

Fonden kan få exponering mot den indiska aktiemarknaden genom terminer. Fonden kan investera i kinesiska aktier. Fonden kan också investera i kinesiska A-aktier genom Shanghai-Hong Kong och/eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect, CAAPs eller fonder. Fonden kan investera i depåbevis och upp till 10 % i andra fonder. Fonden kan investera upp till 10 % i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad.

Beskrivning av HSBC MSCI Emerging Markets UCITS ETF USD

HSBC MSCI Emerging Markets UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Emerging Markets. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis). MSCI Emerging Markets tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 1 421 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). HSBC MSCI Emerging Markets UCITS ETF USD är en mycket stor ETF med tillgångar på 916 miljoner GBP under förvaltning. H410 ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla H410 ETF

HSBC MSCI Emerging Markets UCITS ETF USD (H410 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

VärdepapperValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHMEF
Borsa ItalianaEURHMEM
London Stock ExchangeUSDHMEM
SIX Swiss ExchangeUSDHMEF
XETRAEURH410

Största innehav

VärdepapperVikt (%)
Taiwan Semiconductor Co Ltd6.74
Tencent Holdings Ltd4.33
Samsung Electronics Co Ltd4.23
Alibaba Group Holding Ltd3.15
Meituan-Class B1.60
Reliance Industries Ltd1.17
Infosys Ltd0.99
Jd.Com Inc – Cl A0.94
China Construction Bank-H0.81
Housing Development Finance Co0.78

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.