Följ oss

Nyheter

ETC Group lanserar XRP-uppbackad ETC på Xetra

Publicerad

den

ETC Group Europes ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, tillkännagav idag noteringen av XRPetc - ETC Group Physical XRP (Ticker: GXRP) den 22 april på Deutsche Börse Xetra, Europas ledande börs för digitala tillgångar. GXRP är alltså en XRP-uppbackad ETC.

ETC Group Europas ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, tillkännagav idag noteringen av XRPetc – ETC Group Physical XRP (Ticker: GXRP) den 22 april på Deutsche Börse Xetra, Europas ledande börs för digitala tillgångar. GXRP är alltså en XRP-uppbackad ETC.

Ripple är ett blockchain-baserat digitalt betalningsnätverk och protokoll med sin egen kryptovaluta, XRP. Sedan lanseringen 2012 har Ripple snabbt vunnit acceptans som ett system för internationella penning- och säkerhetsöverföringar av banker och finansiella mellanhänder som handlar över geografiska och valutor, med XRP för närvarande rankad på sjätte plats efter börsvärde av alla kryptovalutor.

XRP kommer att ansluta sig till företagets svit av institutionell-grade kryptobörshandlade produkter inklusive Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano, Polkadot, Litecoin, Avalanche, Cosmos, Polygon och Uniswap som handlas på XETRA. Den nya ETC kommer att marknadsföras och distribueras av HANETf och tillgänglig i EUR och USD.

Bradley Duke, grundare och co-VD på ETC Group sa: ”Ripple håller snabbt på att bli ledande inom globala betalningssystem med hundratals finansiella institutioner som väljer Ripple för att ge sina kunder en bättre internationell betalningsupplevelse i realtid. Genom att lansera denna senaste ETC till vår växande portfölj av högkvalitativa, fysiskt uppbackade digitala tillgångar, fortsätter vi att utöka vårt erbjudande till investerare och ger tillgång till ett allt bredare utbud av digitala valutor och tillgångar – särskilt de som samlar på sig stora börsvärden. Den marknadsledande framgången för våra produkter har drivits av våra partnerskap med likviditetsleverantörer i världsklass för att leverera hög likviditet och snäva handelsspreadar.”

Hector McNeil, medgrundare och co-VD på HANetf: ”Vi är glada över att kunna samarbeta med ETC Group igen för att erbjuda ett nytt ETC med stöd av XRP. ETC Group, i samarbete med HANetf, har etablerat sig som marknadsledare när det gäller att erbjuda investeringsprodukter fokuserade på kryptotillgångar. Intresset för börshandlade kryptovalutor har blomstrat, vilket ger investerare ett säkrare och mer likvidt sätt att få exponering mot digitala tillgångar. Ripple är ett växande blockchain-baserat digitalt betalningsnätverk som vinner dragkraft tack vare sin snabba hastighet och tillförlitlighet.”

Crypto ETCer ger investerare betydande fördelar jämfört med direktinvesteringar i digitala tillgångar, inklusive:

1/ Enkelt sätt att investera

Investerare kan köpa och sälja som vilken aktie eller ETF som helst genom sin vanliga mäklare eller bank. Inget behov av att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att sätta upp en kryptovaluta-plånbok, produkter har en ticker och ISIN och kan läggas till en investerares konventionella aktieportfölj.

2/ Förvaring av tillgångar av institutionell kvalitet

Den underliggande digitala tillgången förvaras i kylförvaring hos en reglerad förvaringsinstitut, och alla tillgångar är säkrade av en oberoende förvaltare, vilket eliminerar risken för emittentens fallissemang, en vanlig egenskap för fysiska ETC-strukturer.

3/ 100 procent fysiskt uppbackad och option för fysisk inlösen

Investerare har lagligen rätt till den underliggande digitala tillgången och kan lösa in ETC för kryptovalutan, alternativt att sälja på börs. Därför ger ETC-produkter ren exponering mot den underliggande digitala tillgången.

Handla GXRP ETC

XRPetc – ETC Group Physical XRP (Ticker: GXRP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna börshandlade kryptovaluta genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUAA ETF investerar i alla olika sorters obligationer från hela världen

Publicerad

den

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF (Acc) (IUAA ETF) investerar i en blandning av obligationstyper (främst stats- och företagsobligationer) med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF:en har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF (Acc) (IUAA ETF) investerar i en blandning av obligationstyper (främst stats- och företagsobligationer) med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF:en har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares US Aggregate Bond UCITS ETF (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 1 723 miljoner GBP under förvaltning. IUAA ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUAA?

Diversifierad exponering mot den breda US-dollardenominerade obligationsmarknaden med investeringsgrad

Direktinvesteringar i stats-, statsrelaterade, företags- och värdepapperiserade obligationer

Obligationsexponering med investeringsgrad

Investeringsmål

Andelsklassen strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av US-dollar denominerade statsobligationer, statsrelaterade, företagsobligationer och värdepapperiserade obligationer.

Investeringsstrategi

Bloomberg US Aggregate Bond-index spårar obligationer med fast ränta i USD inklusive statsobligationer, statsrelaterade, värdepapperiserade och företagsrelaterade värdepapper. Betyg: Investment Grade.

Handla IUAA ETF

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF (Acc) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURIS03
Bolsa Mexicana de ValoresMXNIUAAN 
London Stock ExchangeUSDIUAA
SIX Swiss ExchangeCHFIUAA

Största innehav

EmittentVikt (%)
UNITED STATES TREASURY41.25
FEDERAL NATIONAL MORTGAGE ASSOCIATION13.36
FEDERAL HOME LOAN MORTGAGE CORPORATION6.19
GOVERNMENT NATIONAL MORTGAGE ASSOCIATION II5.69
UNIFORM MBS2.79
BANK OF AMERICA CORP0.68
JPMORGAN CHASE & CO0.62
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE0.43
FEDERAL HOME LOAN MORTGAGE CORPORATION -GOLD0.42
CITIGROUP INC0.41

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

FFGH ETF investerar i hållbara högavkastande företagsobligationer

Publicerad

den

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD (FFGH ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD (FFGH ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD är en aktivt förvaltad ETF.

ETFen investerar i högavkastande företagsobligationer utgivna av företag över hela världen. Titelurvalet baseras på hållbarhetskriterier och grundläggande egenskaper. Betyg: Sub-Investment Grade.

Investeringsmål

Delfondens investeringsmål är att anpassa sig till Parisavtalets långsiktiga mål för global uppvärmning genom att begränsa exponeringen för koldioxidutsläpp i dess portfölj och att uppnå inkomst- och kapitaltillväxt.

Handla FFGH ETF

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD (FFGH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURFGHY
XETRAEURFFGH
gettexEURFFGH
London Stock ExchangeGBPFHYP
London Stock ExchangeUSDFGHY
SIX Swiss ExchangeUSDFGHY

Fortsätt läsa

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Populära