Följ oss

Nyheter

ETC Group lanserar XRP-uppbackad ETC på Xetra

Publicerad

den

ETC Group Europes ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, tillkännagav idag noteringen av XRPetc - ETC Group Physical XRP (Ticker: GXRP) den 22 april på Deutsche Börse Xetra, Europas ledande börs för digitala tillgångar. GXRP är alltså en XRP-uppbackad ETC.

ETC Group Europas ledande specialistleverantör av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, tillkännagav idag noteringen av XRPetc – ETC Group Physical XRP (Ticker: GXRP) den 22 april på Deutsche Börse Xetra, Europas ledande börs för digitala tillgångar. GXRP är alltså en XRP-uppbackad ETC.

Ripple är ett blockchain-baserat digitalt betalningsnätverk och protokoll med sin egen kryptovaluta, XRP. Sedan lanseringen 2012 har Ripple snabbt vunnit acceptans som ett system för internationella penning- och säkerhetsöverföringar av banker och finansiella mellanhänder som handlar över geografiska och valutor, med XRP för närvarande rankad på sjätte plats efter börsvärde av alla kryptovalutor.

XRP kommer att ansluta sig till företagets svit av institutionell-grade kryptobörshandlade produkter inklusive Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano, Polkadot, Litecoin, Avalanche, Cosmos, Polygon och Uniswap som handlas på XETRA. Den nya ETC kommer att marknadsföras och distribueras av HANETf och tillgänglig i EUR och USD.

Bradley Duke, grundare och co-VD på ETC Group sa: ”Ripple håller snabbt på att bli ledande inom globala betalningssystem med hundratals finansiella institutioner som väljer Ripple för att ge sina kunder en bättre internationell betalningsupplevelse i realtid. Genom att lansera denna senaste ETC till vår växande portfölj av högkvalitativa, fysiskt uppbackade digitala tillgångar, fortsätter vi att utöka vårt erbjudande till investerare och ger tillgång till ett allt bredare utbud av digitala valutor och tillgångar – särskilt de som samlar på sig stora börsvärden. Den marknadsledande framgången för våra produkter har drivits av våra partnerskap med likviditetsleverantörer i världsklass för att leverera hög likviditet och snäva handelsspreadar.”

Hector McNeil, medgrundare och co-VD på HANetf: ”Vi är glada över att kunna samarbeta med ETC Group igen för att erbjuda ett nytt ETC med stöd av XRP. ETC Group, i samarbete med HANetf, har etablerat sig som marknadsledare när det gäller att erbjuda investeringsprodukter fokuserade på kryptotillgångar. Intresset för börshandlade kryptovalutor har blomstrat, vilket ger investerare ett säkrare och mer likvidt sätt att få exponering mot digitala tillgångar. Ripple är ett växande blockchain-baserat digitalt betalningsnätverk som vinner dragkraft tack vare sin snabba hastighet och tillförlitlighet.”

Crypto ETCer ger investerare betydande fördelar jämfört med direktinvesteringar i digitala tillgångar, inklusive:

1/ Enkelt sätt att investera

Investerare kan köpa och sälja som vilken aktie eller ETF som helst genom sin vanliga mäklare eller bank. Inget behov av att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att sätta upp en kryptovaluta-plånbok, produkter har en ticker och ISIN och kan läggas till en investerares konventionella aktieportfölj.

2/ Förvaring av tillgångar av institutionell kvalitet

Den underliggande digitala tillgången förvaras i kylförvaring hos en reglerad förvaringsinstitut, och alla tillgångar är säkrade av en oberoende förvaltare, vilket eliminerar risken för emittentens fallissemang, en vanlig egenskap för fysiska ETC-strukturer.

3/ 100 procent fysiskt uppbackad och option för fysisk inlösen

Investerare har lagligen rätt till den underliggande digitala tillgången och kan lösa in ETC för kryptovalutan, alternativt att sälja på börs. Därför ger ETC-produkter ren exponering mot den underliggande digitala tillgången.

Handla GXRP ETC

XRPetc – ETC Group Physical XRP (Ticker: GXRP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna börshandlade kryptovaluta genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.