Följ oss

Nyheter

DXJA ETF satsar på japanska utdelningsaktier och hedgas i USD

Publicerad

den

WisdomTree Japan Equity UCITS ETF - USD Hedged (DXJA ETF) försöker spåra pris- och avkastningsprestanda före avgifter och kostnader för WisdomTree Japan Hedged Equity UCITS Index

WisdomTree Japan Equity UCITS ETF – USD Hedged (DXJA ETF) försöker spåra pris- och avkastningsprestanda före avgifter och kostnader för WisdomTree Japan Hedged Equity UCITS Index

WisdomTree Japan Equity UCITS ETF USD Acc investerar i japanska utdelningsaktier. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,48% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (provtagningsteknik). WisdomTree Japan Equity UCITS ETF USD Hedged Acc är en mycket liten ETF med 10 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. DXJA ETF är äldre än 3 år och har sitt hemvist i Irland.

Varför investera?

Få exponering för ett brett index över japanska aktier från utdelningsbetalande exportorienterade företag som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning)

Dra nytta av risk-screening för att utesluta företag baserat på kvalitet och momentum proprietära poäng

Utdelningsavkastning och inkomstpotential kan vara högre än ett marknadsvärdeindex

Valutarörelserna minimeras genom användning av valutaterminskontrakt

Denna ETF är fysiskt uppbackad och UCITS -kompatibel

WisdomTree Japan Hedged Equity UCITS Index

Indexet är regelbaserat, fundamentalt viktat och består av de utdelningsbetalande företagen från Japan, valda utifrån global intäktsexponering och riskfiltrerade med hjälp av en sammansatt riskpoäng (”CRS”) screening som består av två faktorer (kvalitet och momentum) var och en med lika vikt. Andelsklassen försöker leverera exponering mot indexet samtidigt som man neutraliserar exponeringen för fluktuationer i den japanska yenen i förhållande till den amerikanska dollarn genom att implementera en säkringsmetodik som används i det säkrade indexet. Indexet utesluter företag som inte uppfyller WisdomTrees ESG -kriterier (miljö, social och styrning).

För att ingå i index måste företagen uppfylla vissa riskhanteringskriterier, samt minimikrav för likviditet, WisdomTrees ESG -skärm och ha betalat utdelning under den föregående årliga cykeln.

Indexet på ombalanseringsdagen består av de företag som får mindre än 80% av intäkterna från Japan och som har uppfyllt CRS- och ESG -kriterierna. Komponentföretagen vägs sedan årligen i indexet baserat på utdelning som betalats under den föregående årscykeln. Företag som betalar mer utdelning är tyngre och företagen i topp 20% av CRS.

Handla DXJA ETF

WisdomTree Japan Equity UCITS ETF – USD Hedged (DXJA ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDDXJA
SIX Swiss ExchangeUSDDXJA

Största innehav

NamnLandVikt %
1. Toyota Motor Corp 7203 JTJP5.55%
2. Mitsubishi UFJ Financial Group 8306 JTJP5.31%
3. Sumitomo Mitsui Financial Group 8316 JTJP3.54%
4. Mitsubishi Corp 8058 JTJP3.06%
5. Itochu Corp 8001 JTJP2.61%
6. Takeda Pharmaceutical Co Ltd 4502 JTJP2.59%
7. Tokyo Electron Ltd 8035 JTJP2.50%
8. Canon Inc 7751 JTJP2.33%
9. Mizuho Financial Group Inc 8411 JTJP2.31%
10. Nintendo Co Ltd 7974 JTJP2.16%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.