Följ oss

Nyheter

Företagets fundamentala förutsättningar förblir viktiga när lågkonjunkturen driver en försäljning av energiaktier

Publicerad

den

VettaFis energiforskningschef Stacey Morris säger att energiaktier har kommit under press på grund av oro för lågkonjunktur och en relaterad nedgång i oljepriserna.

VettaFis energiforskningschef Stacey Morris säger att energiaktier har kommit under press på grund av oro för lågkonjunktur och en relaterad nedgång i oljepriserna.

”Ur ett grundläggande perspektiv är saker fortfarande mycket konstruktiva,” sa Morris. ”[Olje- och naturgas]-priserna är fortfarande relativt starka, särskilt när man ser dem i samband med de senaste åtta åren eller så.”

”Energibolag över hela linjen genererar ett starkt fritt kassaflöde. De ger tillbaka pengarna till investerarna genom återköp och utdelningar.”

Morris noterade att utdelningstrender för midstream är positiva. Det underliggande indexet för Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) gav 7,1 % den 8 juli. Utöver inkomst kan investerare också överväga att flytta energiexponeringen mot midstream med tanke på dess defensiva egenskaper på dagens volatila marknader.

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF ger exponering mot medelstora energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor på de amerikanska och kanadensiska marknaderna.

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.