Följ oss

Nyheter

eToro låter dig köpa aktier utan courtage

Publicerad

den

Är du baserad i Europa och funderar på att köpa aktier från bekvämligheten av ditt hem? I så fall kanske du har stött på FCA-mäklaren eToro. Denna multi-tillgångsplattform i fråga är populär bland förstagångsköpare, eftersom du enkelt kan öppna ett konto, sätta in pengar och köpa aktier och kryptovalutor utan provision på några minuter. Men är eToro rätt för dig? Läs denna eToro-recension för att få veta mer om att köpa aktier utan courtage.

Är du baserad i Europa och funderar på att köpa aktier utan courtage från bekvämligheten av ditt hem? I så fall kanske du har stött på FCA-mäklaren eToro. Denna multi-tillgångsplattform i fråga är populär bland förstagångsköpare, eftersom du enkelt kan öppna ett konto, sätta in pengar och köpa aktier och kryptovalutor utan provision på några minuter. Men är eToro rätt för dig? Läs denna eToro-recension för att få veta mer om att köpa aktier utan courtage.

I denna eToro-recension täcker vi allt du behöver veta om eToro. Detta inkluderar de möjligheten köpa aktier utan courtage, avgifter och provisioner, handelsverktyg, betalningsmetoder, användarvänlighet, reglering och mer. Låt oss ta reda på om eToro är rätt mäklare för dig.

Quick Facts

📈 TillgångarAktier, ETFer, Kryptovaluta, Forex, Råvaror, Index
💸 AvgifterNoll provision för aktier och ETF:er, spread för CFD:er och krypto
⚖️ LicensieringFCA, CySEC, ASIC
💳 Minimum deposit$50
📊 Hävstångx30 för valuta, x10 för råvaror, x5 för aktier och ETF:er, x2 för krypto
✅ Unika funktionerSocial trading, copy trading

Vad är eToro?

eToro är en onlinemäklarfirma som först lanserades av en grupp fintech-entreprenörer 2007 i Isreal. Plattformen erbjuder en rad tillgångsklasser och gör det möjligt för eToro-användare att köpa tillgångar i traditionell mening såväl som contracts for difference (CFD).

I den traditionella ägaravdelningen låter eToro dig köpa aktier utan courtage, ETF:er och kryptovalutor, samtidigt som företaget erbjuder CFDer för aktier, index, basmetaller, energier och mer

En av de mest tilltalande aspekterna av eToro är dess branschledande prisstruktur, eftersom det är en av de få plattformarna i utrymmet som låter dig köpa aktier utan courtage. Detta är också fallet för kryptovalutor som Bitcoin och över 153 ETFer. Som ett av de bästa aktiehandelskontona riktade till nybörjarinvesterare är eToro lämplig för dig som ännu inte har köpt aktier online.

Detta beror på att det tar bara några minuter att få ett handelskonto, och du kan enkelt sätta in pengar med ett betal-/kreditkort, e-plånbok eller bankkonto. Sedan behöver du helt enkelt välja vilka aktier du vill köpa, hur mycket du vill investera och sedan bekräfta transaktionen.

Vi bör också hänvisa till de sociala och copy trading funktionerna som finns på eToro-handelsplattform, vilka är bland huvudorsakerna bakom eToros snabba ökning i popularitet. Dessa låter dig interagera med andra investerare i ett Facebook-liknande format och till och med kopiera andra användares affärer, vilket ger en ny dimension till traditionell handel.

eToro Crypto Trading

En sak som verkligen skiljer eToro från andra mäklare är att det är en av få som erbjuder kryptovalutor. Medan FCA har förbjudit krypto-CFD:er, vilket innebär att de flesta brittiska mäklare inte längre erbjuder krypto, låter eToro dig köpa, handla och investera i sådana som Bitcoin, Ethereum och många fler. Så om du letar efter den bästa bitcoin-handelsplattformen i Europa, kan du inte gå fel med eToro.

Du kan investera i krypto med en minsta investering på bara $25, och eToro erbjuder till och med sin egen kryptoplånbok där du säkert kan lagra dina mynt. Det bästa är att eToro är ett mycket säkrare och billigare alternativ än att köpa krypto via kryptovalutabörser.

Dessutom, eftersom eToro erbjuder copy trading, kan du till och med kopiera de bästa kryptohandlare med en knapptryckning!

Vilka aktier kan du köpa på eToro?

eToro listar över 1 700 företag från olika aktiemarknader. Även om detta är mindre än mäklare som IG eller Hargreaves Lansdown, har du fortfarande ett stort antal företag att välja mellan, inklusive många av de bästa aktierna 2021. Om du till exempel funderar på att investera i brittiska företag som BP, Royal Mail, Tesco eller HSBC, du kan göra detta med lätthet på eToro.

Dessutom, om du funderar på att lägga till internationella aktier till din portfölj, ger eToro dig också gott om val. I spetsen för detta är de amerikanska marknaderna. New York Stock Exchange (NYSE) och NASDAQ – eToro ger dig tillgång till hundratals välkända amerikanska företag.

De internationella börserna som eToro ger dig tillgång till är följande:

• Amsterdam

• Bryssel

• Frankfurt

• Helsingfors

• Hong Kong

• Köpenhamn

• Lissabon

• Madrid

• Milano

• NASDAQ (USA)

• NYSE (USA)

• Oslo

• Paris

• Saudiarabien

• Stockholm

• Zürich

Detta inkluderar sådana företag som Apple, Amazon, Facebook, IBM, Ford Motors, Nike, Disney och mer. Eftersom vi täcker mycket mer i detalj längre ner i vår eToro-recension, kan du komma åt alla ovanstående börser på en 100 % provisionsfri basis.

När det kommer till de specifika typerna av aktier som du kan köpa, inkluderar detta allt från teknikaktier, detaljhandelsaktier, bankaktier, mat- och drycksaktier och till och med cannabisaktier. Detta inkluderar också ett bra urval av utdelningsaktier för dig som söker passiv inkomst.

Du kan hålla reda på dina favoritaktier via eToros anpassningsbara bevakningslistor.

Fractional Shares på eToro

eToro är en av få europeiska mäklare som låter dig dra nytta av ” Fractional Shares ”. Som namnet antyder låter detta dig köpa en ”bråkdel” av en aktie. Detta är oerhört fördelaktigt av flera skäl. Låt oss till exempel anta att du planerar att lägga till några amerikanska aktier till din eToro -portfölj.

Till skillnad från Stockholmsbörsen som prissätter företag i kronor och ören, är de amerikanska marknaderna denominerade i dollar (i motsats till cent). Som sådan har några av de mest omsatta företagen på NYSE och NASDAQ en aktiekurs som uppgår till hundratals – och ofta tusentals dollar.

Låt oss ta Amazon som ett utmärkt exempel, i skrivande stund har detaljhandelsjätten ett aktiepris på 3 700 dollar. I kronor motsvarar det ungefär 33 000 SEK. För de flesta av oss skulle vi inte leta efter att spendera så mycket pengar på en enda aktie. Detta hindrar inte bara din förmåga att skapa en diversifierad portfölj av aktier – utan det kan vara mycket mer än du hade planerat att investera.

Men genom att köpa Amazon-aktier på eToro skulle du bara behöva uppfylla ett minimum på 50 $ eller 40 £. Med andra ord, om du investerade £40 i Amazon skulle du äga ungefär 1,6 % av en enskild aktie. Detta är tillgängligt för alla 1 700+ aktier utan courtageeToro plattformen.

ETFer

eToro är också en ETF-mäklare som erbjuder ett brett utbud av börshandlade fonder att välja mellan. Detta gör att du kan investera i en korg med olika aktier genom en enda investering.

När du väl har allokerat pengar till en ETFeToro behöver du inte göra något annat förrän du bestämmer dig för att lösa in din investering. Detta beror på att ETF-leverantören kommer att köpa och sälja aktier för din räkning. Totalt är eToro värd för 153 ETF:er från en rad olika sektorer.

I synnerhet erbjuder eToro ETFer från tre av de största leverantörerna inom detta segment av finansscenen – Vanguard, iShares och SDPR. Detta gör att du kan investera pengar i några av de mest populära ETFerna globalt. Till exempel erbjuder alla tre ovan nämnda leverantörer en ETF som spårar S&P 500 med lätthet.

S&P 500 är det mest omsatta börsindexet i världen och det spårar 500 stora bolag noterade i USA. Med andra ord, genom att göra en enda investering i en S&P 500 ETFeToro, köper du aktier i 500 olika företag.

Om du vill ta din diversifieringsstrategi till nästa nivå, erbjuder eToro även ETFer som ger dig tillgång till obligationer. Till exempel innehåller Vanguard Total International Bond ETF över 6 000 obligationsinstrument från en mängd olika marknader. Återigen kan du investera i hela korgen av tillgångar genom att bara göra en enda ETF-handel.

När det gäller minimiinvesteringar kan ETF:er på eToro köpas från bara $50. Detta är stora nyheter för investerare, eftersom de flesta onlinemäklare kräver betydligt mer. Faktum är att om du skulle gå direkt till ETF-leverantören själv – sådana som Vanguard kräver en minsta investering på £500.

Andra tillgångar hos eToro

Om du vill diversifiera dig i en rad tillgångsklasser har eToro många olika alternativ.

Här är en sammanfattning av vad mer du kan handla på plattformen:

Index: eToro erbjuder 3 index som du kan köpa eller sälja genom att klicka på en knapp. Detta inkluderar FTSE 100, Dow Jones 30, France 40, S&P 500, NASDAQ 100, Japan 225 och mer.

Råvaror: Du kan också handla med råvaror på eToro. Detta täcker olika olje- och naturgasmarknader, guld, silver, koppar och flera jordbruksprodukter.

Valutor (FX): eToro erbjuder också en djupgående valutahandelsfacilitet som täcker över 40+ par.

Det är viktigt att notera att förutom aktier, ETF:er och kryptotillgångar, handlas alla andra tillgångsklasser på eToro via CFD:er (contracts-for-differences). Det innebär att du kan handla det framtida värdet av tillgången i fråga utan att behöva lagra eller äga den. I synnerhet skulle detta vara mycket fördelaktigt för att få exponering mot hårda tillgångar som guld, silver eller olja. Mängden tillgångar som erbjuds på eToro är verkligen enorm jämfört med andra plattformar som endast erbjuder CFD-investeringsalternativ.

Även om du inte kommer att äga den underliggande tillgången, ger CFDer på eToro dig två viktiga fördelar som du inte hittar när du investerar i traditionell mening – hävstång och blankning.

Kom bara ihåg att CFDer är komplexa instrument med en hög risknivå, särskilt om du använder hävstång, så se till att du gör din research och har en god förståelse för hur CFDer fungerar innan du handlar med riktiga pengar.

eToro hävstång

Hävstång gör att du kan handla med mer pengar än du har på ditt konto. Hos eToro följer mäklaren alla regler som införts av European Securities and Markets Authority (ESMA). Som sådan kommer de av er som är baserade i Storbritannien (och Europa) att begränsas av mängden hävstång som du kan använda.

Detta är 1:5 för aktier, 1:20 för guld och 1:30 för stora valutapar. Du kan också få 1:2 på kryptovalutahandel och 1:10 på icke-guldråvaror.

Om du inte är säker på hur hävstångseffekten fungerar hos Toro, multiplicerar du i princip din insats med din valda faktor. Låt oss till exempel anta att du satsat motsvarande £100 på guld. Om guldpriset ökade med 10 % och du använde den maximala hävstångseffekten på 1:20 – då skulle din vinst på 10 pund ökas till 200 pund.

eToro blankning

En av de mest populära funktionerna hos eToro är dess blankningsanläggningar. Enkelt uttryckt låter detta dig spekulera i värdet på en tillgång som går ner.

Låt oss till exempel anta att du har utfört lite djupgående forskning om HSBC-aktier. Enligt dina resultat tror du att aktierna är kraftigt övervärderade. Medan de flesta brittiska investerare helt enkelt kommer att undvika att göra ett köp, kommer de listiga handlade att leta efter att blanka HSBC-aktier för att dra nytta av fallande priser.

Så om du placerade en säljorder på 500 £ på HSBC och aktierna sjönk med 20 % – skulle din vinst uppgå till 100 £. För att göra detta måste du handla din valda tillgång via CFD:er.

Öppna eToro-konto

($100 000 gratis demo)

67 % av privata investerares konton förlorar pengar när de handlar med CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

eToro utdelningar

En av de vanligaste frågorna som vi får om huruvida eToro ger utdelning eller inte. Det enkla svaret på detta är ja – genom att köpa aktier utan courtage och ETF:er på eToro kommer du att ha rätt till utdelning när och när de delas ut av respektive organisation.

När det gäller aktier kommer företaget att överföra din utdelning till eToro. I sin tur kommer mäklaren att lägga till medlen till ditt kassasaldo. Du kan sedan ta ut pengarna eller bättre – återinvestera medlen i andra tillgångar. Detta ger dig bästa möjliga chans att dra fördel av ränta.

När det gäller ETF:er gör leverantörer som Vanguard och iShares vanligtvis en betalning var tredje månad. Detta beror på att respektive korg med tillgångar kommer att locka utdelningar under hela månaden – så det skulle göra det olämpligt att fortsätta göra individuella betalningar.

Istället kommer din kvartalsbetalning att täcka all utdelning som ETF-leverantören tar emot under den relevanta perioden. Återigen kommer ETF-utdelningarna att återspeglas på ditt eToro-konto och tillgängliga för omedelbart uttag.

eToro-avgifter

En av de viktigaste måtten du behöver titta på innan du börjar använda en aktiemäklare är dess avgiftspolicy. Detta inkluderar inte bara aktiehandelsavgifter, eftersom det finns andra avgifter som kan tillkomma.

Som sådan ger vi dig nedan en fullständig uppdelning av vilka avgifter du kommer att betala på eToro.

eToro Trading Fees

Tillgång Spread eller courtage?Exempel
StocksGratisGratis
ETFsGratisGratis
CryptoSpreadBitcoin 75%
ForexSpreadGBP/USD 2 pips
RåvarorSpreadOlja 5 pips
IndexSpread100 pips UK100

eToro Non-Trading Fees

InsättningsavgifterGratis
Uttagsavgifter$5
Avgift för inaktivitet$10 per år efter tolv månader

No Share Dealing Fees

Rubrikerbjudandet på eToro är det av provisionsfria aktieaffärer. Detta är fallet med varje aktie som eToro listar, oavsett om det är i Storbritannien eller utomlands. En sådan generös avgiftspolicy står i skarp kontrast till några av de större brittiska aktiehandelsajterna, vilket är en av huvudorsakerna till att eToro sedan dess har samlat en kundbas på över 12 miljoner investerare.

Till exempel tar den populära brittiska mäklaren Hargreaves Lansdown en inträdesavgift på £11,95. Du måste betala detta när du köper dina valda aktier och sedan igen när du säljer dem. Med det i åtanke, låt oss anta att du ville köpa Royal Mail-aktier för £50. Till en kurs på £11,95, skulle du sluta med att betala en nominell kostnad på 23,9%! På eToro skulle samma handel kosta dig £0.

Observera att du endast kommer att undvika delade transaktionsavgifter på eToro under förutsättning att du:

• Använd inte hävstångseffekt

• blankar inte aktier

Endera av ovanstående åtgärder skulle innebära att du handlar med aktie-CFD:er, vilket betyder att du handlar med tillgången i motsats till att investera i den.

Ingen stämpelskatt

Förutom en 100 % provisionsfri aktiehandelstjänst, har eToro tagit saker ett steg längre genom att vifta med alla stämpelskatteavgifter. Vanligtvis är alla brittiska investerare skyldiga att betala 0,5 % stämpelskatt på alla aktieköp. Till exempel, om du köpte GlaxoSmithKline-aktier till ett värde av 10 000 £ skulle du behöva betala 50 £ i stämpelskatt.

Övriga avgifter

Det finns vissa avgifter att hålla utkik efter när du använder eToro.

Spread

I en värld av aktier är spridningen skillnaden mellan ”köpkursen” och ”säljpriset” för ett företag. Detta är ett viktigt koncept att förstå, eftersom det är en indirekt handelsavgift som måste inkluderas i din end-to-end ROI (Return-on-Investment).

eToro har ingen specifik struktur på spreadar, såtillvida att den kommer att förändras beroende på marknadsförhållanden. Med andra ord, om du handlar under normala marknadstider kommer du att dra nytta av de mest konkurrenskraftiga spreadarna. För att ge dig en uppfattning om vad du kommer att betala är köp- och säljkursen på Royal Mail-aktier i skrivande stund (under normala brittiska öppettider) 174,24p och 174,80p. Detta motsvarar en spread på cirka 0,32 %. Detta är faktiskt mycket rimligt när du betänker att det inte finns några avgifter för aktiehandel.

Inaktivitetsavgift

eToro tar ut en inaktivitetsavgift på 10 USD per månad efter ett års inaktivitet.

Insättningsavgifter och uttagsavgifter

eToro tar inte ut en specifik insättningsavgift per se. Men det finns en underliggande valutaomvandlingsavgift som du måste ta hänsyn till. Detta beror på att alla kontosaldon hos eToro är denominerade i amerikanska dollar. Så när du finansierar ditt eToro-konto med ett betal-/kreditkort, e-plånbok eller bankkonto kommer du att debiteras en valutaomvandlingsavgift på 0,5 %. Det betyder att en insättning på 1 000 £ skulle kosta 5 £.

När det kommer till uttag tar eToro en fast avgift på bara 5 dollar.

Köp aktier utan courtage

eToro Aktie- och aktiehandelsplattform

När det gäller att köpa och sälja aktier hos eToro är processen extremt enkel. För att hitta din valda investering har du två alternativ.

• Du kan antingen söka efter det specifika företaget som ska tas direkt till dess respektive investeringssida

• Du kan bläddra i eToro aktiebibliotek och sedan filtrera ned efter börsen eller sektorn i företaget

Orderläggning

Även om eToro är skräddarsydd för nybörjarinvesterare, kommer du fortfarande att ha tillgång till flera olika sorters order när du gör en affär.

Detta inkluderar:

Marknadsorder: Detta låter dig göra en aktiehandel till nästa tillgängliga pris. Om respektive börs är öppen kommer din aktiehandel att genomföras på några sekunder.

Limitorder: Om du vill köpa dina valda aktier till ett specifikt pris, låter eToro dig ställa in en limitorder. Observera att din beställning endast kommer att utföras om och när triggerpriset uppnås. Om det inte är det, kommer din aktiehandel att förbli vilande tills du avbryter den.

Stop Loss Order: Denna speciella order är mer lämpad för dig som vill köpa och sälja aktier på kort sikt. I grund och botten kan du välja att din handel ska stängas automatiskt när din investering minskar med ett visst belopp.

Take Profit Order: Denna speciella order är också mer lämpad för kortsiktiga handlare. Detta gör att du kan stänga din handel automatiskt när ett fördefinierat vinstmål uppnås.

I själva verket, om du funderar på att köpa aktier utan courtageeToro och behålla dem i ett antal år, är det troligt att en marknadsorder räcker.

eToro Social och Copy Trading

eToro kallas ofta för en ”social handelsplattform” – och av goda skäl. För dem som är nya inom fenomenet social handel fungerar detta ungefär som en social medieplattform men för aktie- och aktieinvesteringsutrymmet. Du har med andra ord möjlighet att diskutera och dela handelsidéer, och till och med få investeringsrådgivning, med dina andra eToro-medlemmar i en offentlig miljö.

Låt oss till exempel anta att en erfaren investerare på eToro publicerade några handelsidéer för den kommande veckan. Inte bara skulle du kunna se publikationen, du kan också skicka ett svar.

Detta är särskilt användbart om du är superny på investeringsarenan och du vill hämta kunskap och insikter på vägen. Du kan sedan lägga till dina valda eToro-medlemmar till din ”vänlista”, som sedan låter dig följa användarens aktivitet på plattformen.

Copy Trading

Så bra som social handel på eToro är, matchar ingenting dess Copy Trading funktion. Som namnet antyder låter detta dig välja en populär eToro-investerare och sedan kopiera deras affärer likadant. Du kan kopiera handlarens hela portfölj, såväl som alla framtida investeringar,

Detta innebär att du i princip kan investera i aktier och aktier utan att göra någon av de efterforskningar du annars skulle behöva. Så om du är en nybörjare som lär dig investera i aktier men vill investera samtidigt, kan du göra det igen genom att använda eToros CopyTrader.

Det bästa med det är att du kan investera ett belopp som du känner dig bekväm med – så länge du uppfyller ett minimum på $200.

• Låt oss till exempel anta att du kopierar en trader som har £100 000 investerat i 30 olika aktier.

• Av denna siffra har handlaren 5 % i Facebook-aktier – vilket uppgår till 5 000 £

• Du investerar dock bara 1 000 £ i kopiahandelsportföljen

• Eftersom allt är proportionerligt kommer din investering på 5 % i Facebook att uppgå till ett innehav på 50 £!

Det finns inga extra avgifter för att använda kopieringshandelsfunktionen hos eToro, och du kan lämna din position när som helst. Faktum är att du manuellt kan avbryta individuella beställningar från en portfölj, vilket ger dig 100% kontroll över dina pengar.

eToro-handlare att kopiera

I skrivande stund finns det ungefär 710 000 handlare som du kan kopiera på eToro. Lyckligtvis erbjuder plattformen ett komplett utbud av filter som säkerställer att du kan hitta en topprankad handlare som inte bara uppfyller dina långsiktiga finansiella mål – utan en som kommer att ge dig konsekventa vinster.

För att ge dig en uppfattning om vilka typer av saker du bör leta efter när du väljer de bästa eToro-handlare att kopiera, kolla in listan nedan:

• Total avkastning sedan handlaren gick med i eToro

• Månadsvis avkastning

• Riskklassificering (1 är den lägsta och 10 den högsta)

• Önskat tillgångsslag (aktier, ETF:er, etc.)

• Genomsnittlig handelsvaraktighet (anger om de är en kort-, medellång- eller långfristig investerare)

• Antal handlare som kopierar dem och totala tillgångar under förvaltning

Att hitta en handlare att kopiera på eToro kan vara en tidskrävande process. När allt kommer omkring har du tusen och tusentals potentiella investerare att välja mellan.

CopyPortfolios

eToro erbjuder också mer avancerade verktyg för kopieringshandel som kallas CopyPortfolios. Dessa är professionellt hanterade portföljer som använder artificiell intelligens och algoritmisk handel, och det finns två typer. Top Trader Portfolios består av de bäst presterande handlarna på eToro, medan Market Portfolios samlar ihop ett antal tillgångar under en vald marknadsstrategi.

Top Trader Portfolio

När det gäller den förra, är en av de mest populära Top Trader-portföljerna som finns tillgängliga på plattformen ”GainerQtr”. Denna CopyPortfolio är för närvarande upp med knappt 20 % under 2020. Föregående år gav den en avkastning på drygt 14 %. Portföljen är väldiversifierad, med 5 handlare som utgör drygt 25 % av dess viktning. Resten är uppdelad på ett stort antal handlare från en mängd olika målmarknader.

Även om dessa är mer avancerade än det vanliga CopyTrader-verktyget, måste du investera minst $5 000 i en CopyPortfolio. Å andra sidan är detta det mest passiva investeringsalternativet på eToro, eftersom allt hanteras åt dig. Det finns inget krav på att personligen välja vilka investerare som ska kopieras nu, behöver du oroa dig för att hela tiden ombalansera din portfölj.

Marknadsportföljer

När det kommer till Market Portfolios låter detta dig rikta in dig på ett specifikt segment av finansmarknaderna. Ett sådant exempel är portföljen ”RemoteWork”. Som namnet antyder ger detta dig exponering för företag som är associerade med utrymmet att arbeta hemifrån. Detta inkluderar sådana som Twilio, Zoom, Shopify, Adobe, Salesforce och mer.

Denna eToro Market Portfolio har presterat extremt bra sedan starten på plattformen 2018. Under de senaste tre åren har den gett en avkastning på 82 % (2020 YTD), 41 % (2019) och 49 % (2018) – vilket är enormt. Andra nischsektorer som täcks av eToro Market Portfolios-funktionen inkluderar förnybar energi, förarlösa bilar, mobilbetalningar, mat och teknik och spel.

Till skillnad från Top Trader Portfolios – som kräver en minsta investering på $5 000 – kan vissa Market Portfolios nås från bara $1 000. Det specifika beloppet kommer dock att bero på din valda portfölj – så se till att kontrollera detta själv.

Kartläggning, forskning och analys på eToro

eToro saknas något när det kommer till forskning och analys. Även om eToro webbplattform har integrerat sin aktieanalyssida med TipRanks, ger detta inte ett överflöd av information. Du kan till exempel inte se resultatrapporter, publicerade konton eller djupgående expertanalyser.

Du kan dock se en rad analytiska data kring din valda aktie. Detta inkluderar en uppsjö av diagram och grafer kring aktiens historiska prissättning, såväl som vad den allmänna konsensusen är från ledande hedgefonder. När det gäller ett grundläggande nyhetsflöde saknas detta igen hos eToro. Detta är begränsat till ”delning” av nyheter från användare av plattformen.

Som sådan är det bäst att du söker ditt forskningsmaterial från en extern källa som Yahoo Finance eller Morningstar.

eToro mobilapp

Om du är den typ av handlare som gillar att hålla koll på dina investeringar hela tiden, erbjuder eToro en gratis aktiehandelsapp. Mobilhandelsappen finns att ladda ner på både iOS- och Android-enheter. Om du inte har något av de ovan nämnda operativsystemen kommer du att kunna komma åt eToro från din vanliga mobilwebbläsare.

Både investeringsappen och de mobila webbläsarbaserade versionerna låter dig utföra samma kontofunktioner som den huvudsakliga skrivbordswebbplatsen. Oavsett om det handlar om att köpa och sälja aktier, kontrollera värdet på din portfölj eller sätta in och ta ut pengar – allt kan underlättas via din mobiltelefon.

Avgörande är att handelsupplevelsen när du använder eToro-mobilappen inte hindras av mindre skärmar. Detta beror på att applikationen har optimerats helt för mobil användning – vilket gör fjärrinvesteringsprocessen sömlös. Om du funderar på att ta dina investeringssträvanden till nästa nivå – vi föreslår att du drar full nytta av vad eToro-appen erbjuder.

Du kan till exempel kontrollera värdet på dina aktiepositioner genom att klicka på en knapp oavsett var du är. Du kan också göra sista minuten-investeringar utan att behöva vänta tills du kommer hem. Detta gäller också när det gäller att stänga en förlorande position. När allt kommer omkring kan det bli extremt kostsamt att behöva vänta timmar i sträck tills du har tillgång till din stationära enhet.

eToro demokonto

Om du vill få en känsla för eToro och öva på din handel innan du sätter dina pengar på spel, kan du göra det med tillstånd av eToros demokonto. Detta ger $100 000 i pappershandelspengar och erbjuder eToro-plattformens fulla funktionalitet, inklusive dess kopiahandelsverktyg, så det är ett bra sätt att lära sig mer om plattformen.

Öppna eToro-konto

($100 000 gratis demo)

Betalningar på eToro

En av de bästa sakerna med eToro är att företaget erbjuder ett brett urval av betalningsmetoder att välja mellan. Dessa inkluderar:

• Betalkort

• Kreditkort

• Paypal

Skrill

• Neteller

• Unionpay

• Banköverföring

• Elektronisk överföring

Ovanstående betalningsmetoder erbjuder mycket mer flexibilitet, eftersom många traditionella mäklare endast tillåter dig att sätta in pengar via banköverföring. Men på eToro, så länge du använder ett betal-/kreditkort eller e-plånbok för att göra insättningen – kommer dina pengar att krediteras omedelbart och därmed – kan du börja investera direkt.

När det gäller kontominimum kräver eToro en minsta insättning på $50. Du kanske märker att allt på eToro är denominerat i amerikanska dollar. Detta beror på att plattformen erbjuder över 1 700 aktier på 17 internationella marknader. Genom att hålla sig till en valuta betyder det att du inte behöver oroa dig för konstanta valutafluktuationer.

Som ett resultat av detta gör alla insättningar på eToro vissa med en valutakonverteringsavgift på 0,5 %. Så om du sätter in i GBP, EUR, AUD eller någon annan valuta som inte är USD, betalar du en liten avgift. Om du till exempel skulle sätta in 1 000 USD – skulle avgiften uppgå till 5 USD. Med det sagt viftar eToro den stämpelskatt på 0,5 % som du vanligtvis skulle betala när du köper aktier i Storbritannien. Som sådan motverkas FX-avgiften effektivt.

eToro-uttag

När det kommer till att göra ett uttag är processen också superenkel. Du behöver bara gå över till ditt kontos instrumentpanel, välja att göra ett uttag och ange det belopp som du vill ta ut. Enligt lagar mot penningtvätt i måste du ta ut åtminstone insättningsbeloppet till samma finansieringskälla.

Låt oss till exempel anta att du satte in $500 med ditt betalkort och du gör ett uttag för $600. Minst 500 USD av din begäran om uttag måste skickas till samma betalkort som du använde för att sätta in – medan saldot på 100 USD kan skickas till en alternativ källa.

Det minsta belopp som du kan ta ut från plattformen är $30. Det finns en fast avgift på $5 på alla uttagsförfrågningar – oavsett belopp. Vi bör också notera att eToro tar ut 0,5 % FX-avgift på uttag. Detta kommer att tas till nuvarande GBP/USD vid tidpunkten för begäran om uttag.

Är eToro säkert?

Även om säljbara aktier och aktiehandelsavgifter är superviktiga mätvärden att hålla utkik efter när du väljer en mäklare, är det absolut nödvändigt att du kontrollerar plattformens lagstadgade status. Detta kommer att säkerställa att du använder en ansedd och pålitlig brittisk mäklare som håller dina pengar säkra.

När det gäller eToro har plattformen tre regulatoriska licenser:

• Financial Conduct Authority (FCA)

• Australian Securities and Investments Commission (ASIC)

• Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)

Om du är en brittisk investerare kommer du att falla under FCA:s uppdrag. Den goda nyheten är att eToro (UK) Limited är medlem i Storbritanniens Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Även om dess rådgivande dokument anger att brittiska investerare täcks av upp till 50 000 pund, har detta sedan höjts till 85 000 pund av FSCS.

Utöver sina regulatoriska licenser är det viktigt att komma ihåg att eToro har varit aktiv inom aktiehandeln online sedan 2007. Detta ger företaget en meritlista på mer än 14 år. Som tidigare nämnts inkluderar detta en kundbas som nu överstiger 12 miljoner investerare. Sammantaget bör du inte oroa dig för säkerheten för dina pengar på eToro.

eToro Recensioner

Naturligtvis är vi inte den enda publikationen som recenserar eToro. Som en av Europas mest populära aktiemäklare har företaget granskats av många källor på internet. Om du kollar in några andra eToro-recensioner, kommer du att upptäcka att de flesta ställen säger något liknande som vi, så du vet att eToro är en genuint kvalitetsplattform för handel och investeringar.

Så här kommer du igång med eToro

Om du gillar ljudet av eToro och vill komma igång med ett provisionsfritt aktiekonto idag, nedan hittar du de nödvändiga stegen.

Steg 1: Öppna ett konto

Först måste du besöka eToros hemsida och öppna ett konto. Som med alla FCA-reglerade aktiehandelsplattformar kräver detta vissa personliga detaljer. Detta kommer att innehålla ditt namn, hemadress, födelsedatum och kontaktuppgifter. Du måste också ange ditt personnummer.

Steg 2: Verifiera din identitet

eToro måste se till att du är den sanna ägaren av ditt konto. Som sådan kommer du att bli ombedd att ladda upp ett par verifieringsdokument.

Detta inkluderar:

• En statligt utfärdad legitimation som ditt pass eller körkort

• Ett adressbevis som en ny elräkning eller kontoutdrag

eToro kommer vanligtvis att verifiera dina dokument inom en timme. Under tiden kan du fortsätta att sätta in pengar på ditt konto.

Steg 3: Sätt in pengar

Att sätta in pengar på eToro är enkelt. Du behöver bara välja vilken betalningsmetod du vill använda (se ovan för en uppdelning av alternativen) och sedan bestämma hur mycket du vill sätta in. Minsta insättning är $50. Om du inte väljer en banköverföring, kommer insättningen att krediteras ditt konto direkt.

Steg 4: Köp aktier

Nu när ditt eToro-konto har finansierats kan du fortsätta att köpa några aktier. Om du vet vilket företag du vill investera i, skriv in det i sökrutan högst upp på sidan. Om du vill bläddra i eToros aktiebibliotek, klicka på knappen ”Trade Markets” följt av ”Stocks”. Du kan filtrera ner detta efter den börs eller sektor som aktierna är förknippade med.

I vårt exempel letar vi efter att köpa aktier i Nike, så vi anger detta i sökrutan och klickar på ”Handel”.

Sedan är det bara att specificera hur mycket vi vill investera. Som nämnts tidigare måste du ange detta i amerikanska dollar. Du kan investera minst $50 i din valda aktie.

För att slutföra din aktieorder klickar du bara på knappen ” Open Trade” under marknadens öppettider, eller knappen ”Set order” om respektive börs för närvarande är stängd.

eToro – För- och nackdelar

• Köp aktier utan att betala något courtage

• Inga årsavgifter

• Mer än 1 700 aktier att välja mellan

• Kopierings- och sociala handelsfunktioner

• Köp aktier eller handla CFD:er

• Få tillgång till svenska och internationella aktier

• Mycket användarvänlig

• Stöder betal-/kreditkort, e-plånböcker och bankkonton

• Minsta aktieinvestering på bara 50 USD

Vad vi inte gillar

• 0,5 % valutaomvandlingsavgift när du sätter in

• Begränsad forsknings- och analysavdelning

eToro – Expertutlåtande

Sammanfattningsvis är det tydligt att se varför eToro har samlat en kundbas på över 12 miljoner investerare. Plattformen är inte bara superenkel att använda, utan du kan köpa aktier utan att betala några provisioner eller handelsavgifter. Det finns ingen årsavgift att ta hänsyn till heller, och betalningsmetoder som stöds inkluderar betal-/kreditkort, bankkonton och e-plånböcker.

För de som vill göra mer sofistikerade affärer, stöder eToro också hävstång och blankning. Detta är tillgängligt på dess 1 700+ aktier, såväl som index, kryptovalutahandel, obligationer, forex och råvaror. Sammantaget är eToro idealiskt om du vill investera på aktiemarknaderna på ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt.

Gillar du ljudet av eToro? Klicka bara på länken för att registrera ett konto idag!

Disclaimer

eToro är en plattform för flera tillgångar som erbjuder både investeringar i aktier och kryptotillgångar, såväl som handel med CFD:er. Observera att CFD:er är komplexa instrument och kommer med en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 67 % av privata investerares konton förlorar pengar när de handlar med CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar, och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Kryptotillgångar är volatila instrument som kan fluktuera kraftigt inom en mycket kort tidsram och är därför inte lämpliga för alla investerare. Annat än via CFD:er är handel med kryptotillgångar oreglerad och övervakas därför inte av något EU-regelverk.

Vad var din erfarenhet av denna handlare?

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

26 börshandlade fonder som spårar S&P500

Publicerad

den

börshandlade fonder som spårar S&P500.

S&P 500® är USAs största aktiemarknadsindex. Detta index spårar de 500 största amerikanska företagen. S&P 500-indexet viktar i sin grundform sina beståndsdelar med fritt flytande marknadsvärde. I denna artikel tittar vi på 26 börshandlade fonder som spårar S&P500.

ETF-investerare kan dra nytta av värdeökningar och utdelningar av S&P 500-beståndsdelarna. För närvarande spåras S&P 500-indexet av 26 börshandlade fonder som är tillgängliga för europeiska investerare.

Kostnad för S&P 500 ETFer

Den totala kostnadskvoten (TER) för S&P 500 ETFer är mellan 0,03 procent p.a. och 0,19 procent p.a. I jämförelse kostar de flesta aktivt förvaltade fonder mycket mer per år.

S&P 500 ETFer i jämförelse

Förutom avkastning finns det ytterligare viktiga faktorer att tänka på när du väljer en S&P 500 ETF. För att ge ett bra beslutsunderlag hittar du en lista över alla S&P 500 ETFer med information om förvaltningskostnad, ålder, utdelningspolicy, fondens hemvist och replikeringsmetod.

Som alltid vill vi påminna att om det finns flera olika börshandlade fonder som täcker samma index eller segment är det förvaltningskostnaden som avgör. Antar vi att dessa S&P500 fonder ger samma avkastning kommer den som har lägst avgift att utvecklas bäst, allt annat lika. Grundregeln är alltså, betala aldrig för mycket då detta kommer att äta upp din avkastning.

S&P500 fonder

EmittentKortnamnTER
in %
UtdelningspolicyHemvistReplikeringsmetod
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc) IE00B5BMR087SXR80.07%AckumulerandeIrlandFysisk
replikering
Vanguard S&P 500 UCITS ETF IE00B3XXRP09VUSA0.07%UtdelandeIrlandFysisk
replikering
Invesco S&P 500 UCITS ETF IE00B3YCGJ38P5000.05%AckumulerandeIrlandOfinansierad
swap
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist) IE0031442068IUSA0.07%UtdelandeIrlandFysisk
replikering
Vanguard S&P 500 UCITS ETF (USD) Ackumelerande IE00BFMXXD54VUAA0.07%AckumulerandeIrlandFysisk
replikering
SPDR S&P 500 UCITS ETFIE00B6YX5C33SPY50.03%UtdelandeIrlandFysisk
replikering
HSBC S&P 500 UCITS ETF USD IE00B5KQNG97H4ZF0.09%UtdelandeIrlandFysisk
replikering
Xtrackers S&P 500 Swap UCITS ETF 1C LU0490618542D5BM0.15%AckumulerandeLuxemburgOfinansierad
swap
Amundi ETF S&P 500 UCITS ETF USD LU1681049018500E0.15%AckumulerandeLuxemburgOfinansierad
swap
Xtrackers S&P 500 Swap UCITS ETF 1D LU2009147757XSXD0.07%UtdelandeLuxemburgOfinansierad
swap
iShares S&P 500 Swap UCITS ETF USD (Acc) IE00BMTX1Y45I5000.05%AckumulerandeIrlandOfinansierad
swap
Amundi S&P 500 II UCITS ETF Acc LU1135865084SP5C0.07%AckumulerandeLuxemburgOfinansierad
swap
Invesco S&P 500 UCITS ETF Dist IE00BYML9W36D5000.05%UtdelandeIrlandOfinansierad
swap
Amundi S&P 500 II UCITS ETF EUR Dist LU0496786574LYPS0.07%UtdelandeLuxemburgOfinansierad
swap
Amundi S&P 500 II UCITS ETF USD Dist LU04967866576TVM0.07%UtdelandeLuxemburgOfinansierad
swap
SPDR S&P 500 UCITS ETF USD Unhedged (Acc) IE000XZSV718SPYL0.03%AckumulerandeIrlandFysisk
replikering
BNP Paribas Easy S&P 500 UCITS ETF USD FR0011550177ESAP0.15%AckumulerandeFrankrikeOfinansierad
swap
Amundi S&P 500 UCITS ETF EUR (C) LU1681048804AUM50.15%AckumulerandeLuxemburgOfinansierad
swap
BNP Paribas Easy S&P 500 UCITS ETF EUR FR0011550185ESEE0.15%AckumulerandeFranceOfinansierad
swap
UBS ETF (IE) S&P 500 UCITS ETF (USD) A-dis IE00B7K93397UBU90.09%UtdelandeIrlandFysisk
replikering
UBS ETF (IE) S&P 500 SF UCITS ETF (USD) A-acc IE00B4JY5R22S5USAS0.19%AckumulerandeIrlandSwap-based
BNP Paribas Easy S&P 500 UCITS ETF FR0011550680ESEA0.15%UtdelandeFrankrikeOfinansierad
swap
iShares S&P 500 Swap UCITS ETF USD (Dist) IE000D3BWBR2I50D0.05%UtdelandeIrlandOfinansierad
swap
Xtrackers S&P 500 UCITS ETF 4C IE000Z9SJA06XDPU0.06%AckumulerandeIrlandFysisk
replikering
HSBC S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) IE000JZ473P7H4ZN0.09%AckumulerandeIrlandFysisk
replikering
Amundi S&P 500 UCITS ETF USD (D) LU2391437253500D0.15%UtdelandeLuxemburgOfinansierad
swap

Handla S&P500 fonder

Med undantag för nedanstående ETFer handlas alla dessa börshandlade fonder på Xetra i Tyskland. Det betyder att det går att handla andelar i dessa ETFer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

London Stock Exchange

Amundi ETF S&P 500 UCITS ETF USD

Amundi S&P 500 UCITS ETF USD (D)

Amundi S&P 500 II UCITS ETF Acc

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Euronext Amsterdam

iShares S&P 500 Swap UCITS ETF USD (Dist)

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

SIX Swiss Exchange

UBS ETF (IE) S&P 500 SF UCITS ETF (USD) A-acc

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa

Nyheter

JGSC ETF, en aktivt förvaltad fond som investera i globala företag från utvecklade marknader som anpassat sig till Parisavtalet

Publicerad

den

JPMorgan Global Research Enhanced Index Equity SRI Paris Aligned UCITS ETF (JGSC ETF), med ISIN-nummer IE000BXC49I6, är en aktivt förvaltad ETF.

JPMorgan Global Research Enhanced Index Equity SRI Paris Aligned UCITS ETF (JGSC ETF), med ISIN-nummer IE000BXC49I6, är en aktivt förvaltad ETF.

JP Morgan Global Research Enhanced Index Equity SRI Paris Aligned Strategy investerar i företag från utvecklade marknader. ETF strävar efter att generera en högre avkastning än MSCI World SRI EU PAB Overlay ESG Custom. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Dessutom beaktas EUs direktiv om klimatskydd.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. JPMorgan Global Research Enhanced Index Equity SRI Paris Aligned UCITS ETF USD (acc) är den billigaste och största ETF som följer JP Morgan Global Research Enhanced Index Equity SRI Paris Aligned index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Utdelningarna i denna ETF ackumuleras och återinvesteras.

Denna ETF lanserades den 9 augusti 2023 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Delfondens mål är att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger MSCI World SRI EU PAB Overlay ESG Custom Index* (”Referensindexet”) genom att aktivt investera i en portfölj av företag, globalt, samtidigt som man anpassar sig till målen för Parisavtalet.

Riskprofil

Värdet på aktierelaterade värdepapper kan sjunka såväl som upp som svar på enskilda företags resultat och allmänna marknadsförhållanden, ibland snabbt eller oförutsägbart. Om ett företag går i konkurs eller en liknande finansiell omstrukturering förlorar dess aktier vanligtvis det mesta eller hela sitt värde.

Eftersom de instrument som innehas av delfonden kan vara denominerade i andra valutor än basvalutan, kan delfonden påverkas ogynnsamt av valutakontrollregler eller fluktuationer i valutakurser. Av denna anledning kan förändringar i valutakurser påverka värdet på delfondens portfölj och kan påverka värdet på andelarna.

Uteslutning av företag som inte uppfyller vissa kriterier från delfondens investeringsuniversum kan leda till att delfonden presterar annorlunda jämfört med liknande fonder som inte har en sådan policy.

Delfonden strävar efter att ge en avkastning över Benchmark; Delfonden kan dock prestera sämre än jämförelseindexet.

Handla JGSC ETF

JPMorgan Global Research Enhanced Index Equity SRI Paris Aligned UCITS ETF (JGSC ETF), är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURJGSC
Borsa ItalianaEURJSEG
London Stock ExchangeGBXJSGE
London Stock ExchangeUSDJSEG
SIX Swiss ExchangeUSDJSEG
XETRAEURJGSC

Största innehav

NamnISINLandVikt %
MICROSOFT CORPUS5949181045USA5.51%
APPLE INCUS0378331005USA4.79%
NVIDIA CORPUS67066G1040USA2.84%
AMAZON.COM INCUS0231351067USA2.34%
TEXAS INSTRUMENTS INCUS8825081040USA1.99%
ZOETIS INCUS98978V1035USA1.56%
NOVO NORDISK A/S-B /DKK/DK0060534915Danmark1.51%
ADOBE INCUS00724F1012USA1.39%
AUTOMATIC DATA PROCESSINGUS0530151036USA1.29%
TESLA INCUS88160R1014USA1.13%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Brett diversifierad exponering mot klimatvänliga företag i ETFer från BNP

Publicerad

den

Två nya börshandlade fonder från BNP Paribas Easy har varit omsättningsbara på Xetra och Börse Frankfurt sedan i torsdags. De ger brett diversifierad exponering mot klimatvänliga företag.

Två nya börshandlade fonder från BNP Paribas Easy har varit omsättningsbara på Xetra och Börse Frankfurt sedan i torsdags. De ger brett diversifierad exponering mot klimatvänliga företag.

BNP Paribas Easy MSCI ACWI SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF erbjuder global exponering mot företag från industrialiserade länder och utvecklingsländer som uppfyller höga miljö-, sociala och företagsstyrningsstandarder. Det underliggande jämförelseindexet uppfyller minimistandarderna i Paris klimatöverenskommelser, inklusive i synnerhet minskningen av växthusgaser med minst 50 procent jämfört med MSCI ACWIs ursprungliga investeringsuniversum och uppnåendet av ett ytterligare dekarboniseringsmål på minst 7 procent per år.

Enligt best-in-class-metoden väljs endast företag med ett enastående ESG-betyg jämfört med sin bransch. Företag vars produkter har en negativ inverkan på miljön och sociala strukturer är uteslutna. Viktningen av ett företag är begränsad till 5 procent.

Två aktieklasser är tillgängliga för investerare här, som skiljer sig åt när det gäller att säkra växelkursfluktuationer mot den amerikanska dollarn.

NamnKortnamnISINAvgift
%
Utdelnings-
policy
Referens-
index
BNP Paribas Easy MSCI ACWI SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETFESACIE000WQ5O2930,20%AckumulerandeMSCI ACWI SRI S-Series PAB 5% Capped Index
BNP Paribas Easy MSCI ACWI SRI S-Series PAB 5% Capped UCITS ETF – EURESABIE0004HBJKG00,20%AckumulerandeMSCI ACWI SRI S-Series PAB 5% Capped Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 164 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Populära