Följ oss

Nyheter

ETL2 ETF investerar i råvaror längre ut på terminskurvan

Publicerad

den

L&G Longer Dated All Commodities UCITS ETF (ETL2 ETF) syftar till att följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Index 3 Month Forward Total Return Index ("Indexet").

L&G Longer Dated All Commodities UCITS ETF (ETL2 ETF) syftar till att följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Index 3 Month Forward Total Return Index (”Indexet”).

Beskrivning av L&G Longer Dated All Commodities UCITS ETF

L&G Longer Dated All Commodities UCITS ETF investerar i en råvarukorg som ger bred tillgång till olika råvaror.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. L&G Longer Dated All Commodities UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 556 miljoner GBP under förvaltning. ETL2 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Ögonblicksbild av fonden

Bred råvaruexponering. Korg med längre löpande råvaruterminer

Diversifiering Råvaror är en distinkt tillgångsklass med avkastning som i stort sett är oberoende av aktie- och obligationsavkastning

Inflationssäkring. Råvaruindex tenderar att gynnas av stigande inflation
Bloomberg Commodity Index 3 månaders terminsindex. Indexet ger en bred exponering mot råvaror via en diversifierad korg av längre löpande råvaruterminer.

Indexet ger en avkastning som motsvarar en helt ”säkerhetsskyddad” investering i en diversifierad portfölj av ”terminskontrakt” för råvaror inom följande sektorer:

(1) Energi;

(2) Ädelmetaller;

(3) Industriella metaller;

(4) Boskap;

(5) Spannmål; och

(6) Softs. Inom indexet är råvarorna viktade enligt deras relativa ”likviditet” (ett mått på hur aktivt en vara historiskt har handlats) och ”ekonomisk betydelse” (bestäms med hänvisning till historiska produktionsnivåer).

Indexavkastningen består av:

(1) ”spot”-avkastningen som återspeglar de dagliga förändringarna i priserna på råvaruterminskontrakten;

(2) ”rullnings”-avkastningen förknippad med att periodiskt sälja terminskontrakt som närmar sig utgångsdatum med senare daterade motsvarigheter för att upprätthålla exponeringen mot råvaruterminerna på en löpande basis; och

(3) ”säkerhetsavkastningen” som återspeglar den ränta som en råvaruinvesterare skulle tjäna om de sätter in pengarna som de behöver för att reglera kontraktet vid det framtida leveransdatumet hos en bank (för förvaring).

Indexet är ett ”längre daterat” index vilket innebär att det hänvisar till versioner av relevanta råvaruterminer som har utgångsdatum längre in i framtiden än versionerna av råvaruterminerna som ingår i Bloombergs råvaruindex.

Handla ETL2 ETF

L&G Longer Dated All Commodities UCITS ETF (ETL2 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMFP
Borsa ItalianaEURCOMF
Euronext AmsterdamEURCOMF
London Stock ExchangeUSDCOMF
SIX Swiss ExchangeCHFCOMF
XETRAEURETL2

Största innehav

InnehavVikt %
Naturgas12.2
Guld10.8
WTI Crude Oil9.9
Brent Crude7.9
Majs5.1
Koppar (COMEX)5.0
Aluminum4.4
Sojabönor4.3
Kaffe3.7
Live Cattle3.6

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *