Följ oss

Nyheter

ETF Securities expanderar utbudet av börshandlade valutaprodukter

Publicerad

den

ETF Securities expanderar utbudet av börshandlade valutaprodukter

ETF Securities expanderar utbudet av börshandlade valutaprodukter. ETF Securities, en av världens ledande oberoende leverantörer av börshandlade produkter (ETPer), lanserar idag ett antal börshandlade valutakorgar på Londonbörsen. Dessa valutakorgar, eller valuta-ETPer, kommer även att lanseras på Deutsche Börse den 14 juli 2014. ETF Securities nya valutakorgar erbjuder investerarna ett transparent och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot ett stort antal valutor samtidigt.

De nya valuta-ETPerna består av fyra taktiska valutakorgar och en strategisk valutakorg. De taktiska valutakorgarna finns i både bull- och bearversioner:

ETF Securities US Dollar G10 Basket, ETF Securities Euro G10 Basket och ETF Securities Pound Sterling Basket är samtliga baserade på ett index av Morgan Stanley som är utformat för att mäta hur dollarn, euron och pundet presterar jämför med G10-ländernas valutor.

Baserat på ett index från Morgan Stanley

ETF Securities Commodity Currency Basket är baserat på ett index av Morgan Stanley som är utformat för att återspegla hur de valutor presterar vars ekonomier i hög grad är beroende av råvaruexport. Korgen består av den australiensiska dollarn, den nyzeeländska dollarn, den norska kronan och den kanadensiska dollarn, som tillsammans är kända som råvaruvalutor.

Den strategiska valutakorgen bygger på fyra olika komponenter som återspeglar olika investeringsteman inom valutabranschen:

ETF Securities Multi-FX Basket är baserad på ett index av Morgan Stanley som är utformat för att identifiera och tillvarata möjligheter till avkastning bland ett urval av G10-valutor mot den amerikanska dollarn.

Valuta-ETPer erbjuder investerarna en “one-stop shop” med exponering mot ett antal valutor och strategier samtidigt. Valutor har generellt sett en låg till negativ korrelation med de flesta traditionella och alternativa tillgångsslagen och därför kan en investering i en valutakorg minska den totala risken i en portfölj.

– Vi ser det här produktutbudet som en naturlig utveckling av vår verksamhet som redan besitter en mycket stark kunskap inom börshandlade valutaprodukter. Valutakorgar utgör en unik möjlighet till avkastning för investerare genom att erbjuda direkt tillgång till de investeringsteman som driver finansmarknaderna. Investerarna kan ta taktiska positioner i valutakursrörelser, men de kan även hantera sin portföljs valutaexponering, vilket är centralt i en miljö med mycket expansiv centralbankspolitik, säger Peter Lidblom, Nordenchef på ETF Securities.

ETF Securities lanserade sin valutaplattform år 2009 i samband med att bolaget lanserade den första börshandlade produkten i Europa med exponering mot bara en valuta. Det förvaltade kapitalet har vuxit till över 580 miljoner dollar sedan lanseringen. ETF Securities utbud av börshandlade valutaprodukter inkluderar nu 86 enskilda valutor, samtliga valutor inom G10-länderna samt vissa tillväxtländer.

Produktinformation

VärdepapperBörsBasvalutaISINBloombergMER
ETFS G10 vs USD Multi Strategy FX Basket SecurityLSEUSDJE00BMM1W199ENFX LN0,59
 Xetra DE000A12Z3U8  
ETFS Bearish USD vs Commodity Currency Basket SecuritiesLSEUSDJE00BMM1W645LCOM LN0,49
 Xetra DE000A12Z3S2  
ETFS Bullish USD vs Commodity Currency Basket SecuritiesLSEUSDJE00BMM1W751 DE000A12Z3T0SCOM LN0,49
 Xetra    
ETFS Bearish GBP vs G10 Currency Basket SecuritiesLSEGBPJE00B3XLZZ09SGBB LN0,49
ETFS Bullish GBP vs G10 Currency Basket SecuritiesLSEGBPJE00B3QJ6D65LGBB LN0,49
ETFS Bearish USD vs G10 Currency Basket SecuritiesLSEUSDJE00B3RMW814SUSB LN0,49
ETFS Bullish USD vs G10 Currency Basket SecuritiesLSEUSDJE00B3V74640LUSB LN0,49
ETFS Bearish EUR vs G10 Currency Basket SecuritiesXetraEURDE000A12Z3Q6SEUB LN0,49
ETFS Bullish EUR vs G10 Currency Basket SecuritiesXetraEURDE000A12Z3R4LEUB LN0,49

Om ETF Securities

ETF Securities är en av världens ledande och oberoende leverantörer av börshandlade produkter (ETP) och en pionjär inom börshandlade råvaror. Vi är fokuserade på att utveckla likvida och transparenta investeringsprodukter som kan handlas på världens börser. Bolaget har en stark historia av produktinnovation och det är fortfarande en viktig grundbult i vår filosofi. EFT Securities listade världens första börshandlade guldprodukt 2003 och detta har följts av många andra marknadsledande investeringslösningar. Idag erbjuder ETF Securities vad vi anser vara världens mest omfattande sortiment av börshandlade råvaror och förvaltar cirka 18.8 miljarder dollar åt våra kunder världen över.*

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.