Följ oss

Nyheter

Energirally lyfter kanadensiska ETFer

Publicerad

den

Energirally lyfter kanadensiska ETFer

Energirally lyfter kanadensiska ETFer. Kanadas ställning som en av världens största oljeproducenter utanför OPEC) har skapat ett Energirally lyfter kanadensiska ETFer. IShares MSCI Canada ETF (NYSEArca: EWC), den största USA-listade ETF som följer kanadensiska aktier, är upp 9,4 procent under de senaste kvartalet, en uppgång som är 380 punkter bättre än S & P 500 S & P/TSX Composite. Kanadas jämförelseindex, är den näst bästa indexet bland världens största marknader i år, passerat av endast Indiens S & P BSE Sensex.

En stor del av årets uppgång i kanadensiska aktier har varit knuten till utvecklingen hos oljebolag och gruv- och prospekteringsbolag, främst de som inriktar sig på guld. EWC som har ett marknadsvärde på cirka 3,4 miljarder USD har allokerat 26,6 procent av den börshandlade fondens kapital till energisektorn och 11,4 till andra råvaror.

Gruvfonder har gynnats

Rena gruv ETF:er är de börshandlade fonder som verkligen har dragit nytta av den senaste tidens rally i kanadensiska gruvföretag, till exempel Market Vectors Gold Miners ETF: är (NYSEArca GDX) som stigit med nästan 15 procent denna månad. Denna ETF har med ett allokerat 63,5 procent till kanadensiska gruvföretag.

Vid en vikt på 36,7 procent har finansiella tjänster i den i särklass största sektorvikten i EWC, men det har inte varit en dålig sak för denna ETF eftersom inte mindre än tre av Kanadas största banker som nyligen höjde utdelningen. EWC äger dem alla. Kanadas sex största banker har en direktavkastning som pendlar mellan 3,5 och 4,2 procent, vilket är högre än vad någon större amerikanska bank kan visa upp, och få europeiska,

Inga större kanadensiska banker minskade utdelningen under den globala finanskrisen. Som ett exempel, Royal Bank of Canada (NYSE: RY) ger 3,8 procent i direktavkastning med en utdelningsandel på 47 procent. Amerikanska Wells Fargo (NYSE: WFC) ger bara 2,7 procent i utdelning med en utdelningsandel på endast 30 procent.

Tyngre exponering

Investerare som söker en tungre exponering mot kanadensiska energi-och gruvföretag bör överväga IndexIQ Canada Small Cap ETF (NYSEArca: CNDA), som allokerar nästan 62 procent av sin vikt till dessa sektorer. Liksom EWC, noterade log CNDA en ny 52-veckors topp i veckan och bekräftar denna ETFs ställning som ett perfekt sätt för risktolerant investerare att delta i återuppväckta kanadensiska råvarubolag. Denna kanadensiska small cap ETF har under året stigit med 20 procent, att jämföra med tre procent för iShares Russell 2000 ETF (NYSEArca: IWM).

First Trust Kanada AlphaDEX fond (NYSEArca: FCAN) är något av ett okänt alternativ för den som vill investera i Kanada genom en ETF. Denna ETF erbjuder gott om exponering för starka kanadensiska sektorer. Finans, energi och material kombineras till 55,6 procent av FCANs vikt. FCAN är en tyst framgångssaga från First Trust AlphaDEX svit. Med ett AUM på 145 MUSD är det inte en stor ETF, men den växer, inte mindre än 60 MUSD har tillförts denna ETF under det första halvåret 2014.

iShares MSCI Canada ETF

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.