Följ oss

Nyheter

ESGU ETF den börshandlade ESG-fonden som äger både Exxon, Chevron och ConocoPhillips

Publicerad

den

iShares ESG Aware MSCI USA ETF (Nasdaq ESGU ETF) är en börshandlad fond med focus på ESG. Trots detta så äger denna ETF aktier i oljebolag som Exxon, Chevron,

iShares ESG Aware MSCI USA ETF (Nasdaq ESGU ETF) är en börshandlad fond med focus på ESG. Trots detta så äger denna ETF aktier i oljebolag som Exxon, Chevron, ConocoPhillips, Schlumberger etc. I stort så påminner allokeringen i denna ETF mycket om den i S&P 500, det vill säga den börshandlade fonden som heter SPY ETF och som alltså är billigare. ESGU är en utdelande ETF.

IShares ESG Aware MSCI USA ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index som består av amerikanska företag som har positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper som identifierats av indexleverantören samtidigt som de uppvisar risk- och avkastningsegenskaper som liknar moderindexets.

Varför ESGU?

Det är en bra fråga, denna ETF känns som den inte riktigt har hittat rätt ännu. Enligt emittenten iShares så är fördelarna med denna ETF

  1. Få exponering för stora och medelstora amerikanska aktier med gynnsamma miljö-, sociala och samhällsstyrande metoder.
  2. Sök liknande risker och återvänd till MSCI USA Index med ett mer hållbart resultat.
  3. Använd för att bygga en hållbar aktieportfölj på lång sikt.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI USA Extended ESG Focus Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 90% av sina tillgångar i de underliggande indexens värdepapper och kan investera upp till 10% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swappkontrakt, likvida medel. Det underliggande indexet är optimerat index utformat för att återspegla aktieutvecklingen i amerikanska företag som har gynnsamma miljö-, sociala och styrande egenskaper (”ESG”) (som bestäms av indexleverantören), samtidigt som de uppvisar risk- och avkastningsegenskaper som liknar MSCI: s USA-index (”moderindex”).

Handla ESGU ETF

iShares ESG Aware MSCI USA ETF (Nasdaq ESGU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWN. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
AAPLAPPLE INCInformationsteknologi5.99
MSFTMICROSOFT CORPInformationsteknologi5.26
AMZNAMAZON COM INCDetaljhandel3.77
GOOGLALPHABET INC CLASS AKommunikation2.26
FBFACEBOOK CLASS A INCKommunikation1.80
TSLATESLA INCKonsument1.48
GOOGALPHABET INC CLASS CKommunikation1.39
JPMJPMORGAN CHASE & COFinans1.24
HDHOME DEPOT INCKonsument1.12
NVDANVIDIA CORPInformationsteknologi1.12

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *