Följ oss

Nyheter

EPU ETF för den peruanska börsen

Publicerad

den

iShares MSCI Peru ETF (NYSEArca: EPU ETF) spårar ett marknadsvärderat index för peruanska företag. EPU kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent, och är en utdelande ETF.

iShares MSCI Peru ETF (NYSEArca: EPU ETF) spårar ett marknadsvärderat index för peruanska företag. EPU kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent, och är en utdelande ETF.

EPU erbjuder tillräcklig och bred exponering mot Peru med tanke på begränsningarna som en framväxande marknad och dess diversifieringsbehov. Indexet inkluderar värdepapper som klassificeras i Peru enligt MSCI: s landsklassificering, tillsammans med företag som har sitt huvudkontor eller är noterade i Peru och de som bedriver majoriteten av sin verksamhet i landet. Fonden innehar en portfölj som uppfyller IRS:s diversifieringskrav genom att tillämpa MSCI 25/50 indexmetoden, så att ingen gruppenhet överstiger 25% av indexvikt och den sammanlagda vikten för emittenter med över 5% vikt i indexet är begränsad till 50 portföljens vikt. Indexet balanseras om kvartalsvis.

Varför EPU?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Peru
  2. Riktad tillgång till peruanska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enskild landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI Peru ETF (EPU) försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av peruanska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI All Peru Capped Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i det underliggande indexets värdepapper och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med det underliggande indexets värdepapper. Indexet är ett index som består av peruanska aktier. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EPU ETF

iShares MSCI Peru ETF (NYSEArca: EPU ETF) är en amerikansk börshandlad fond även om den investerar i peruanska aktier. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
BAPCREDICORP LTDFinans22.31
SCCOSOUTHERN COPPER CORPMaterials21.84
ALICORC1ALICORPKonsumtion4.62
HOCHOCHSCHILD MINING PLCMaterials4.52
BVNBUENAVENTURA ADR REPRESENTINGMaterials4.51
FALABELLAFALABELLA SACI SAKonsumtion3.19
1208MMG LTDMaterials2.89
CPACASC1CEMENTOS PACASMAYO SAAMaterials2.85
INRETC1INRETAIL PERU CORPKonsumtion2.81
WPMWHEATON PRECIOUS METALS CORPMaterials2.65

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *