Följ oss

Nyheter

AOR ETF balans mellan kapitalbevarande, tillväxt och inkomst

Publicerad

den

iShares Core Growth Allocation ETF (NYSEArca: AOR ETF) spårar ett proprietärt index som ger exponering mot aktierelaterade värdepapper, samtidigt som det investerar i ränteinkomster,

iShares Core Growth Allocation ETF (NYSEArca: AOR ETF) spårar ett proprietärt index som ger exponering mot aktierelaterade värdepapper, samtidigt som det investerar i ränteinkomster, och har en balans mellan kapitalbevarande, tillväxt och inkomst. Denna ETF har en årlig förvaltningskostnad på 0,25 procent.

AOR är en av fyra iShares Core-Target-risk-ETF:er. Fonden är en fond-i-fond som försöker ge exponering mot en global portfölj av iShares ETF: er, med 60% allokering till eget kapital och 40% allokering till ränteintäkter. Det underliggande indexet använder en patenterad allokeringsmodell som syftar till att representera en ”konservativ” mål-riskallokeringsstrategi. Fonden investerar uteslutande i iShares ETF: er eftersom den söker exponering mot en mängd olika ränte- och aktiefonder. Det underliggande indexets exponering för ränteintäkter avser att producera en löpande inkomstström och undvika överdriven volatilitet i avkastningen medan de aktier som ingår försöker skydda långsiktig köpkraft. Indexet balanseras om halvårsvis från och med oktober.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för S&P Target Risk Growth Index bestående av en portfölj med underliggande aktie- och räntefonder avsedda att representera en riskstrategi för tillväxtallokering. Fonden är en fondfond och strävar efter sitt investeringsmål genom att främst investera i underliggande fonder som själva söker investeringsresultat motsvarande deras respektive underliggande index. Det investerar i allmänhet minst 90% av sina tillgångar i komponentens värdepapper i det underliggande indexet. Indexet mäter prestanda för S&P Dow Jones Indices LLC patenterad allokeringsmodell.

Varför AOR?

  1. Ett enkelt sätt att bygga en diversifierad kärnportfölj med fokus på tillväxt med hjälp av en lågkostnadsfond
  2. Utnyttja BlackRocks erfarenhet och effektiviteten hos iShares ETF:er för att få en bred blandning av obligationer och globala aktier
  3. Använd för att skapa en långsiktig, balanserad portfölj och kombinera med andra fonder för särskilda behov som inkomst

Investeringsmål

IShares Core Growth Allocation ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index bestående av en portfölj med underliggande aktie- och räntefonder avsedda att representera en riskstrategi för tillväxtallokering.

Handla AOR ETF

iShares Core Growth Allocation ETF (NYSEArca: AOR ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWN. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnNamnSektorTillgångsklassVikt (%)
IAGGiShares Core Intl Aggregate Bnd ETCorporatesFixed Income5.30
IDEVISHARES CORE MSCI INT DEVEL ETFCorporatesEquity21.27
IEMGISHARES CORE MSCI EMERGING MARKETSCorporatesEquity7.34
IJHISHARES CORE S&P MID-CAP ETFCorporatesEquity2.19
IJRISHARES CORE S&P SMALL-CAP ETFCorporatesEquity0.94
IUSBISHARES CORE TOTAL USD BOND MARKETCorporatesFixed Income29.90
IVVISHARES CORE S&P ETFCorporatesEquity32.98
USDUSD CASHCash and/or DerivativesCash-0.01
XTSLABLK CSH FND TREASURY SL AGENCYCash and/or DerivativesMoney Market0.08

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *