Följ oss

Nyheter

ILF ETF för den som tror på latinamerikanska ekonomier

Publicerad

den

iShares S&P Latin America 40 Index ETF (ILF ETF) följer ett börsvärdevägt index för 40 av de största latinamerikanska företagen. iShares S&P Latin America 40 Index ETF (ILF ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,48 procent.

iShares S&P Latin America 40 Index ETF (ILF ETF) följer ett börsvärdevägt index för 40 av de största latinamerikanska företagen. iShares S&P Latin America 40 Index ETF (ILF ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,48 procent.

ILF Factset Analytics Insight

ILF är en koncentrerad satsning på den latinamerikanska marknaden, med en portfölj bestående av bara 40 namn och en kraftig koncentration bland de 10 bästa innehaven. Aktierna som ingår i denna vaniljfond är handplockade av en indexkommitté från blue-chip-företag som handlar i Brasilien, Chilé, Colombia, Mexiko och Peru.

Fondens sektor- och landsatsningar är minimala och totalt sett erbjuder ILF en omfattande, neutral exponering mot stora företag på tillväxtmarknader i Latinamerika. Dessutom, istället för att replikera indexet, använder ILF representativ samplingsindexering. Indexet viktas med flytande marknadsvärde och ombalanseras på kvartalsbasis. Det finns dock ingen årlig eller halvårlig rekonstitution, eftersom detta görs vid behov.

Varför ILF?

  1. Exponering mot stora, etablerade företag i Latinamerika
  2. Tillgång till 40 av de största latinamerikanska aktierna i en enda fond
  3. Använd för att anpassa en tilldelning av tillväxtmarknader genom att uttrycka en regional syn

Investeringsmål

iShares Latin America 40 ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index som består av 40 av de största latinamerikanska aktierna.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för S&P Latin America 40TM som består av 40 av de största latinamerikanska aktierna. Fonden investerar i allmänhet minst 80 % av sina tillgångar i de värdepapper som ingår i dess underliggande index och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de värdepapper som ingår i dess underliggande index. Det strävar efter att spåra investeringsresultaten för S&P Latin America 40TM (”det underliggande indexet”), som består av utvalda aktier som handlas på börserna i fem latinamerikanska länder. Fonden är icke-diversifierad.

Handla ILF ETF

iShares S&P Latin America 40 Index ETF (ILF ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i ILF ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares S&P Latin America 40 Index ETF (ILF ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISIN
VALEVALE ADR REPRESENTING ONE SAMaterials13.37US91912E1055
PBRAPETROLEO BRASILEIRO ADR REPTG PREEnergi5.85US71654V1017
AMXLAMERICA MOVIL LKommunikation5.48MXP001691213
ITUBITAU UNIBANCO HOLDING ADR REP PREFinans5.14US4655621062
PBRPETROLEO BRASILEIRO ADR REPTG SAEnergi4.94US71654V4086
BBDBANCO BRADESCO ADR REPTG PREF SAFinans4.75US0594603039
WALMEX*WALMART DE MEXICO VDagligvaror4.73MX01WA000038
GFNORTEOGPO FINANCE BANORTEFinans4.29MXP370711014
FEMSAUBDFOMENTO ECONOMICO MEXICANODagligvaror3.73MXP320321310
ABEVAMBEV ADR REPRESENTING ONE SADagligvaror3.64

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eqonex stänger sitt bitcoincertifikat

Publicerad

den

Den angripna kryptotillgångsförvaltaren och förvaringsinstitutet Eqonex kommer att avnotera sitt bitcoinbörshandlade seddel (ETN) efter att ha misslyckats med att ersätta sin nu stängda interna förvaringsinstitut.

Den angripna kryptotillgångsförvaltaren och förvaringsinstitutet Eqonex kommer att avnotera sitt bitcoinbörshandlade certifikat (ETN) efter att ha misslyckats med att ersätta sin nu stängda interna förvaringsinstitut.

Eqonex Bitcoin ETN (EQ1B) kommer att genomgå en obligatorisk inlösen och avnotering från Deutsche Boerse den 14 december efter lanseringen för fem månader sedan.

Beslutet följer efter en månad av ekonomiska svårigheter och en ”smärtsam vändpunkt” för företaget efter kollapsen av FTX-börsen och dess FTT-token.

Förluster till följd av marknadsvolatiliteten innebar att Eqonex inte kunde uppfylla sina återbetalningsåtaganden till fordringsägare som Bifinity, betalningarna från Binance, vilket innebar att framtida lånebetalningar stoppades.

Efter att ha misslyckats med att säkra ny aktiefinansiering sa Eqonex i ett aktieägarbrev den 21 november ”vår landningsbana och förmåga att fortsätta köra vår operativa färdplan var allvarligt äventyrad”.

Företaget har ansökt till High Court of Singapore för att gå in i rättslig förvaltning och sätta sina företag, Diginex och Eqonex Capital, i frivillig likvidation för att betala borgenärer.

Eqonex meddelade också att dess depåarm Digivault, som var plånboksleverantör för EQ1B, skulle avveckla sin verksamhet senast den 7 december.

Företaget sa tidigare att det skulle söka en köpare för att rekapitalisera verksamheten eller hitta en ”alternativ lösning”, men båda försöken har visat sig misslyckade.

Det lade till att klienttillgångar skulle ”förbli säkra och tillgängliga för uttag” fram till 7 december.

EQ1B:s säkerhetsförvaltare, Apex Corporate Trustees, sa i en anmälan den 1 december att de hade bett om att få ta tillbaka tillgångar från Digivault och söka en ny förvaringsinstitut före avvecklingsdatumet men inte fått något svar från Eqonex.

Apex noterade också osäkerhet om vad Digivaults avveckling skulle innebära för dess förmåga att upprätthålla säkerhet över investerarnas digitala tillgångar, eller om det skulle kunna dra tillbaka kundtillgångar om ETN:s emittent eller förvaringsinstitut gick i konkurs.

Laurent Kssis, krypto-ETP-specialist på CEC Capital, har tidigare sagt: ”Eqonex skuldebrevsinnehavare kommer att ingå i en köpoption av emittenten och dess säkerhetsagent och den senare kommer att lösa in andelarna och returnera eventuella intäkter minus en avgift, för att sälja underliggande tillgångar, tillbaka till skuldebrevsinnehavarna.

”Det här kommer att vara ett anständigt lackmustest på att ETN-strukturen fungerar och gör precis vad den ska göra. Återigen är säkerhetsagenten en garant för skuldebrevsinnehavarna och kommer att utlösa proceduren för att lösa in ETN tillbaka till kontanter till skuldebrevsinnehavarna.”

Eqonex beslut att stänga sitt första ETN kommer bara en vecka efter att Bitpanda sa att de skulle stänga sitt sortiment av kryptobörshandlade produkter (ETP) för att fokusera på sin kärnverksamhet med tanke på ”marknadens realiteter”.

Fortsätt läsa

Nyheter

Grayscale Investments uppdaterar om Future of Finance

Publicerad

den

Grayscale Investments Global Head of ETFs David Lavalle ansluter sig till Natalie Stoberman från Proactive-studion för att dela företagets senaste månadsrapport över dess Future of Finance ETF.

Grayscale Investments Global Head of ETFs David Lavalle ansluter sig till Natalie Stoberman från Proactive-studion för att dela företagets senaste månadsrapport över dess Future of Finance ETF.

Grayscale Investments är moderholdingbolag för Grayscale Advisors, en SEC-registrerad investeringsrådgivare, samt Grayscale Securities, en SEC-registrerad mäklare/handlare och medlem av FINRA.

Handla GF0F ETF

HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GF0F ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf stänger oälskad fond

Publicerad

den

HANetf rapporterar att företaget stänger en oälskad fond, har stängt sin iClima Smart Energy ETF (DGEN) eftersom den inte nådde minimifondens storlek. För närvarande har DGEN ETF 4 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, enligt uppgifter från Hargreaves Lansdown, efter att ha lanserats i juni 2021.

HANetf rapporterar att företaget stänger en oälskad fond, har stängt sin iClima Smart Energy ETF (DGEN) eftersom den inte nådde minimifondens storlek. För närvarande har DGEN ETF 4 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, enligt uppgifter från Hargreaves Lansdown, efter att ha lanserats i juni 2021.

Styrelsen beslutade att stänga fonden eftersom det med nuvarande tillgångsnivåer var ”opraktiskt och olämpligt för fonden att fortsätta sin verksamhet”, heter det i ett uttalande till Londonbörsen. Fondutflödet halverades i oktober till 3,7 miljarder pund

Fonden strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för iClima Distributed Renewable Energy Index. Indexet har fallit med 23 % under ett år och iClima Smart Energy ETF har faktiskt presterat bättre än sitt index under samma period, även om det fortfarande är ned 9,3 %, enligt FE fundinfo-data. Detta var en betydande underprestation jämfört med Gbl RTF Commodity & Energy-sektorn under den tiden (21,6 %).

Handeln i fonden kommer att upphöra från och med stängningen den 3 januari 2022, då den kommer att avnoteras från de sex börser den är noterad på. Köp och försäljning av andelar i fonden på andrahandsmarknaden får endast ske fram till stängning den 3 januari 2023.

Alla kontanta nettointäkter som härrör från realiseringen av fondens tillgångar kommer att betalas ut till återstående aktieägare senast den 30 januari 2023.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Populära