Följ oss

Nyheter

Global X ETFs lanserar företagets första råvarufokuserade fond i Europa

Publicerad

den

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av Global X Copper Miners UCITS ETF (COPX), företagets första råvarufokuserade fond i Europa, på London Stock Exchange och Deutsche Börse Xetra.

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av Global X Copper Miners UCITS ETF (COPX), företagets första råvarufokuserade fond i Europa, på London Stock Exchange och Deutsche Börse Xetra.

Fonden kommer att vara Global Xs första råvarufokuserade UCITS ETF som lanseras i Europa, vilket lägger till företagets växande UCITS-produktsortiment. En närmare beskrivning av Global X Copper Miners UCITS ETF (COPX) finns här.

Koppar ses ofta som en ledande barometer för global ekonomisk hälsa. I februari 2021, när världen började ta sig ur Covid-19-pandemin och ekonomierna började öppnas igen, hade koppar stigit över $4,00/pund, nästan fördubblat dess lägsta nivåer i mars 2020. Med den återöppnande ekonomin i full gång har kopparpriserna hållit sig stabila under hela 2021.

Optimismen kring koppar beror på flera faktorer. För det första har inflationen ökat kopparpriserna eftersom metallen historiskt sett är en av de bästa tillgångarna under inflationsperioder. För det andra är det strukturella efterfrågedrivkrafter som accelererande användning av elfordon, ren energi och stora globala infrastrukturinvesteringar som driver kopparmarknaden.

”Koppar är användbart för ett brett spektrum av applikationer, inklusive konstruktion, industrimaskiner, transport, elproduktion och elektronik. 2021 har visat sig vara ett omvandlingsår för koppar, och vi har starka långsiktiga utsikter för efterfrågan på koppar som drivs av trender som är redo att störa den globala ekonomin, säger Morgane Delledonne, analyschef i Europa. ”Genom att utnyttja vår expertis inom råvaru-ETF:er på den amerikanska marknaden är Global X stolta över att ge europeiska investerare en målinriktad satsning på koppargruvaktier med COPX.”

Med en förvaltningsavgift på 0,65 % ger COPX, Global Xs första råvarufokuserade fond i Europa, investerare tillgång till ett brett utbud av koppargruvföretag runt om i världen. Fonden följer Solactive Global Copper Miners v2-index och kommer att ansluta sig till Global X:s befintliga uppsättning av 12 UCITS ETF:er på den europeiska marknaden.

Handla COPX ETF

Global X Copper Miners UCITS ETF (COPX) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *