Följ oss

Nyheter

H4ZK ETF för den som vill äga turkiska aktier

Publicerad

den

HSBC MSCI Turkey UCITS ETF USD (H4ZK ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Turkey Index ("Indexet"). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI Turkey UCITS ETF USD (H4ZK ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Turkey Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Beskrivning av HSBC MSCI Turkey UCITS ETF USD

HSBC MSCI Turkey UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Turkiet. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Turkey UCITS ETF USD är en mycket liten ETF med tillgångar på 10 miljoner euro under förvaltning. H4ZK ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringspolicy

Indexet består av de största företagen i Turkiet, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla indexets beståndsdelar. Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Handla HTRY ETF

HSBC MSCI Turkey UCITS ETF USD (H4ZK ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHTRY
Stuttgart Stock ExchangeEURH4Z2
Euronext ParisEURHTR
London Stock ExchangeUSDHTRD
SIX Swiss ExchangeUSDHTRY
XETRAEURH4ZK

Största innehav

VärdepapperVikt %
BIM Birlesik Magazalar AS14.27
Eregli Demir ve Celik Fabrikal13.90
Turkiye Garanti Bankasi AS11.47
Turkcell Iletisim Hizmetleri A9.33
Akbank TAS9.22
KOC Holding AS9.04
Turkiye Petrol Rafinerileri AS8.83
Ford Otomotiv Sanayi AS6.57
Turkiye Sise ve Cam Fabrikalar6.02
Aselsan Elektronik Sanayi Ve T5.67

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *