Följ oss

Nyheter

Den amerikanska cannabisförsäljningen kan nå 20 miljarder dollar 2021

Publicerad

den

Marijuana ETF:er är upp 40% YTD vilket kommer i spåren av att det avslöjats att den amerikanska cannabisförsäljningen kan överstiga 20 miljarder dollar 2021.

Marijuana ETF:er är upp 40% YTD vilket kommer i spåren av att det avslöjats att den amerikanska cannabisförsäljningen kan överstiga 20 miljarder dollar 2021. Även om volatiliteten har varit fortsatt hög under 2021 har investerare i cannabisfonder troligen varit nöjda med deras avkastning. För dem som har kunnat rida ut det trots den betydande tillbakadragandet från topparna i februari, sitter investerare fortfarande på årets senaste vinster långt in i dubbelsiffrorna. Två av de större ETF:erna i USA, ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ) och Amplify Seymour Cannabis ETF (CNBS), har ökat mer än 40% jämfört med året, medan en tredje Global X Cannabis ETF (POTX), har stigit med 36%.

Cannabisfondernas utveckling

Den anmärkningsvärda outlierna här är AdvisorShares Pure U.S. Cannabis ETF (MSOS). Eftersom detta är den enda ETF i gruppen som enbart fokuserade på USA:s cannabismarknad, har den gynnats den framför de andra med tanke på hur USA har försenat sina världsmotsvariga när det gäller acceptans och legalisering av marijuana. Det gör det till en främsta kandidat för tillväxtpotential över genomsnittet, även om den berättelsen ännu inte har spelat ut i år.

Med cannabismarknaden som växer snabbt och industrin är i ständig förändring lämnade Jason Wilson, cannabis- och bankexpert på ETF Managers Group en uppdaterad branschkommentar. Hans företag är emittenten av ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ), som är den första och största fonden som investerar i cannabis med 1,8 miljarder dollar i tillgångar och har avkastat mer än 80% under det senaste året.

Marijuanaindustrin

Här är några av Wilsons kommentarer om branschen i allmänhet.

”Med fler stater som överväger att legalisera cannabis i kombination med den framtida ökningen av försäljningen från stater som New York och New Jersey som nyligen har legaliserat fritids cannabis, förväntar jag mig att cannabisförsäljningen kommer att fortsätta att uppleva stark tillväxt – jag skulle bli mycket förvånad om USA cannabisförsäljningen bryter inte 20 miljarder dollar 2021. ”

”Med tanke på 2021 bör försäljningstillväxten förbli stark under överskådlig framtid när fler stater legaliserar, och när mer” canna-nyfikna ”konsumenter kommer in på marknaden i stater som för närvarande är lagliga.”

”På längre sikt, eftersom cannabisindustrin fortsätter att mogna, förväntar jag mig att se den starkaste försäljningstillväxten inom derivatprodukter, såsom cannabisinfunderade drycker.”

”Landskapet liknar det utanför USA – fler länder förväntas legalisera 2021, till exempel Mexiko, och fler konsumenter övergår till cannabisrelaterade produkter på befintliga marknader.”

”Följaktligen förväntar jag mig en fortsatt stark försäljningstillväxt på både medicinska och fritidsmarknader utanför USA.”

”Medan majoriteten av MJ:s innehav avser globala cannabisproducenter, har många av dessa producenter (som Aphria och Canopy Growth) amerikansk verksamhet och distribution som gör det möjligt för dem att expandera till USA efter federal legalisering. I vissa fall är vissa av MJ:s portföljbolag kommer omedelbart att kunna omvandla sina befintliga villkorade intressen i amerikanska operatörer till faktiskt ägande efter federal legalisering. ”

”Dessutom innehåller MJs portfölj ett antal företag som tillhandahåller kompletterande produkter och tjänster, såsom FDA-godkända läkemedel, odlingsutrustning och tillbehörsprodukter.”

”Trots det brutna reglerande landskapet i USA har dessa företag, såsom GW Pharma och Scotts Miracle-Gro, som fokuserar på tillhörande segment upplevt stark framgång och försäljningstillväxt med avseende på deras cannabisrelaterade affärer.”

”MJ: s diversifierade portfölj är något unikt i detta avseende – MJ är inte bara positionerat för att dra nytta av företag som säljer traditionella cannabis- och cannabisrelaterade produkter, MJ är också strukturerat för att dra nytta av tillväxten av tillhörande segment och relaterade produkter och tjänster.”

”Detta gör det inte bara möjligt för MJ att fånga ett bredare segment av den framväxande cannabisindustrin, det bör också bidra till att mildra en del av den volatilitet som är inneboende för alla nya marknader.”

Är Mexiko nästa land som rapporterar en legalisering?

Wilson berör ämnet global legalisering av cannabis ovan och utvidgar utsikterna för Mexiko specifikt.

”Under tiden godkände kongressens underhus i Mexiko ett lagförslag tidigare i månaden om att legalisera marijuana för vuxna.”

”Tillsammans med att vuxna får röka marijuana skulle lagförslaget bevilja licenser för producenter, allt från små jordbrukare till kommersiella odlare, för att odla och sälja cannabis, förutom att individer kan odla växter hemma.”

”Legalisering har redan uppdragits av Mexikos högsta domstol och anses allmänt utom säkert för att vinna senat och presidentgodkännande, vilket gör Mexiko, med en befolkning på över 125 miljoner människor och en betydande turistindustri, redo att bli världens största legala marknad. ”

”På samma sätt som USA där legalisering i New Jersey förväntas vara en katalysator för legalisering i angränsande stater, kan vi se samma effekt i Sydamerika.”

”Med användning av medicinsk marijuana som redan är lagligt i stora delar av Sydamerika, inklusive Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Paraguay och Peru, och med länder världen över som söker efter sätt att skapa fler jobb och öka skatteintäkterna i en post-COVID ekonomi skulle det inte vara förvånande att se legalisering i Mexiko antända ett bredare stöd för legalisering av vuxna i hela Sydamerika.

Handla MSOS

AdvisorShares Pure U.S. Cannabis ETF (MSOS) är en amerikansk ETF. Därför finns den endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i AdvisorShares Pure U.S. Cannabis ETF (MSOS).

Handla CNBS

Amplify Seymour Cannabis ETF (CNBS) är en amerikansk ETF. Därför finns den endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Amplify Seymour Cannabis ETF (CNBS).

Handla MJ

ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ) är en amerikansk ETF. är en amerikansk ETF. Därför finns den endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ).

Handla POTX

Global X Cannabis ETF (POTX) är en amerikansk ETF. är en amerikansk ETF. är en amerikansk ETF. Därför finns den endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Global X Cannabis ETF (POTX).

För europeiska investerare

En av de största ETFerna som handlas i Europa är Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF. Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX, i bland också benämnd CBSX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Jason Wilson från ETF Managers Group erbjuder sina insikter om det senaste från cannabisindustrin.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.