Följ oss

Nyheter

New York når avtal om legalisera cannabis

Publicerad

den

New York når avtal om legalisera cannabis

New Yorks lagstiftare säger att det äntligen är hög tid att legalisera Cannabis i Empire State. Lagstiftarna nådde en överenskommelse med Cuomos kontor på onsdagen om en plan att licensiera apotek, öppna dörren för hemleveransalternativ och till och med låta entusiaster odla ett eget begränsat antal krukväxter, säger källor.

Enligt avtalet är cannabisanvändning laglig för vuxna över 21 år, som kan ha upp till tre ounce marijuana för personligt bruk. Budgettjänstemän har uppskattat att programmet, när det väl är fullt igång, skulle generera cirka 350 miljoner dollar per år i intäkter för staten.

Ansträngningar för att godkänna fritidsmarijuana har upprepade gånger stannat i Empire State under de senaste tre åren när demokraterna i lagstiftaren försökte avsätta en större del av ett potentiellt skattedrag för minoritetssamhällen och guvernören ville att staten skulle behålla kontrollen över medlen.

Kan beslutas redan nästa vecka

Lagstiftningen, som skulle kunna passera båda kamrarna redan i nästa vecka, inför en nioprocentig statlig skatt på detaljhandeln och länen skulle kunna lägga till ytterligare 4% avgift. Enskilda städer kan helt och hållet välja bort programmet, säger källor.

New Yorkers med en grön tumme skulle få odla upp till sex krukväxter vardera, antingen inomhus eller utomhus, och hushållen skulle vara begränsade till totalt 12 växter. Mer än ett dussin andra stater har redan legaliserat marijuana, inklusive närliggande New Jersey och Massachusetts.

Åtgärden är till stor del baserad på lagstiftarens långvariga lagstiftning om lagstiftning och beskattning av marijuana och skulle skapa ett nytt statligt kontor för cannabisförvaltning som övervakar licensiering för odlare, grossister, apotek och till och med “konsumtionsplatser” för vuxna.

Kontoret skulle rapportera till en styrelse med fem medlemmar som består av utnämnare som valts av guvernören och lagstiftaren. Enligt Cuomos tidigare planer skulle byrån som driver potten ha rapporterat till verkställande direktören.

En av de viktigaste budgetprioriteringarna

Tidigare på dagen indikerade guvernören igen att legalisering av marijuana var en av hans främsta budgetprioriteringar. “I år måste vi få det gjort, och att få det gjort när budgeten är godkänd är viktigt,” sa han.

Cuomo, som tidigare hade varit i strid med lagstiftaren om hur staten kommer att använda skattepengar som samlats in på cannabisförsäljning, satte upp en socialfond på 100 miljoner dollar förra månaden och riktade sig till samhällen som oproportionerligt påverkades av verkställigheten av statens narkotikalagar.

Enligt det nya lagförslaget skulle alla pengar från försäljning av vuxenanvändning och medicinsk cannabis gå in i en ny cannabisintäktsfond och delvis täcka utbildning för brottsbekämpning för att upptäcka höga drivkrafter bland andra relaterade kostnader.

De återstående medlen kommer att delas upp med 20% avsedda för behandling och allmän utbildning, 40% går till Statens lotterifond för utbildning och ytterligare 40% avsätts till en fond som kommer att ge bidrag för socialt kapital.

Senatens majoritetsledare Andrea Stewart-Cousins (D-Yonkers) sa tisdag att lagstiftare och guvernörens kontor övervann ett annat potentiell hinder i samband med körning under påverkan och påverkan på trafiksäkerheten.

Varför investera i CDBX?

Effektivt – I enda affär ger CBDX tillgång till en korg med företag från utvecklade och framväxande marknader med hög exponering för medicinsk cannabis, hampa och cannabinoider (CBD).

Unik – Det är den enda börshandlade fonden som ger målinriktad exponering för en ny och växande industri av företag som arbetar med produktion och tillhörande tjänster och produkter inom medicinsk cannabisindustri

Diversifiering – CBDX undviker koncentration i större aktier genom att begränsa beståndsvikterna till 15 procent.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: legalisering av marijuana kan vara en katalysator

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *