Följ oss

Nyheter

EPHE ETF en satsning på den filippinska aktiemarknaden

Publicerad

den

Shares MSCI Philippines Investable Market Fund (EPHE ETF) spårar ett free float-justerat market-cap-viktat index för den bredare filippinska aktiemarknaden. iShares MSCI Philippines Investable Market Fund (EPHE ETF),

iShares MSCI Philippines Investable Market Fund (EPHE ETF) spårar ett free float-justerat market-cap-viktat index för den bredare filippinska aktiemarknaden. iShares MSCI Philippines Investable Market Fund (EPHE ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

EPHE Factset Analytics Insight

EPHE erbjuder en bred exponering uteslutande för den filippinska aktiemarknaden. Indexet vägs och ombalanseras kvartalsvis med MSCI 25/50 -metoden som diversifierar dess innehav genom att tillämpa gränser för RIC i enlighet med US Internal Revenue Code, så att högst 25% av värdet till en enda emittent, och summan av vikterna för alla emittenter med mer än 5% överstiger inte 50% av totala tillgångar. Före den 1 december 2020 spårade fonden en obegränsad version av indexet.

Varför EPHE ETF?

  1. Exponering för ett brett spektrum av företag i Filippinerna
  2. Riktad tillgång till filippinska aktier
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

IShares MSCI Philippines ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett brett index som består av aktier i Filippinerna.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Philippines IMI 25/50 Index (IMI). Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i det underliggande indexet.

Indexet är ett fritt float-justerat marknadsvärdevägt index som är utformat för att mäta utvecklingen på de filippinska aktiemarknaderna. Fonden är icke-diversifierad.

Handla EPHE ETF

iShares MSCI Philippines Investable Market Fund (EPHE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EPHE ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Shares MSCI Philippines Investable Market Fund (EPHE ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISIN
SMPHSM PRIME HOLDINGS INCFastigheter10.62PHY8076N1120
ALIAYALA LAND INCFastigheter8.21PHY0488F1004
SMSM INVESTMENTS CORPIndustri7.47PHY806761029
ACAYALA CORPIndustri6.63PHY0486V1154
JGSJG SUMMIT HOLDINGS INCIndustri5.86PHY444251177
BDOBDO UNIBANK INCFinans4.50PHY077751022
BPIBANK OF THE PHILIPPINE ISLANDSFinans4.31PHY0967S1694
ICTINTERNATIONAL CONTAINER TERMINAL SIndustri4.21PHY411571011
TELPLDT INCKommunikationstjänster4.05PHY7072Q1032
URCUNIVERSAL ROBINA CORPDagligvaror3.71PHY9297P1004

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära