Följ oss

Nyheter

En introduktion till ARK Innovation ETF

Publicerad

den

En introduktion till ARK Innovation ETF

• ARK Innovation ETF är fortfarande flaggskeppsutbudet med en eklektisk mix av företag.

• ETF:en är är mångas personliga favorit eftersom den erbjuder en investerare bred exponering för de mest innovativa företagen på marknaden idag.

• Innovation är fortfarande den viktigaste ingrediensen för att slå avkastningen på marknaden under lång tid.

• För kontext, se hur mycket Nasdaqs breda index har överpresterat S&P 500 under den senaste tioårsperioden. Detta beror på innovativa nya företag.

Översikt

ARK Innovation Fund (NYSEArca: ARKK) är fortfarande flaggskeppsutbudet med en eklektisk blandning av företagets bästa idéer. I stället för ett mer sektorfokuserat spel som ARK Fintech Innovation Fund (NYSEARCA: ARKF), med sitt enastående fokus på utvecklingen inom fintech-sektorn som blockchain-teknik och mobilbetalningar för att nämna några fokusområden.

ARKK införlivar några av de bästa sektorerna i ARKF, till exempel topp ARKF som äger Square (NYSE: SQ) som ett exempel. Låt oss titta på de fem största innehaven av ARKK för att få en känsla för företagets bästa idéer. De fem största innehaven utgör 32,94 procent av fonden, eftersom denna grupps resultat kommer att ha en stor påverkan på ETF:ens resultat.

Källa: Ark Funds

Tesla

ARKK:s toppinnehav (11,03%) är ett av de mest innovativa företagen globalt, elbilstörningen Tesla (TSLA). ARK-teamet spikade detta samtal, en gång i livet händelsen, eftersom TSLA är redo att störa bilindustrin och påskynda förbränningsmotorns bortgång.

Flytten högre i TSLA 2020 är legender med en meteorik nära 6x kör högre. Inflyttningen av TSLA, i kombination med lagets framsynthet i sitt tilldelningsbeslut att hålla fast vid TSLA som toppinnehav redan före körningen, belönades riktigt 2020.

Frågan som investerare står inför är flytten i TSLA över? Enligt mångas åsikt prissätts massor av goda nyheter, och vi skulle vara hårt pressade att se ytterligare 6x flytta på ett år. ARK-teamet håller med om att de har lagt upp ett basmålsprismål på TSLA på 3 000 USD år 2025 med ett bear case på 1 5000. Även till sitt nuvarande pris kring 700 USD är en prisskillnaden till bear caset över fem år mer än en dubbel. En del av TSLA: s inneboende volatilitet, dämpas nu med att det ingår i S&P 500-indexet (SPY) som en topp tio innehav.

Square

När vi går vidare till ARKKs andra innehav ser vi att ARKK-fonden är tungt inriktad (6,51%) på fintech disrupter Square. SQ bygger ut en superapp i sin Cash App-plattform som aggressivt skär in i PayPals (PYPL) marknad.

En av Cash Apps unika attribut är möjligheten att köpa aktier och Bitcoin, en funktion som PYPL nyligen började flytta in i. PYPL ligger långt efter när det gäller antagandet av kryptovalutor eftersom appen inte tillåter överföring av kryptonycklar som köpts på sin app.

PYPL förvarar nycklarna i ett muromgärdat trädgårdsformat – en funktion som måmga tycker är mycket begränsande.

SQs Cash App möjliggör enkla överföringar utan att ta ut gruvavgifter med dagliga och veckovisa gränser. SQ vill bredda sin räckvidd ytterligare med det nyligen aviserade köpet av Tidal musikstreamingtjänst. Målet här är att ge artister en annan väg att nå sina fans samtidigt som de kan använda Cash App-ekosystemet för att underlätta betalningar.

Teladoc Health

Teladoc Health (TDOC) är en värdig kandidat för det tredje största innehavet (6,3%). Många ser TDOC som en betydande störning i vården, med sin unika plattform som möjliggör komprimering av sjukvårdskostnader. TDOC ger en patient tillgång till en vårdgivare utan att lämna sitt hem via en app. Möjligheten att sprida vårdbördan över ett nätverk av leverantörer spridda över hela landet underlättar den lokala efterfrågan på vård samtidigt som den använder tomgångskapacitet.

Covid-pandemin accelererade avsevärt antagandet av telemedicintjänster eftersom individer tvingades använda den av nödvändighet. De flesta räknar med att efterfrågan kommer att fortsätta växa på grund av användarvänligheten och försäkringsleverantörer som erbjuder incitament som noll eller minimalt medbetalningar för att använda tjänsten. Försäkringsleverantörerna erbjuder inte incitament av godhet i sina små hjärtan. Istället ser de telehälsa som en väg att regera i leverantörsavgifter. För en titt på vad som kan förväntas, se vilken effekt GoodRx (GDRX) -appens uppgång har haft på aktiekursen i Walgreens (WBA) och CVS Health (CVS) sedan 2015. Båda är avsevärt nere från sina toppar i en rasande tjurmarknad. Det kallas massiv underprestanda!

Roku

Roku (ROKU) är det fjärde största innehavet (5,43%) eftersom den strömmande videopionjären fortsätter att ta sig in när linjär TV:s död fortsätter. ROKU inleder en spännande strategi för marknadsföringsanordningar för att möjliggöra streaming som fungerar som en magnet för deras försök att bygga ett streamingalternativ till abonnemangsmodellerna Netflix (NFLX) och Disney (DIS). ROKU antar enligt min mening korrekt att kunder inte kommer att köpa flera prenumerationer – annars återskapar de i huvudsak det fruktade kabelpaketet. Genom att erbjuda ett brett utbud av gratis innehåll med fångst av korta kommersiella avbrott kan ROKU sälja annonsutrymmet för att betala för innehållet.

Zillow Group

Fastighetspionjären Zillow Group (Z) avrundar topp fem med en viktning på 3,67 procent. Bolaget fortsätter att ta sig in i kostnaden för fastighetstransaktioner. Zillow försöker störa branschen med sina Z-erbjudanden, ett snabbt och smärtfritt sätt att snabbt sälja ditt hus. Detta eftersom Z erbjuder vinster i statur, kommer det att sätta press på uppdrag som tvingar dem att gå lägre, en vinst för konsumenterna.

Källa: ARKF

Ett par tankar

Många bedömare är förvånade över fondens utelämnande av Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) från ARKK-fonden. GBTC har ökat med över 300% sedan november eftersom det efterliknar ökningen av Bitcoin. Det skall emellertid sägas att GBTC det näst största innehavet av Ark Next Generation Internet ETF (ARKW), utelämnandet från ARKK har kostat innehavarna lite alfa.

Det andra märkliga steget är ARKKs vikt i PYPL eftersom det är 55:e största innehavet av fonden med 2,78 miljoner totalt kapital i idén. PYPL är det tredje största innehavet i ARKF, men med det kapital som tilldelats det i ARKK, är de mindre entusiastiska över idén? Det får många också att undra varför Shopify (SHOP), ett topp sex innehav i ARKF, är nästan lika representerat i ARKK. Har PYPL fallit i favör, eller är laget mindre säker på att PYPL kommer att nå sitt 15% årliga sammansatta tillväxthinder under de kommande fem åren?

Handla ARKK ETF

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK). Även Plus500 erbjuder handel med ARKK ETF i form av CFDer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *