Följ oss

Nyheter

21Shares US och ARK Invest lanserar svit med aktivt förvaltade digitala tillgångs-ETFer

Publicerad

den

21Shares US LLC ("21Shares"), ett dotterbolag till 21Shares AG, emittenten av världens största svit av kryptovaluta-stödda börshandlade produkter (ETP), och ARK Investment Management LLC ("ARK" eller "ARK Invest"), en investeringsrådgivare fokuserad på att investera i disruptiv innovation, tillkännagav idag lanseringen av en svit med fem aktivt förvaltade bitcoin- och ethereum-termins-ETFer, vilket markerar en vattendelare i investeringslandskapet för kryptovaluta.

21Shares US LLC (”21Shares”), ett dotterbolag till 21Shares AG, emittenten av världens största svit av kryptovaluta-stödda börshandlade produkter (ETP), och ARK Investment Management LLC (”ARK” eller ”ARK Invest”), en investeringsrådgivare fokuserad på att investera i disruptiv innovation, tillkännagav idag lanseringen av en svit med fem aktivt förvaltade bitcoin- och ethereum-termins-ETFer, vilket markerar en vattendelare i investeringslandskapet för kryptovaluta.

”Tillsammans med 21Shares fortsätter ARK att öka tillgången till kryptotillgångsklassen och erbjuda amerikanska investerare aktivt hanterad exponering mot bitcoin, eter och det bredare ekosystemet för digitala tillgångar”, säger Cathie Wood, grundare, VD och CIO för ARK Invest.

”När vi lanserar detta omfattande utbud av strategier, strävar vi efter att ge investerare en skräddarsydd exponering mot kryptotillgångsklassen baserat på deras risktolerans och investeringsmål. Dessa produkter förstärker det tillvägagångssätt som ARK har använt sedan de första investeringarna i kryptorelaterade aktier 2015 och som 21Shares har valt att erbjuda kryptofokuserade börshandlade produkter i Europa och andra marknader sedan 2018. Vårt partnerskap kombinerar ARKs omfattande forskning, investeringsförmåga och fokus på kunder tjänster med 21Shares marknadskunskap och operativa effektivitet för att ge investerare en riktad portfölj av bitcoin, eter, digital tillgång och aktieexponering som vi tror kommer att dra nytta av kryptorevolutionen.”

ARK 21Shares-sviten av aktivt förvaltade digitala tillgångsprodukter, som kommer att handlas på Cboe BZX Exchange, inkluderar:

ARK 21Shares Active Bitcoin Futures Strategy ETF (Ticker: ARKA): Inriktar sig på 100 procents exponering mot bitcoin (BTC), den största digitala tillgången efter börsvärde, genom investeringar i bitcoin-terminer. ARKA strävar efter att överträffa BTC genom att aktivt rulla sina terminskontrakt.

ARK 21Shares Active On-Chain Bitcoin Strategy ETF (Ticker: ARKC): Använder on-chain och traditionella kvantitativa modeller för att dynamiskt fördela över BTC-terminer och kontantekvivalenter beroende på den rådande trenden på bitcoinmarknaden (bullish eller baisse).

ARK 21Shares Blockchain and Digital Economy Innovation ETF (Ticker: ARKD): En av de första aktivt förvaltade ETFerna som investerade i både bitcoin-futures och publika aktier i blockchain-, digitala tillgångs-, teknik- och fintechföretag, vilket ger holistisk exponering för tillväxten av blockchain-teknik. Fonden fokuserar på de mest lovande möjligheterna och bygger upp en koncentrerad aktieportfölj med hög övertygelse.

ARK 21Shares Active Ethereum Futures Strategy ETF (Ticker: ARKZ): Inriktar sig på 100 procents exponering mot eter (ETH), den näst största digitala tillgången efter börsvärde – och grunden för decentraliserad finans (”DeFi”) – genom investeringar i eterterminer. ARKZ strävar efter att överträffa ETH genom att aktivt rulla sina terminskontrakt.

ARK 21Shares Active Bitcoin Ethereum Strategy ETF (Ticker: ARKY): Allokerar dynamiskt över både BTC- och ETH-terminer, utnyttjar historiska prisförhållanden och fundamental analys för att försöka överträffa avkastningen från att helt enkelt hålla BTC över en marknadscykel.

Det finns för närvarande över 4,9 miljarder USD* investerade globalt i Bitcoin ETPer (källa: Bloomberg), vilket framhäver den utbredda dragningskraften hos dessa investeringsinstrument. 21Shares AG var först med att lansera en bitcoin ETP i Europa och är en av de ledande leverantörerna av krypto-ETP globalt med mer än 1,5 miljarder USD i AUM.

Med djupa forskningsmöjligheter, branschexpertis och unika investeringsstrategier som går tillbaka till 2018, är 21Shares väl positionerat för lanseringen av denna aktivt hanterade produktsvit. Dessutom, med stöd och partnerskap från ARK – en branschledare känd för störande teknologiinvesteringar som innehar kryptopositioner sedan 2015 – lägger dessa fonder till en distinkt och robust uppsättning alternativ för amerikanska investerare.

”Detta samarbete understryker vår meritlista som branschledare och belyser vårt engagemang för att erbjuda det bästa inom framväxande teknologier till vardagliga investerare. Det introducerar våra kunder till en unik möjlighet som helt enkelt inte finns någon annanstans på marknaden”, säger Ophelia Snyder, Co. -grundare och VD för 21Shares. ”I en era där digitala tillgångar får utbredd global dragkraft, ger vår svit av bitcoin- och ethereum-termins-ETFer investerare en större känsla av säkerhet och expansiv, allomfattande exponering för denna centrala tillgångsklass.”

*per 10 oktober 2023

Fortsätt läsa
Annons
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: 21Shares US och ARK Invest lanserar svit med aktivt förvaltade digitala tillgångs-ETFer | Aktiegruvan

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Bredare riskspridning för XACT Norden

Publicerad

den

Den 14 juni 2024 ändrar Handelsbanken Fonder fondbestämmelser för XACT Norden. Samtidigt sker ett byte av indexleverantör och index Fonden byter till ett index som innefattar de 50 största och mest omsatta bolagen på de nordiska börserna, jämfört med det tidigare indexet som innefattade de 30 största och mest omsatta nordiska bolagen. Detta innebär att fonden får en något bredare riskspridning. Det nya indexet tillhandahålls av Solactive AG, vilket innebär att fonden även byter indexleverantör.

Den 14 juni 2024 ändrar Handelsbanken Fonder fondbestämmelser för XACT Norden. Samtidigt sker ett byte av indexleverantör och index Fonden byter till ett index som innefattar de 50 största och mest omsatta bolagen på de nordiska börserna, jämfört med det tidigare indexet som innefattade de 30 största och mest omsatta nordiska bolagen. Detta innebär att fonden får en något bredare riskspridning. Det nya indexet tillhandahålls av Solactive AG, vilket innebär att fonden även byter indexleverantör.

Detta medför inte någon övergripande förändring av fondens placeringsinriktning och leder inte heller till några kostnader för dess investerare.

Index före ändring: Handelsbanken Nordic ESG Index

Index efter ändring: Solactive ISS ESG Screened Nordic 50 Index

De nya fondbestämmelserna är godkända av Finansinspektionen och träder ikraft 14 juni 2024. Uppdaterade fondbestämmelser, informationsbroschyr och faktablad finns tillgängliga i kurslistan på handelsbankenfonder.se och xact.se

Fortsätt läsa

Nyheter

JGPI ETF en globalfond som utfärdar optioner för extra inkomst

Publicerad

den

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) (JGPI ETF) med ISIN IE0003UVYC20 är en aktivt förvaltad ETF.

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) (JGPI ETF) med ISIN IE0003UVYC20 är en aktivt förvaltad ETF.

ETFen investerar i företag från utvecklade och tillväxtmarknader över hela världen. Undervärderade företag får en högre vikt. Dessutom eftersträvas ytterligare intäkter genom användning av en överlagringsstrategi med derivatinstrument. Denna ETF strävar efter att generera en högre avkastning än MSCI World-index.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,35 % p.a. JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) är den billigaste och största ETF som följer JP Morgan Global Equity Premium Income-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (månadsvis).

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) är en mycket liten ETF med 5 miljoner euro tillgångar under förvaltning. ETF lanserades den 30 november 2023 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Delfondens mål är att tillhandahålla inkomster och långsiktig kapitaltillväxt.

Riskprofil

Värdet på aktierelaterade värdepapper kan sjunka såväl som upp som svar på enskilda företags resultat och allmänna marknadsförhållanden, ibland snabbt eller oförutsägbart. Om ett företag går i konkurs eller en liknande finansiell omstrukturering förlorar dess aktier vanligtvis det mesta eller hela sitt värde.

Värdet på utländska direktinvesteringar kan vara flyktigt. Detta beror på att en liten rörelse i värdet på den underliggande tillgången kan orsaka en stor rörelse i värdet på FDI och därför kan investeringar i sådana instrument resultera i förluster som överstiger det belopp som investerats av delfonden. Även om delfonden använder en FDI-överlagringsstrategi som är avsedd att ge intäkter, finns det ingen garanti för att derivatstrategin kommer att uppnå detta. Delfonden kan avstå från viss kapitaltillväxtpotential, samtidigt som risken för förlust bibehålls om priset på den underliggande nedgången.

Att sälja köpoptioner kommer att skapa exponering för delfonden, eftersom den kan behöva leverera de underliggande värdepapperen eller deras värde och, om marknaden skulle röra sig ogynnsamt, kan detta resultera i en obegränsad förlust.

REITs och fastighetsrelaterade investeringar är föremål för riskerna som är förknippade med ägandet av fastigheter, vilket kan utsätta den relevanta delfonden för ökad likviditetsrisk, prisvolatilitet och förluster på grund av förändringar i ekonomiska förhållanden och räntor.

Eftersom de instrument som innehas av delfonden kan vara denominerade i eller ha exponering mot andra valutor än basvalutan, kan delfonden påverkas ogynnsamt av valutakontrollregler eller fluktuationer i valutakurser. Av denna anledning kan förändringar i valutakurser påverka värdet på delfondens portfölj och kan påverka värdet på andelarna.

Handla JGPI ETF

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) (JGPI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXJEGP
London Stock ExchangeUSDJEPG
XETRAEURJGPI

Största innehav

NamnISINLandVikt %
DEUTSCHE TELEKOM AG-REG /EUR/DE0005557508Germany1.74%
UNITEDHEALTH GROUP INCUS91324P1021United States1.65%
ROPER TECHNOLOGIES INCUS7766961061United States1.46%
NIPPON TELEGRAPH & TELEP /JPY/JP3735400008Japan1.41%
PEPSICO INCUS7134481081United States1.35%
CISCO SYSTEMS INCUS17275R1023United States1.31%
MICROSOFT CORPUS5949181045United States1.28%
MOTOROLA SOLUTIONS INCUS6200763075United States1.28%
JOHNSON & JOHNSONUS4781601046United States1.24%
ABBVIE INCUS00287Y1091United States1.21%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Den nordiska ETF-marknaden maj 2024

Publicerad

den

Under maj uppgick ETF-handeln på den nordiska ETF-marknaden maj 2024 till drygt 6,6 mdkr (18 mdkr i april) varav ungefär 6,0 mdkr omsattes i den svenska marknaden. Av den totala nordiska ETF-omsättningen var XACT:s marknadsandel cirka 96%. Av den totala börsomsättningen i Sverige i maj svarade ETF-handeln för 1,52%.

Under maj uppgick ETF-handeln på den nordiska ETF-marknaden maj 2024 till drygt 6,6 mdkr (18 mdkr i april) varav ungefär 6,0 mdkr omsattes i den svenska marknaden. Av den totala nordiska ETF-omsättningen var XACT:s marknadsandel cirka 96%. Av den totala börsomsättningen i Sverige i maj svarade ETF-handeln för 1,52%.

Den mest omsatta börshandlade fonden under maj 2024 var hävstångsfonden Xact Bear x 2. Xact Bear x 2 tillsammans med Xact Bull x 2 handlas frekvent, och på kort sikt, vanligt förekommande i till exempel daytrading.

På andra plats hittar vi den börshandlade fonden Xact Norden (UCITS), som alltså är en helt annan ETF än den som heter Xact Norden Högutdelande.

Den fjärde mest omsatta ETFen var den traditionella XACT OMXS30 ESG (UCITS ETF).

På femte plats finns Xact Norden Högutdelande, en ETF som oftast ingår i varenda utdelningsjägares portfölj, just för att denna börshandlade fond delar ut varje kvartal. Marknadsandelen var denna månad cirka 12 procent, ett kraftigt fall från i april då marknadsandelen vad över 43 procent.

Den nordiska ETF-marknaden maj 2024

Statistik för den nordiska ETF-marknaden för perioden: 2024-05-01 – 2024-05-31

Antal handelsdagar: 21

Som vanligt var det XACT som hade störst marknadsandel på den nordiska ETF-marknaden i april 2024, med en marknadsdel på 96,39 procent. Finska Seligson & Co hade en marknadsandel om drygt 2,95 procent, vilket gör att detta företag hade 100 procent av den finska ETF-marknaden. Resterande andel, 0,66 procent, svarade norska DNB OBX för. DNB är, sedan XACT lagt ned sina norska ETFer, den enda aktören som är verksam i Norge.

Fortsätt läsa

Populära