Följ oss

Nyheter

En ETF-aktie som är rätt i tiden

Publicerad

den

En ETF-aktie som är rätt i tiden

Som en av de största emittenterna av valutasäkrade börshandlade fonder och den enda börsnoterade pure play-ETF-emittenten är det rimligt att se att aktiekursen för WisdomTree (NasdaqGS: WETF) nyligen har ökat.

Under de senaste 90 dagarna har aktierna i den New York-baserade ETF-emittenten ökat med 46% jämfört med en vinst på cirka 6% för Russell 2000 under samma period. Som emittent av välkända valutasäkrade ETF: er, såsom WisdomTree Europe Hedged Equity Fund (NYSEArca: HEDJ) och WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (NYSEArca: DXJ), svarar WisdomTrees aktie positivt på den starkare dollarn. Under de senaste tre månaderna har PowerShares DB US Dollar Index Bullish Fund (NYSEArca: UUP) och WisdomTrees egna WisdomTree Bloomberg US Dollar Bullish Fund (NYSEArca: USDU) ökat i genomsnitt med 6,3%.

Redan i år har HEDJ lagt till över 718 miljoner dollar i nya tillgångar, totalt översteg bara fyra andra ETF. Dessa inflöden kommer efter att ETF tillförde nästan 5,1 miljarder dollar i nya tillgångar förra året, bättre än alla utom åtta andra ETF: er. För nio månader sedan var HEDJ en ETF på 1 miljard dollar. Det går in på torsdag med 6,5 miljarder dollar i AUM.

Uppmuntras av de accelererande flödena

”Vi uppmuntras av de accelererande flödestrenderna och fortsätter att se WETF som en nyckelflödemottagare av en uppskattande USD”, säger Citigroup-analytikern William Katz i en analys som Barron’s fått ta del av. Katz har ett prismål på $ 20 på WisdomTree, enligt Barron’s. Det är nästan 25% över där aktien stängde i onsdag.

Medan HEDJ bevisar, liksom DXJ 2013, att aktierna i WisdomTree kan njuta av en positiv korrelation med den stigande greenbacken, finns det utan tvekan mer till bull-case för aktien.

I maj förra året meddelade WisdomTree att 10 av bolagets ETF:er hade över 1 miljard dollar i AUM, men endast två – DXJ och HEDJ – var valutasäkrade börshandlade fonder.

Förutom sin hävstångseffekt mot den starka dollarn och centralbankens lättnader i Europa och Japan har WisdomTree en betydande exponering för den pågående boom i amerikanska utdelningar.

”Enligt S&P Dow Jones Indices rapporterades 971 utdelningsökningar under fjärde kvartalet 2014 jämfört med 885 höjningar som rapporterades under fjärde kvartalet 2013. För hela 2014 ökade 3308 emissioner sina betalningar, en ökning med 14,3% från 2895 företag som ökade sina betalningar under 2013, säger S&P i en anteckning tidigare i månaden.

WisdomTree sponsrar åtta amerikanskfokuserade utdelningsfonder, varav flera har över 1 miljard dollar AUM, inklusive WisdomTree Dividend ex-Financials Fund (NYSEArca: DTN), WisdomTree MidCap Dividend Fund (NYSEArca: DON) och WisdomTree LargeCap Dividend Fund (NYSEArca: DLN).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.