Följ oss

Nyheter

Denna ETF har sett sina tillgångar öka med 3 000 procent

Publicerad

den

Det är en ökning med nästan 3 000 procent under ett år, vilket är betydelsefullt för en börshandlad fond som har stannat relativt under radarn sedan lanseringen 2005.

Pengar strömmar in i en börshandlad fond som gynnas av en återupptagande handel. Invescos Dynamic Leisure and Entertainment ETF (PEJ) har sett sina tillgångar stiga från cirka 50 miljoner dollar för ett år sedan till 700 miljoner dollar i början av 2020 och mer än 1,5 miljarder dollar förra veckan, säger John Hoffman, Invescos chef för ETF: er och indexerade strategier. för Amerika. Det är en ökning med nästan 3 000 procent under ett år, vilket är betydelsefullt för en börshandlad fond som har stannat relativt under radarn sedan lanseringen 2005.

PEJ har stigit nästan 71 procent under de senaste 12 månaderna och drygt 190 procent sedan fondens start. PEJ hade under lång tid väldigt lågt AUM, kapital under förvaltning. PEJs fem bästa innehav är Sysco, Booking Holdings, Chipotle, Disney och Airbnb.

Dessa företag drabbades ganska hårt under pandemin. PEJ har en korg med 32 företag som fokuserar på fritid och underhållning, företag som gynnas av återöppnandet av handeln. Invesco fortsätter att se kunder skjuta in kapital i denna börshandlade fond.

Handla PEJ ETF

Invesco Dynamic Leisure and Entertainment ETF (NYSEArca: PEJ) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *