Följ oss

Nyheter

Thanksgiving flygresor borde hjälpa denna ETF att flyga

Publicerad

den

Handlare kan vara tacksamma för lönsamma möjligheter i år, eftersom Thanksgiving flygresor bör ta fart och ge sätt för smarta investerare att dra nytta av trenden.

Handlare kan vara tacksamma för lönsamma möjligheter i år, eftersom Thanksgiving flygresor bör ta fart och ge sätt för smarta investerare att dra nytta av trenden.

”Thanksgiving-flygresor är på väg att överstiga pre-pandeminivåerna, vilket signalerar en hektisk semestersäsong för flygbolagen, enligt en ny analys,” rapporterar The Hill. ”Bokningen för Thanksgiving-flyg har ökat med 78 procent från förra året och 3,2 procent från 2019, enligt data från Adobe Digital Insights, som spårade onlinebokningar hos stora flygbolag till och med den 7 november.”

Med de globala vaccinationsinsatserna som inleddes i början av året, har fler individer nu förtroende att resa denna semesterperiod. Det är en skarp kontrast från förra året, då sociala distansåtgärder minskade antalet resenärer under ett pandemidramat 2020.

”Efter ett år där många inte kunde träffa sina vänner och familjer på Thanksgiving, förväntar vi oss livliga flygplatser den här månaden”, säger Vivek Pandya, ledande analytiker på Adobe Digital Insights. ”Semesteruppgången driver också upp priserna online, och konsumenterna borde börja tänka på julresor ganska snart.”

Ett alternativ för handlare som vill dra fördel av ökat flygresor under Thanksgiving och den kommande jul- och nyårshelgen är Direxion Daily Travel & Vacation Bull 2X Shares (OOTO). Fonden fokuserar på att ge tillbaka 200 % av BlueStar® Travel and Vacation Index.

Indexet exponerar handlare för globala kommersiella flygbolag, hotell och resorter, resortkasinon, resebyråer, onlineresebokningssajter, hotell REITs, kryssningsrederier, nöjesparker och skidorter. Fonden har trendigt högre de senaste månaderna och stigit 14 procent.

Airbnb överträffar intäkterna för tredje kvartalet

Ökningen av resor gör sig redan känd i ett av OOTOs toppinnehav — Airbnb. Företaget rapporterade stark vinsttillväxt och intäkter under tredje kvartalet när effekterna av den pågående pandemin började avta och fler resenärer började ge sig ut i världen igen.

”Företaget rapporterade 79,7 miljoner nätter och upplevelser bokade under tredje kvartalet, en liten minskning från andra kvartalet”, rapporterar CNBC. ”Det var fortfarande en ökning med 29% från år till år, när Covid-19 drabbade resebranschen. Analytiker hade uppskattat 80,8 miljoner nätter och upplevelser för kvartalet, enligt StreetAccount.

Dessutom fick Airbnb sina högsta intäkter och nettointäkter någonsin under tredje kvartalet. Det kom trots att resor i städer och gränser ännu inte återvänt till nivåerna före pandemi.

”Om vi ser till 2022 kommer vaccinationsframsteg och återhämtningen av internationella resor under fjärde kvartalet 2021 att vara nyckelteman för tillväxt på väg in i det nya året”, skrev företaget.

Handla OOTO ETF

Direxion Daily Travel & Vacation Bull 2X Shares (OOTO) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i OOTO. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Direxion Daily Travel & Vacation Bull 2X Shares (OOTO) i form av CFDer. Till CMC Markets

Andra alternativ

OOTO är en amerikansk börshandlad fond som endast går att handla som CFD för europeiska investerare.

Handla JETS

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla 7RIP ETF

HANetf Airlines Hotels Cruise Lines UCITS ETF (7RIP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *