Följ oss

Nyheter

Kommer återöppnade stränder i Grekland locka turister och investerare?

Publicerad

den

Återöppnade stränderi Grekland kan öka turismen och ekonomin i stort genom Global X MSCI Greece ETF (GREK). Den senaste helgen lättade Grekland sina

Återöppnade stränder i Grekland kan öka turismen och ekonomin i stort genom Global X MSCI Greece ETF (GREK). Den senaste helgen lättade Grekland sina Covid-19-begränsningar med förväntan på att fler turister skulle komma till landets stränder. Det är ett positivt tecken för ett land där turismen står för cirka 20% av ekonomin.

Som förväntat skadade pandemin förra året turismen, så Grekland bankerar på sina stränder för att få tillbaka folkmassorna. Den grekiska premiärministern Kyriakos Mitsotakis noterade att en kombination av omfattande testning, immunisering och utomhusaktiviteter skulle hjälpa till att få tillbaka turister.

”Vi sätter våra förhoppningar på turism”, säger Nikos Venieris, “som hanterar en sandstrand i strandpromenaden Alimos, strax utanför huvudstaden Aten, där sociala distansåtgärder kommer att finnas kvar”, enligt en Reuters-rapport. ”Vi är en av platserna längs Atens riviera som tar emot många turister så antalet besökare från utlandet kommer att spela en stor roll i vår ekonomi”, tillade han.

Om GREK ETF

GREK strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultat före avgifter och kostnader för MSCI All Greece Select 25/50 Index. Fonden investerar minst 80% av sina totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (“ADRs”) och globala depåbevis (“DDR”) baserat på värdepappren i det underliggande indexet.

En handlingsplan

Förra månaden presenterade Grekland en handlingsplan för sin ekonomiska återhämtning. Greklands plan efter pandemin, kallad ”Grekland 2.0”, lämnades in för Europeiska unionen för godkännande för finansiering.

Greklands regering införde också flera projekt som skulle hjälpa till att stimulera dess ekonomi ytterligare. Bland de föreslagna projekten ingår planer på att bygga ut grön energi, uppgradera digital infrastruktur för att höja höghastighetsinternetanslutningar samt att landa landets väg- och transportinfrastruktur.

”Vår nationella återhämtnings- och motståndskraftsplan” Grekland 2.0 ”överlämnades till Europeiska kommissionen i går kväll. Planen innehåller 106 investeringsprogram och 67 reformer som beskrivs exakt och beräknas på 4 104 sidor. Grekland, som tack vare premiärministern Kyriakos Mitsotakis förhandlingar, har fått flest resurser per capita i Europa från återhämtningsfonden, är det andra landet som lämnar sin slutliga plan, säger den alternativa finansministern Theodoros Skylakakis.

Handla GREK ETF

Global X MSCI Greece ETF (NYSEArca: GREK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Global X MSCI Greece ETF (NYSEArca: GREK). Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptomingel hos Virtune på Kungsgatan 26

Publicerad

den

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Virtune bjuder in till en kryptomingelkväll på vårt kontor på Kungsgatan 26! Kvällen är den perfekta möjligheten att nätverka med likasinnade entusiaster, diskutera de senaste trenderna, utforska den spännande kryptomarknaden samt att få höra mer om Virtune och företagets produkter.

Denna kvällar är avsedd för den som vill lära sig mer om kryptoregleringar, blockkedjeteknik, decentraliserad finans och mycket mer.

Hoppas vi ses där!

Vänliga hälsningar,

Virtune-teamet

Tid: Torsdagen den 10 oktober, klockan 18,00 till 22,00

Plats: Kungsgatan 26, 2 trappor, 111 35 Stockholm

Fortsätt läsa

Nyheter

EL41 ETF investerar i amerikanska mid cap företag

Publicerad

den

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) investerar i aktier med fokus Mid Cap, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 33 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka MSCI USA MC UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel offentlig fond som följer utvecklingen för MSCI USA Mid Cap-index (prisindex). Indexet representerar mid cap-segmentet på amerikanska aktiemarknader.

Investeringsstrategi

Deka MSCI USA MC UCITS ETF försöker följa MSCI USA Mid Cap-index. MSCI USA Mid Cap-index följer amerikanska medelstora aktier.

Handla EL41 ETF

Deka MSCI USA MC UCITS ETF (EL41 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Fortsätt läsa

Populära